Въпрос за е36 -Американска срещу Европейска версия
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- genkov4336
- Потребител
-
Въпрос за е36 -Американска срещу Европейска версия
Здравейте колеги, интересува ме дали има разлика в сглобката на бмв-тата -е36 за американския и за европейския пазар.Дали има разлика в частите. Дали ще има проблем ако си взема американска версия?
Благодаря предварително.
Благодаря предварително.
- s_kolev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 318ti
- Мечтае да кара: всичко
- Детайли за колата: М42б18 '94
Re: Въпрос за е36 -Американска срещу Европейска версия
С различни двигатели са. Европейската версия е по - добрия избор
.

- Bimmer_E36
- младши ентусиаст
-
- Кара: E92 Turbo
И кое им е различното на двигателите,няма никаква разлика.
Аз карам такава и всичко си е същото като европейските,вземай няма разлики
Аз карам такава и всичко си е същото като европейските,вземай няма разлики

- nakoone
- ентусиаст
-
- Кара: Touring
s_kolev написа:С различни двигатели са. Европейската версия е по - добрия избор.
Дай да чуем кое е различното и кое е по-доброто.

Няма разлика в частите на двете версии.Взимай и се радвай на придобивката.

Има разлики между американските и европейските версии на Е36 М3, при това доста съществени...
virtue and tranquillity
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
Блокът на американската 28-ца не беше ли чугунен или бъркам...

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- Boyadjiev
- старши ентусиаст
-
- Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
- Мечтае да кара: е36 с осмак
- Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.
Nickelback написа:Блокът на американската 28-ца не беше ли чугунен или бъркам...![]()

Американската М-ка е с мотор като моя

Уважавай другия, независимо каква кола кара.
- s_kolev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 318ti
- Мечтае да кара: всичко
- Детайли за колата: М42б18 '94
Моя грешка интуитивно свързвам въпроса с м3
, защото там разликата е най - голяма, при останалите модели единствената разлика за която се сещам, е че в америка м52 е с чугунен блок.

- mafiata_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 328i
- Мечтае да кара: Самолет
За сегашните Американски БМВ та съм чува, че не били много читави някакви негри ги били зглобявали
(нали в щатите има завод) и масово има Х6,Х5, 7, 3 ки и какво ли не в Бг. понеже там били по евтини но незнам така знам аз. Колкото до е36 американската версия предполагам е правена в Европа. Но ми е интдресно има ли разлика във вървежа не са ли малко по тромави и т.н.

- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
там имат изисквания за сигурност които налагат някакви по сериозни бронии, възглавници и тн.
от към моторите според това което съм виждал освен М мотора останалото е еднакво
по скоро вътре са наблъскани с много екстри.. най много да е предлаган някои салон или цвят които го няма в европа..
от към моторите според това което съм виждал освен М мотора останалото е еднакво
по скоро вътре са наблъскани с много екстри.. най много да е предлаган някои салон или цвят които го няма в европа..
- hristo_t
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318 tds
Някъде бях чел ( може би в ръководството на потребителя) че електрическите седалки в Е36 се предлагат само за американският пазар. Но колко е вярно незнам понеже съм виждал Е36 с десен волан и с електрически седалки.
Скоро гледах отново филма " Магистрала 60" . Сцената в която бащата подарява на сина си за рожденният му ден червено Е36 кабрио. Направи ми впечатление че докато изброяваше предимствата на автомобила бащата каза " Двигателят е 2,5 литров със 160 конски сили". Поне аз не бях чувал за такава комбинация в европейски модел. Или може би си е реплика от филма на която човек който не се интересува от Е36 не би обърнал внимание. Иначе в интериора вътре нямаше никаква разлика .Всичко си е като на европейският модел - борда с чек контрола, RDS касетофона, телефона е малко по различен от тези които съм виждал в Е36 ( със цветни бутони е ) и е изнесен до жабката. Дигиталният климатроник е като нашият с тази pазлика че мерните му единица са по Фаренхайт). Друг е въпроса че в някои от сцените използват автомобил със аналоговият климатроник.
Скоро гледах отново филма " Магистрала 60" . Сцената в която бащата подарява на сина си за рожденният му ден червено Е36 кабрио. Направи ми впечатление че докато изброяваше предимствата на автомобила бащата каза " Двигателят е 2,5 литров със 160 конски сили". Поне аз не бях чувал за такава комбинация в европейски модел. Или може би си е реплика от филма на която човек който не се интересува от Е36 не би обърнал внимание. Иначе в интериора вътре нямаше никаква разлика .Всичко си е като на европейският модел - борда с чек контрола, RDS касетофона, телефона е малко по различен от тези които съм виждал в Е36 ( със цветни бутони е ) и е изнесен до жабката. Дигиталният климатроник е като нашият с тази pазлика че мерните му единица са по Фаренхайт). Друг е въпроса че в някои от сцените използват автомобил със аналоговият климатроник.
htt
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
hristo_t написа:Скоро гледах отново филма " Магистрала 60" . Сцената в която бащата подарява на сина си за рожденният му ден червено Е36 кабрио. Направи ми впечатление че докато изброяваше предимствата на автомобила бащата каза " Двигателят е 2,5 литров със 160 конски сили". Поне аз не бях чувал за такава комбинация в европейски модел.
323i

- nakoone
- ентусиаст
-
- Кара: Touring
hristo_t написа:Някъде бях чел ( може би в ръководството на потребителя) че електрическите седалки в Е36 се предлагат само за американският пазар. Но колко е вярно незнам понеже съм виждал Е36 с десен волан и с електрически седалки...............
При по ранните модели Е36 за американския пазар,седалките не са електрически.Виждал съм няколко модела и нито един не е бил с ел. седалки.
Мисля че след фейса почват да ги правят електрически,или вече като екстра се предлагат.

hristo_t написа:Скоро гледах отново филма " Магистрала 60" . Сцената в която бащата подарява на сина си за рожденният му ден червено Е36 кабрио. Направи ми впечатление че докато изброяваше предимствата на автомобила бащата каза " Двигателят е 2,5 литров със 160 конски сили". Поне аз не бях чувал за такава комбинация в европейски модел.
Имам го филма, гледал съм го не веднъж по някой от TV-каналите. Да, точо това и на мен ми бе направило впечетление..
Рових се доста, разбрах това онова...
Не, не е 323i кабриото, колата е 328i /вярно с надписа отзад/ проверено е със сигурност.
Да, нарочно е опоменат е мотора във филма като 2.5 със 160к.с... мисля имаше нещо във връзка с това което в момента се продава на пазара като актуален модел, нямат право да го кажат както е - 2.8/193к.с... не знам защо е така... И дали е винаги.
филма е 2001 ако не се лъжа и кабриото Е36 все още е било в дилърите на BMW, т.е все още актуален модел.
Наскоро гледах един канадски сериал, залавяха граждани укриващи се за неплатени данъци в големи размери... примамваха ги в шоурум-а на Toyota, уж че са спечелили Toyota Corolla. ( показваха последната актуална на пазара генерация на Corolla.)
Двигателите бяха опоменати по същия начин.. Близки данни, но не отговарящи на нито един от реалните двигатели и к.с. предлагани в Corolla.
Да, в снимките май участва още един автомобил.. Момчето като затваря багажника на кабриото, ясно се виждаше надписа 318i...
Е36 318i си го има като кабрио, с М43В18, но не знам дали го има в US..

- Alien
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: по нормални пътища, в нормална държава
Ето ви още една разлика:
http://k0lee.com/2010/12/finding-the-obd-port-on-a-bmw-e36/
http://k0lee.com/2010/12/finding-the-obd-port-on-a-bmw-e36/
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2