Голям Борд на 318тдс
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Голям Борд на 318тдс
Колеги монтирах големия борд на малкия ТДС, ретрофитнах го с ДИС, и всичко си дойде на мястото, само дето ми се вижда нереално нисък разхода който показва в consum 1 и consum 2.
Показва стойности от рода на 5 - 5.2л./100км. в градски условия в София, минал съм повече от 100км. вече.
Колата е чипосана има ли вариант да е от това?
Реалния разход е около 8 в града сега лятото. Засичам го всеки път на всяко зареждане и го знам със сигурност.
Да не би да трябва да мине повечко време за да почне да го смята правилно?
Иначе си показва относително точно колко литра има в резервоара, на скритите менюта на л/ч на място ми дава стойности 0.4 л./ч. и 0.9л./ч.(с включен климатроник).
Съмнявам се да неби да не съм го кодирал нещо като хората?
И другото което ме интересува, понякога изгасва подсветката на големия дисплей, като го извадя и поразместя понякое време тръгва, вадих пиновете един по един, всичко изглежда наред
Колата беше с малкия борд и с него правеше така с подсветката и тогава мислех, че самия борд е повреден, но и с големия прави същата мизерия и много ме дразни.
Къде да търся проблема с подсветката на борда?
Показва стойности от рода на 5 - 5.2л./100км. в градски условия в София, минал съм повече от 100км. вече.
Колата е чипосана има ли вариант да е от това?
Реалния разход е около 8 в града сега лятото. Засичам го всеки път на всяко зареждане и го знам със сигурност.
Да не би да трябва да мине повечко време за да почне да го смята правилно?
Иначе си показва относително точно колко литра има в резервоара, на скритите менюта на л/ч на място ми дава стойности 0.4 л./ч. и 0.9л./ч.(с включен климатроник).
Съмнявам се да неби да не съм го кодирал нещо като хората?
И другото което ме интересува, понякога изгасва подсветката на големия дисплей, като го извадя и поразместя понякое време тръгва, вадих пиновете един по един, всичко изглежда наред

Колата беше с малкия борд и с него правеше така с подсветката и тогава мислех, че самия борд е повреден, но и с големия прави същата мизерия и много ме дразни.
Къде да търся проблема с подсветката на борда?

- ShibinG
- младши ентусиаст
-
- Кара: e39tdsA "97
- Мечтае да кара: c63amg
Re: Голям Борд на 318тдс
по въпроса с подсветката, колата има ли неоригинален /китайски/ ксенон, моята след монтажа на такъв започна понякога да ми гасне борда
6>4
- vld
- Старши ентусиаст
-
Има, но и преди да и сложа пак така правеше борда, точно като я купувах есента мислех, че са му изгорели крушките, тръгнах да го вадя и той светна.
Мисля, че няма връзка ксенона, по скоро кабела който отговаря за подсветката не прави хубав контакт или в буксата на борда или в другия му край, но кой точно е тоя кабел
Мисля, че няма връзка ксенона, по скоро кабела който отговаря за подсветката не прави хубав контакт или в буксата на борда или в другия му край, но кой точно е тоя кабел

- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
- Мечтае да кара: '96 BMW M3
Аз само не разбрах какво точно си ретрофитнал с ДИС-а? Тва нещо колата да разбере, че има борд и да излиза на диагностиката като модул за прочитане ли?
Иначе решението за разхода ти е просто - просто нанеси корекция, мисля че ти е ясно как става. Аз моя съм го настроил за газта и дава отклонение +-0.2л, понякога до 0.5л, но е имало случаи и да заковава точно с колонката до десетата
Иначе решението за разхода ти е просто - просто нанеси корекция, мисля че ти е ясно как става. Аз моя съм го настроил за газта и дава отклонение +-0.2л, понякога до 0.5л, но е имало случаи и да заковава точно с колонката до десетата

BiTurbo написа:Аз само не разбрах какво точно си ретрофитнал с ДИС-а? Тва нещо колата да разбере, че има борд и да излиза на диагностиката като модул за прочитане ли?
Ретрофитът (с DIS) не е толкова за колата, тя да знае, че има борд, колкото за борда - да се запознае с характеристиките на конкретния модел двигател, за да е точна интерпретацията му на сигнала за разхода на гориво за единица време. Освен това бордът се сетва към съответната национална версия, в която е произведена колата - език, мерни единици за температура, разход и т.н.

Корекцията на разхода може да помогне само в определени граници, по спомен от 0.75 до 1.25, ако разминаването е по-голямо, няма да стане хватката.
При мен след ретрофита коефициентът стои на 1000 (т.е. 1.0) и разходът се мери съвсем точно - това съм го проверил по надлежния път

Но пък и моторът (вкл. инжекторите), и електрониката са напълно сток...
Моята е големия ТДС, борда е от 318 бензин. Ретрофитнат е с ДИС и пак ми дава грешен разход. Не знам как е при вас, но при мен дори и да мина 5000 км, борда ми отчита среден разход за тези 5000 км. или докато не го ресет-на. Не е като при Е46 например среден разход за последните км...
- vld
- Старши ентусиаст
-
BaHka написа:Моята е големия ТДС, борда е от 318 бензин. Ретрофитнат е с ДИС и пак ми дава грешен разход. Не знам как е при вас, но при мен дори и да мина 5000 км, борда ми отчита среден разход за тези 5000 км. или докато не го ресет-на. Не е като при Е46 например среден разход за последните км...
Колега имаш две консумации можеш да си резетваш едната на всяко зареждане, а другата да не я пипаш за по дълъг период от време и така да има две ралични показания, едното усртеднено, другото да речем за послените километри.
Какво отклонение дава при теб?

- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
BaHka написа:... Не е като при Е46 например среден разход за последните км...
Това го имаш на скритите функции на номер 4.
Влади, Любчо Burningparis има един агент, при когото съм ходил 2 пъти за калибровка на борда. Моят понеже беше от 25-ца тдс когато го сложих на ис-а още, само въведохме в програмата VIN-кода на оригиналната тогава комбинация мотор/купе и всичко си дойде. Дори разпозна, че е от Италия и ми промени езика на менюто. След това направих същото: въведох вина на донора 328 и ми е калиброван без да се занимавам с каквото и да е.

- vld
- Старши ентусиаст
-
err0r написа:BaHka написа:... Не е като при Е46 например среден разход за последните км...
Това го имаш на скритите функции на номер 4.
Влади, Любчо Burningparis има един агент, при когото съм ходил 2 пъти за калибровка на борда. Моят понеже беше от 25-ца тдс когато го сложих на ис-а още, само въведохме в програмата VIN-кода на оригиналната тогава комбинация мотор/купе и всичко си дойде. Дори разпозна, че е от Италия и ми промени езика на менюто. След това направих същото: въведох вина на донора 328 и ми е калиброван без да се занимавам с каквото и да е.
Жоре аз съм го направил същото, само дето при дис си хваща автоматично вина на колата не се пише ръчно.
И при мен борда заговори на италянски изписа ми да изключа от контак да изчакам 10 секунди и да включа пак...
Всичко изглежда да е направено по правилния начин но нещо не е наред...
Някой ако има някаква идея нека я сподели

За разхода , с чип ли си е така колега показва по-малко. Педала на газта с чип когато си се натиска по-малко , а това е едно от нещата влизащи в калкулацията . На мен на таблото моментния разход ми е на нула когато карам с 80км.ч примерно и то точно по таз причина. Същото се случва ако се променя центровката на ГНП също показанията на борда се променят . Това е . И аз мисля че с корекционния коефициент няма да стигнеш добра калибровка , но пък и е писано във форума че има начин това да се направи през някаква програмка я диагностика я някаква друга. Не си ти в грешка .
- vld
- Старши ентусиаст
-
vladobate написа:За разхода , с чип ли си е така колега показва по-малко. Педала на газта с чип когато си се натиска по-малко , а това е едно от нещата влизащи в калкулацията . На мен на таблото моментния разход ми е на нула когато карам с 80км.ч примерно и то точно по таз причина. Същото се случва ако се променя центровката на ГНП също показанията на борда се променят . Това е . И аз мисля че с корекционния коефициент няма да стигнеш добра калибровка , но пък и е писано във форума че има начин това да се направи през някаква програмка я диагностика я някаква друга. Не си ти в грешка .
Е направено е това и въпреки това е нисък, ти имаш ли голям борд и какви показания дава при теб?
При мен също разходомера седи на 0 при леко подаване на газ от както я чипнах.
Но въпреки това би трябвало да си чете данните по някакъв начин от ЕКУ-то, нали затова всичко по горивната система се управлява от него.

Влади, при мен разликата е в порядъка на литър и нещо... Ще споделиш ли как мога да ресетна само едната консумация?
vld написа:vladobate написа:За разхода , с чип ли си е така колега показва по-малко. Педала на газта с чип когато си се натиска по-малко , а това е едно от нещата влизащи в калкулацията . На мен на таблото моментния разход ми е на нула когато карам с 80км.ч примерно и то точно по таз причина. Същото се случва ако се променя центровката на ГНП също показанията на борда се променят . Това е . И аз мисля че с корекционния коефициент няма да стигнеш добра калибровка , но пък и е писано във форума че има начин това да се направи през някаква програмка я диагностика я някаква друга. Не си ти в грешка .
Е направено е това и въпреки това е нисък, ти имаш ли голям борд и какви показания дава при теб?
При мен също разходомера седи на 0 при леко подаване на газ от както я чипнах.
Но въпреки това би трябвало да си чете данните по някакъв начин от ЕКУ-то, нали затова всичко по горивната система се управлява от него.
Първо не разбрах какво е "направено е това " имах предвид че ако не стигне нормалната калибровка с корекционния коефициент програмно може да се промени до стойности каквито искаш . Аз нямам голям борд , но баджанака има и на неговата променях настройки на гнп защото беше пуснато много гориво и показваше наистина много малко като разход и след като върнах заводските настройки борда почна да показва нормално и с коефициента достигнахме реалната стойност засечена по резервоар. И при него показваше толкова даже извънградско отиде на 3.2 на сто

- vld
- Старши ентусиаст
-
Имам в предвид, че с диагностичен софтуер за програмиране ДИС ГТ1 е зададено на борда че е монтиран на друга кола, съответно той си е прочел от модулите каква е колата и се е калибрирал за нея.
Това е начина за точни показания, оабче явно чипа го ебава нещо.
Ще видя другата седмица като се разходя до морето какво ще показва, после за проба ,може да върна ЕКУ-то което е с нормален софтуер.
Това е начина за точни показания, оабче явно чипа го ебава нещо.
Ще видя другата седмица като се разходя до морето какво ще показва, после за проба ,може да върна ЕКУ-то което е с нормален софтуер.

Понеже и на мен ми предстои калибриране с ДИС. Можете ли да ми дадете координати на човек който може да ми помогне. 

19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2