318i-Проблем мотор

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e61 n52b30

318i-Проблем мотор

Мнение от safety car F1 » 14 Юли 2012, 8:00

Здравейте,от няколко дена се мъчим с едно 318,колата изведнъж се разтрака от към веригата,на обороти нищо не се чува но при подаване на газ започва да трака зверски и губи центровка.Първо разглобих ангренажния капак и видях,че е паднал долния банан на веригата на коляновия вал(беше се развил),стегах го и като я сглобих-същата работа.Пак го махнах капака и видях ,че обтегача на веригата е хлабав-смених го с нов-също няма разлика-като стигне 3000об. и се почва тракане и прекъсване,след няколко секунди на обороти стабелизира.След това се усумних в маслената помпа ,че не качва масло за да опъне достатъчно обтегача(макар,че се вижда ,че много добре пръска отгоре когато отворя капачката).Свалих картера и намерих на дъното една гайка-5мм.Прегледах и биелните лагери-добре са.Въпросите ми са-Възможно ли е клапана на маслената помпа да прави проблеми, и ако не да свалям ли маслената помпа-дали е възможно да е от нея.
Ще съм благодарен ако някой помпогне :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Re: 318i-Проблем мотор

Мнение от ~Мишо~ » 14 Юли 2012, 15:22

Дали не е загубила центровка на газоразпределението, гледахте ли? Трябва да намерите от къде е тая гайка, може да има и др. хлабави неща.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Compact M40B18 M-tech

Re: 318i-Проблем мотор

Мнение от k-hristov » 16 Юли 2012, 0:29

safety car F1 написа:Здравейте,от няколко дена се мъчим с едно 318,колата изведнъж се разтрака от към веригата,на обороти нищо не се чува но при подаване на газ започва да трака зверски и губи центровка.Първо разглобих ангренажния капак и видях,че е паднал долния банан на веригата на коляновия вал(беше се развил),стегах го и като я сглобих-същата работа.Пак го махнах капака и видях ,че обтегача на веригата е хлабав-смених го с нов-също няма разлика-като стигне 3000об. и се почва тракане и прекъсване,след няколко секунди на обороти стабелизира.След това се усумних в маслената помпа ,че не качва масло за да опъне достатъчно обтегача(макар,че се вижда ,че много добре пръска отгоре когато отворя капачката).Свалих картера и намерих на дъното една гайка-5мм.Прегледах и биелните лагери-добре са.Въпросите ми са-Възможно ли е клапана на маслената помпа да прави проблеми, и ако не да свалям ли маслената помпа-дали е възможно да е от нея.
Ще съм благодарен ако някой помпогне :yes:

Веригата в какво състояние е ?

Назад към E36