.
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
33 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- stony1
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
- Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
- Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527
Re: Имате ли климатик в колата
При автомобилните климатици има една особеност. Задължително трябва да се пуска поне веднъж на месец без значение на сезона. За мен климатика не е екстра и не е вярно, че не се ползва целогодишно. Само се замислете как си чистите стъклата на автомобила когато се запотят. Просто си пускате климатика и за няколко секунди конденза по стъклата изчезва. С помощта на парното има вероятност кондезът да стане още повече. Когато става въпрос за поддръжка е важно системата да се провери на вакум и налягане. Относно вакъмът всички знаем как се проверява, а по отношение на налягането системата се надува с Азот. Не се ползва кислород, защото молекулата му е по-голяма от тази на фреона, а проверката за течове с фреон не е от най-евтините. Молекулата на Азота е по-малка от тази на кислорода и е добро решение за тестове на системата за пропуски.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Ползвам го и наливам пари за каквото е необходимо по него, то всъщност системата не е кой знае колко сложна, части има всякакви втора ръка, така, че не виждам да е чак толкова скъпа поддръжката на един климатик.

- sas_88
- ентусиаст
-
- Кара: чайник
Нямам, но това лято задължително ще си сложа.
- vanci88
- ентусиаст
-
- Кара: 98 325 tds M пакет touring
- Мечтае да кара: M6
- Детайли за колата: Фабричен М пакет, индивидуал,телефон и много други екстри...
Без климатик в София и големите градове е абсурдно. Наливам пари в него /радиатор нов, рециклирах компресор на 2 години доливане /. 2012 сме колеги кола без климатик??? А че са стари, стари са всеки месец го пусках и за 2г 200грама долях или поне така ми казаха че липсват. Само да кажа,че климатика си бачкаше просто реших да го проверя.
- rhase
- младши ентусиаст
-
Аз бях свикнал на кола без климатик и стане ли 20+ градуса хоп прозорците до долу. Сегашната е36-ца като я взех беше студено но тепърва започвам да обичам климатичето. Мисля че минаха годините когато климатика беше шукария. Сега май е необходимост, особено за дълго пътуване
А като стана въпрос за икономия, колегите с м42б18 могат ли да споделят разлики в разход с включен/изключен климатроник, ако има и такива с газови уредби
Извинявам се ако съм извън темата. 

- dobromir
- младши ентусиаст
-
- Кара: Бмв
- Мечтае да кара: Памела Андерсен
- Детайли за колата: Поръчкова с фул екстри
Климатикът е хубаво нещо винаги е на макс :Д 

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Радиатора много го сгъна едно парко колче и требваше да иде в кофата. От тогава съм performance package 

- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
Хохооо, сложих си ОЕМ климатроник преди 2 лета и мнооого му се радвам. 

- Badr Hari
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е36 м52б20 купе
- Мечтае да кара: e46 m3 csl
Ползвам го веднъж седмично за по 5-10 мин, за да си пазя помпата здрава. Иначе два пъти пътувах с климатик, и двата пъти настинах. Може би трябва да го слагам да обдухва предното стъкло, вместо да ми бие в главата. 

BMW - The Ultimate Driving Machine
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Е то това е ясно че не трябва да ти бие в главата, освен това , като тръгнеш на дълъг път го намалявай, в смисъл вдигай градусите, да не духа ледено студено, щото и пневмония можеш да си докараш много лесно.

- hristo_t
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318 tds
Имам дигитален климатроник в колата и го ползвам често. Сменям редовно филтъра, проверявам го дали има нужда от допълване на системата. Пръскам в духалките от онази пяна за климатиците - против лош мирис. Преди 2 месеца смених и таралежа че миналата година имах неприятен спомен от него да работи само когато той си поиска. От скоро жена ми има и Пежо 307 HDI. Ей това чудо какъв климатик има не е истина. Градусите му се намалят до 14, а не както на Е36 цата до 16. Но все пак разликата в годините на двете коли е 8 години и е нормално според мен климатика да е по-мощен.
htt
- Seraph
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 320d '03
- Мечтае да кара: M5 F10
- Детайли за колата: '03 Пълен ел. пакет, ел. огледала, двузонов климатроник, черен полу-кожен салон, подгряване на седалките, заден парктроник, мултифункционален волан.
При мен има климатроник, но той не работи и отдавна съм се заканил да го вкарам в ред, защото колата е черна, с черен кожен салон и отворените прозорци не помагат с абсолютно нищо. 
Пържа си се вътре и е пълен ужас през деня

Пържа си се вътре и е пълен ужас през деня

You have to let it all go. Fear...doubt and disbelief.
Free your mind.
http://www.youtube.com/watch?v=dZTTn2gq67I
Free your mind.
http://www.youtube.com/watch?v=dZTTn2gq67I
Как така махате конденза от предното стъкло с климатика? То конденз има най-вече зимата, когато климатика изобщо не може да се включи. Копчето за обдухване на стъклото не пуска ли само вентилатора на макс и само на стъкло, или прави още нещо?
- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
33 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3