Корите на вратите - лепене?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 320dA
Мечтае да кара: e46 M3
Детайли за колата: touring facelift 04'

Корите на вратите - лепене?

Мнение от lancerpor » 02 Юли 2012, 18:42

След като си оставих колата за пране отвътре и ми се разлепиха платнените украси по корите на вратите. Тях ще ги претапицирам така или иначе, но виждам че на места или по-точно където са джобчетата на корите на вратите се е разлепила тази черната кожа (или както се води там). Има ли вариант да се залепи някак или трябва да си търся нови кори?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е36 м52б20 купе
Мечтае да кара: e46 m3 csl

Re: Корите на вратите - лепене?

Мнение от Badr Hari » 02 Юли 2012, 19:41

Здтрасти. При мен го имаше същия проблем, махнах корите от вратите и отлепих джопчетата от кората и залепих крайщата на кожата или там какъвто е матеряла, към вътрешната страна на корите(подгъв става фактически). Залепих го с локтайт, после залепих джопчетата към кората със силикон, смених някой щипки на кората който бяха счупени(25 стинки едната от ауто плюс), и ги монтирах обратно на вратите. Вече със здрави щипки по вратите няма никакво скърцане в корите. Поздрави. :yes:
BMW - The Ultimate Driving Machine

Потребител
Аватар
Кара: Е36 купе

Мнение от niko123 » 02 Юли 2012, 20:15

По-добре други читави, че лепените точно там не издаржат много просто кожата се е свила.С изцяло претапициране става добре и здраво ако тапицера си разбира от работата, но пък излиза по-скъпо от втора ръка запазени.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от No0k » 03 Юли 2012, 0:27

Най-добре да се претапицират. Нищо не става иначе.

ентусиаст
Аватар
Кара: 24 Клапанова гад!!!
Мечтае да кара: М3 Е36 3.2

Мнение от delas_328 » 03 Юли 2012, 21:02

Колега ако нажараш читави втора ръка ги взимай не се занимавай с претапициране !!!
По-добре известен пияч, отколкото анонимен алкохолик!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от lancerpor » 08 Юли 2012, 11:21

Тези платнените окраски по вратите сам ще си ги претапицитам. Претапицирвах си тавана и от там си мисля, че ще мога да се справя :mhihi: Въпроса е тази изкуствената кожа как да я залепя. Като се нагрее се разпъва кожата, но не знам с какво да я залепя... :dunno:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E61 530d ; E46 330ci convertible
Мечтае да кара: Всичко що е BMW
Детайли за колата: E61 3.0d ++
E46 3.0i ++

Мнение от Biogame » 08 Юли 2012, 11:30

Тя като се нагрее ще се разшири и ти ще я залепиш,но дали като изстине няма да се върне към старата си форма?
Аз също ще тапицирам скоро време корите но само платнените окраси + задната кора,че е много избеляла вече.
:driving: :dunno: :driving:

ентусиаст
Аватар
Кара: 24 Клапанова гад!!!
Мечтае да кара: М3 Е36 3.2

Мнение от delas_328 » 08 Юли 2012, 21:15

lancerpor написа:Тези платнените окраски по вратите сам ще си ги претапицитам. Претапицирвах си тавана и от там си мисля, че ще мога да се справя :mhihi: Въпроса е тази изкуствената кожа как да я залепя. Като се нагрее се разпъва кожата, но не знам с какво да я залепя... :dunno:

Как със какво ,със същото лепило което си лепил тавана
По-добре известен пияч, отколкото анонимен алкохолик!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 08 Юли 2012, 21:18

Със спрей се лепи иначе се омазва тотал всичко и сттава за боклука.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Пловдивски Джигит
Аватар
Кара: Е38 728 IA

Мнение от Киров » 15 Юли 2012, 20:34

Jordana написа:Със спрей се лепи иначе се омазва тотал всичко и сттава за боклука.

Колега, що реши че се омазва всичко ако не е със спрей??? може и с лепило както са казали колегите по нагоре... :yes: Но и моя съвет взимай нови, гледай в продава изпадат добри оферти с свястни кори за без пари... :yes: :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от lancerpor » 15 Юли 2012, 21:22

За сега постигнатия резултат ми харесва. Не е като оригинала, но пак бива като за 30лв цялата работа :driving:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: напред с вратите
Мечтае да кара: M3

Мнение от Angelov91 » 15 Юли 2012, 21:52

Колеги аз днес поправих моите щото бяха провиснали много съм доволен от резултата взех някакво лепило момент май беше за 3,20 една тубичка стана перфектно нито ми виси кората нито нищо :)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Giovanni » 20 Юли 2012, 17:06

Моя съвет е не нагрявай кожата и не я разпъвай освен ако не е наложително (обиране на ръбчета, покриване на кофти извивки).
За да се разпъва кожата тя трябва да е еластична от което се сещаш че като опънеш тя ще се върне.
При тапицирането се мажат двете повърхности и се чака да съхне, ако толкова ти се налага да опъваш кожата, трябва да е изсъхнала колкото пише по указание на лепилото, след което да я защипеш или затиснеш с нещо и да стои така по-дълго време( колкото по-малко еластична е толкова по дълго трябва да стои, за да не се върне ).
И аз тъкмо това правя, тапицирам малките части на предните кори, снощи успях само едната да направя.
Този път вече с хубави материали.

Аватар
Кара: Куките да го спират !!!
Мечтае да кара: G - Power M5 Hurricane Rs

Мнение от djsancho » 21 Юли 2012, 1:28

Ако си сръчен и имаш свободно време, прегледай тази тема http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 8&t=143097
Изображение

Жената и колата, не си ли въртят г*за - НЕ ГИ ПРИЗНАВАМЕ !!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 21 Юли 2012, 9:00

някой тапицирал ли е цялата врата? не само вложката по средата, че ми е интересно дали е възможно без шевове.

с някаква алкантара или имитация(че алкантарата е 150 лв метъра) ще стане уникално.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

Следваща

Назад към E36