м50б25 се дави с бензин
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
м50б25 се дави с бензин
здравейте колеги имам много странен проблем колата в ниските обороти е мн слаба смених свещи ламбдата зацепих я наново центровката дебитомера чистих и пак неиска да варви закачих я на диагностика и ми излиза че има грешка на ламбдата дебитомер и грешка която пише че мн бензин влиза в двигателя. моля ако някои знае в какво може да е да каже ще сам мн благодарен също и налягането на бензина мерих и е 3,5 бара моля помагайте 

- Harry^racinG
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e70 40d
Re: м50б25 се дави с бензин
Нормално е сондата като е заминала да ти я дави с гориво. Когато тя не е ок ,компа ти зарежа смес с авариини граници при които горивото е доста завишено..
да знам че сондата като се прецака и почва да гори но аз купих нова сонда от магазина която сам сигурен че работи дава стоиности до 0,75 но пада и до 0,25 

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Регулатора е дал фира, закачи един монометър на системата да видиш какво налягане държи в работен режим, трябва да е межди 3,0 и 3,5 бара.

реголатора е добре като го откача и ми удря 4 бара защото купувах нова помпа на 4 бара иначе си даржи кам 3,5 бара с регулатора немисля че е от това нещо друго има такмо мерих и компресията навсякаде си бие 11 вече се чудя в какво да се хвана колата варви като Б20 И гори кам 25-30 на 100 в града 

- ///Micev_87
-
-
- Кара: 318ис м42 94г
- Мечтае да кара: e46 m3
- Детайли за колата: всичко по много

- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
miro-e36 написа:да знам че сондата като се прецака и почва да гори но аз купих нова сонда от магазина която сам сигурен че работи дава стоиности до 0,75 но пада и до 0,25
Тези стойност с какво ги премерихте?Най-добре с осцилоскоп може да се хване как работи ламбда-сондата.Също зависи от кой вид е.Едните дават 0 - 1,25В другите 0 -5В .
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- Harry^racinG
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e70 40d
Екстра си е компресията.. а я даи номер или точно кво гласеше грешката "много бензин в двигателя ?"
Са се замислям ,че ако дебитомера се е ушашкал и показва много завишени стоиности на входящия въздух също сместа ще стане богата.. Та в този ред на мисли.. как е дебитомера ? Пробвал ли си дебитомер от друга кола ?
Са се замислям ,че ако дебитомера се е ушашкал и показва много завишени стоиности на входящия въздух също сместа ще стане богата.. Та в този ред на мисли.. как е дебитомера ? Пробвал ли си дебитомер от друга кола ?
- Boyadjiev
- старши ентусиаст
-
- Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
- Мечтае да кара: е36 с осмак
- Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.
Пробвай с друг дебитомер, само тия неща са - регулатор, дебит, ламбда, дюзи.Но 11 не е най-прекрасната компресия
Карай го на целата газ, тоя мотор скоро и като 20-ска нема да върви така или иначе...Справка в нета за компресията... 

Уважавай другия, независимо каква кола кара.
цондата я мерихме чрез живи данни на програмата а каква беше точно грешката несе сещам ще погледна пак какво пишеше защото и програмата е на руски аз си мислех има един датчик на всмукателните траби отдоло той май беше за температурата на въздуха които влиза в колекторите нз дали може да е отнего защото колата ми е гармяла на газ и данее скапан нешо 

- bebcho__
- младши ентусиаст
-
- Кара: грозно е36 купе
- Мечтае да кара: настрани с около 200
Boyadjiev написа:Пробвай с друг дебитомер, само тия неща са - регулатор, дебит, ламбда, дюзи.Но 11 не е най-прекрасната компресияКарай го на целата газ, тоя мотор скоро и като 20-ска нема да върви така или иначе...Справка в нета за компресията...
кво му е на 11 компресия на 6те цилиндъра, нещо не схванах?

- Boyadjiev
- старши ентусиаст
-
- Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
- Мечтае да кара: е36 с осмак
- Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.
Само теч от някъде е тоя харч... няма как да се постигне такъв разход... На писта макса ми е към 40/100...
П.С. 11 компресия е зле колко си искаш за мен...
П.С. 11 компресия е зле колко си искаш за мен...

Уважавай другия, независимо каква кола кара.
точно това че 11 компресия е напално нормално за 2,5 мотора те максимум му дават толкова за теч на бензин няма никакав просто всичко влиза в двигателя и неможе да го изгори това е проблема днес даже ще си порачам гарнитурките на всмукателните траби да ги сменя че нещо неми харесват
BMW 3 Series Service Manual, Bentley Publishers Cambridge, Massachussets, 1999:
Compression pressure:
- minimum - 10-11bar
- max difference between cylinders - 0.5bar
Compression pressure:
- minimum - 10-11bar
- max difference between cylinders - 0.5bar
няма значение компресията има каде по издухани коли не че моята е но има и по зле но проблема е друг
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2