как да изгася ламбата за наклатките

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

как да изгася ламбата за наклатките

Мнение от reyes.e30 » 20 Юни 2012, 22:33

колеги преди извесно време ми светна ламбата за наклатките смених ги но продължи да свети , маистора които ми ги сменя каза, че трябвало да се заноли компютара вярно ли е и как става това мерси

старши ентусиаст
Аватар

Re: как да изгася ламбата за наклатките

Мнение от vladobate » 20 Юни 2012, 22:46

Погледни си датчиците ок ли са и дали няма прекъснат кабел понякога е вътршно и не се вижда . Предна лява и дясна задна са дачиците . Зануляване йок кажи на мастера .

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BaHka » 20 Юни 2012, 23:29

Датчиците са за еднократна употреба, един път опрели в диска се сменят за да изгасне лампата на таблото. Не е нужно зануляване.

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Мнение от vladi_a_i » 20 Юни 2012, 23:43

Махаш крушката от таблото и си следиш накладките :yes:
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от reyes.e30 » 20 Юни 2012, 23:52

а къде се намира този датчик и как изглежда

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е36 318i м43б18
Мечтае да кара: e90
Детайли за колата: м43б18 1996г. седан.

Мнение от pawe75 » 21 Юни 2012, 2:33

Предно ляво колело и задно дясно ако отзад има накладки.
BMW

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 21 Юни 2012, 5:42

reyes.e30 написа:а къде се намира този датчик и как изглежда

Датчиците се намират на самите накладки. Като махнеш гумата и погледнеш към спирачния апарат (както са казали колегите - отпред вляво и отзад вдясно) ще видиш от едната накладка да излиза кабел (естествено ако са още там датчиците).

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Лястовица с рамка

Мнение от Tenata » 22 Юни 2012, 0:36

Датчика трябва да е поставен на вътрешната накладка, 15 - 20 лева е бройката, на предно ляво и задно дясно.

п.с. колега коригирай си заглавието "ламБата" :yes:
ИзображениеИзображение
на пътя и пред БОГ, всички сме равни!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e39 528i e60 530d e61 535d

Мнение от CooL123Es » 22 Юни 2012, 20:28

reyes.e30 написа:колеги преди извесно време ми светна ламбата за наклатките смених ги но продължи да свети , маистора които ми ги сменя каза, че трябвало да се заноли компютара вярно ли е и как става това мерси

нов датчик или читав 2ра употреба.аз го имах този проблем за 15 мин. се сменя ,само внимавай при свялянето на стария,че буксата е доста по изгоряла и да несе счупи или скъса някой кабелче успех
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 1982 Corvette
Детайли за колата: WBS...

Мнение от XaH-kpyM » 22 Юни 2012, 21:46

Хора, БМВ-та ли карате или Лада. Стига с тези работи от рода "махай крушката", "сложи лепенка на таблото" или нещо от сорта.
Не е скъп датчика, смени го и си свиркай. Така няма да има нужда да гледаш през ден накладките.Излишно се затормозяваш, хората от БМВ са го измислили.

Потребител
Аватар
Кара: E46 318i and E36 316i
Мечтае да кара: BMW 760 :D
Детайли за колата: Bayerische Motoren Werke

Мнение от NikolaevBMW » 23 Юни 2012, 10:58

И моят датчик за накладките светеше..сменихме накладките продължаваше да свети като в сервиза казаха ,че са сменили и датчика просто било давало някаква грешка..и с баща ми решихме да видим този датчик .. купихме си един нов и го сменихме и всичко оправи :)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 23 Юни 2012, 13:30

NikolaevBMW написа:И моят датчик за накладките светеше..сменихме накладките продължаваше да свети като в сервиза казаха ,че са сменили и датчика просто било давало някаква грешка..и с баща ми решихме да видим този датчик .. купихме си един нов и го сменихме и всичко оправи :)

И сега кво с тоя сервиз , приключихте ли :mhihi: . Тва е българщината не че не съм родолюбец ама много било срамно да кажеш това и това не го разбирам и не го знам , напротив нищо няма в кратуната ама ще ти изкара от девет дерета вода да те убеждава в нещо което дори и не знае как работи . После чети форуми плащай втори път датчици и други подобни , сменяй си ги сам .

Потребител
Аватар
Кара: E46 318i and E36 316i
Мечтае да кара: BMW 760 :D
Детайли за колата: Bayerische Motoren Werke

Мнение от NikolaevBMW » 23 Юни 2012, 15:14

vladobate написа:
NikolaevBMW написа:И моят датчик за накладките светеше..сменихме накладките продължаваше да свети като в сервиза казаха ,че са сменили и датчика просто било давало някаква грешка..и с баща ми решихме да видим този датчик .. купихме си един нов и го сменихме и всичко оправи :)

И сега кво с тоя сервиз , приключихте ли :mhihi: . Тва е българщината не че не съм родолюбец ама много било срамно да кажеш това и това не го разбирам и не го знам , напротив нищо няма в кратуната ама ще ти изкара от девет дерета вода да те убеждава в нещо което дори и не знае как работи . После чети форуми плащай втори път датчици и други подобни , сменяй си ги сам .

Ами вече не ходим там..толкова са и майстори един датчик не са закачили..датчика си беше стария излъгаха ,че са го сменили и си работеше просто не беше закачен..както и да е :) По-добре сам да си правиш повечето неща,че по някои сервизи гледат само как да ти вземат паричките..
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '95, 320i, Touring

Мнение от avox76 » 06 Авг 2012, 18:49

При мен след смяна на задния датчик на накладките лампата на таблото продължи да свети, а датчикът е чисто нов. Преди време от форума бях прочел един трик за загасване и след като го приложих всичко се оправи. Трикът се състои в следното - откачват се двете клеми на акумулатора и с по-голям ключ се прави мост между накрайниците на двата кабела. Ако кабелите са по-дълги може и директно да допрете двете клеми, но при мен не стигат 10-на сантиметра. Обръщам внимание, че мостът се прави между кабелите за "+" и "-", а НЕ между клемите на акумулатора! Ако дадете клемите на акумулатора на късо ще захвърчат едни искри :mhihi:

Както се беше изразил колегата, "оставяте моста за една цигара време" и връзвате обратно клемите по места им. След това давате на контакт и вече би трябвало лампата да не свети :yes:

Аватар
Кара: 318ис м42 94г
Мечтае да кара: e46 m3
Детайли за колата: всичко по много

Мнение от ///Micev_87 » 06 Авг 2012, 21:20

искараи крушката от таблото :mhihi: аз така направих
Изображение

Следваща

Назад към E36