Схема на табло и разпиновка

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e60 530i SMG

Схема на табло и разпиновка

Мнение от PIPERKOV » 25 Юни 2012, 10:28

Може ли някой да ми даде ако има подробна схема на самото таблото както и подробна схема на буксите на таблото всеки един кабел по цвят и номер на пин къде отива и какъв сигнал върви по него.Колата е Е36 '92 бензин.Търсих с търса1ката но не открих нищо конкретно което да свърши работа.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Compact

Re: Схема на табло и разпиновка

Мнение от jdl » 25 Юни 2012, 16:52

http://wedophones.com/BMWManualsLead.htm

По-подробно от това, здраве му кажи :)

За принципна схема на самото табло - там е по-сложна работата, едно, че има различни табла от различни производители, второ - практически никъде не се намират схемите им. Ако някой има и сподели, ще бъде полезно. Не ми е трябвало и не съм търсил сериозно...

ентусиаст
Аватар

Мнение от PIPERKOV » 25 Юни 2012, 19:29

тези съм ги гледал много са общи не дават яснота,благодаря все пак

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от jdl » 26 Юни 2012, 10:50

Играл съм си със схеми на Форд, Мерц, БМВ, инцидентно и за други марки - тези (на БМВ) са най-читаво направените, лесно разбираеми и подробни ел. схеми. Досега, каквото ми е потрябвало (а съм ровил доста надълбоко ;), съвсем не да търся при повреди), съм намирал, има и няколко грешки, част от които са оправени в следващите версии (за същите коли от по-късни години)...
Естествено, има и недокументирани пинове, които, ако не се ползват в конкретната кола (примерно компакт), не са описани в неговата схема. Но пък ги има в sheet-овете на другите модели, ако не от същата година, то от по-късни.

Обяснения наготово снесени няма - мисли се, чете се из нета, съпоставя се и картината се изяснява лека-полека.

В тоя ред на мисли единственото, което не съм намерил, ама никъде из тези схеми, и трябваше да го проследя наживо, е през кои букси минава захранването на задната светлина за мъгла на компакта :D Не са го отразили на схемите никъде гадините, и ключа за тази светлина го няма на схемата, конспирация някаква...

Сравнени със схемите в Bentley Manual-а, тези са перфектно точни, в Bentley схемите съм засичал опашати неточности :banghead: Все едно да ползваш Autodata като абсолютно надежден източник на информация - повечето неща са верни, ама някои не са, и може да имат разрушителни последици, ако се водиш по тях.

ентусиаст
Аватар

Мнение от PIPERKOV » 26 Юни 2012, 11:11

аз имам в предвид за схеми направени по ето този на4ин:

но от нея не ми става ясно от къде идват кабелите които влизат в буксите на таблото има само някакви цифри 1 2 3 4 5 ........немога да се ориентирам какво е посочено с тях.възможно ли е да са пиновете на екуто в които влизат?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от jdl » 26 Юни 2012, 11:31

Ето това е пример за схема, от която доста неща не стават ясни :)

Мисля, тази е от Bentley Manual-а? Не върши работа, нали ;)

В ЕТМ-ите от линка по-горе връзките от всички пинове могат да се проследят към другите модули, към които отиват.

Назад към E36