Скърцане от педала на съединителя
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- alex_sn1
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 330d
- Мечтае да кара: E46 330d
- Детайли за колата: Touring
Скърцане от педала на съединителя
Здравейте ,колеги. Проблемът е следния и моля за мнения - при натискане на педала на съединителя се чува скърцане ,все едно съм с Москвич
. Става въпрос за E36 M 43 . Дали според вас е възможно помпата на съединителя да издава такъв звук и респективно да си заминава или е от някаква механична част по педала.
Благодаря на споделилите мнение.

Благодаря на споделилите мнение.
No pain , No gain !
- boywalking
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39
- Мечтае да кара: E38
Re: Скърцане от педала на съединителя
Моята кола я купих преди 4 години м42б18 със скърцане на съединителя и на моменти незнайно защо е твърд, всеки майстор който се качи на колата казва "момче, тука съединителя ще ти замине до 1 месец", еми заминава си от 4 години и половина вече
скърца яко при натискане, преди 3 месеца смених хидравлична помпа с нова и всички маркучи покрай нея, и казанчета и хидравличната течност.... еми скърца си
търси някоя пружина или сглобка където да се понапръска и така... забравих да спомена, при мен скърца от време на време само 

Жената е нежна струна, просто трябва да знаеш как да я опънеш...
- Драгослав
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46XI / W164
При мен започна да скърца зимата в студа.Сега скърца много рядко.
- chorbadjiev
- Потребител
-

- DRIFT MASHINA
- младши ентусиаст
-
- Кара: гумите да пушът
И моя почна да скърца от една седмица насам м42б18 е но според мен е в механизама на педала трябва да го огледам
- Adelin_Slavov
- Потребител
-
От механизма на педала е . Имах такъв проблем зимата и го оправиха в сервиз .Само го напръскаха ,но ми казаха ,че голямо клечене имало докато го достигнат.
На оста на педала има две пласмасови втулки. По 2лв са в Дарукар. На спирачния педал са същите. Общо - 4броя - 8лв. Сменяте ги, при което гресирате добре и няма скърцане.
Става и с леко напръскване с някакъв смазочен спрей!Навирате се между педалите и пръскате и клатите докато спре!Малко нагоре се пада ама пръскайте смело навсякъде!И нежно с кората,че се кърти отвсякъде!
Става, обаче ефектът е краткотраен. Месец-два преди да се разскърца пак.
- Тонката
- младши ентусиаст
-
- Кара: Volvo S60 ‘18, D4, e91 320dA
boywalking написа:Моята кола я купих преди 4 години м42б18 със скърцане на съединителя и на моменти незнайно защо е твърд, всеки майстор който се качи на колата казва "момче, тука съединителя ще ти замине до 1 месец", еми заминава си от 4 години и половина веческърца яко при натискане, преди 3 месеца смених хидравлична помпа с нова и всички маркучи покрай нея, и казанчета и хидравличната течност.... еми скърца си
търси някоя пружина или сглобка където да се понапръска и така... забравих да спомена, при мен скърца от време на време само
И аз, когато си купих колата преди 5г, педалът на съединителя ми беше твърд, но на мен често не ми правеше голямо впечатление, докато не покарах други БМВ-та. Тази зима се прояви и скърцането на педала. Стигна се до момент, в който вече съединителя започна да се усеща при юркане, че леко пробоксува. Тогава реших да направя смяна на съединителя и воала педала мекичък и няма вече скърцане...

е36 318is M pack 96` -> e39 530d M pack sedan 01` -> e38 740i M60 96` -> e46 318d 03`-> e46 320d 04`-> e39 530dA M pack touring 02`
Колега при мен проблемът се появи тази зима в големите студове и се бая се попритесних , щото хич не беше време тогава за ремонти , но на работата го пръснахме с два спрея - контактен и някакъв смазващ май бяха и се оправи
Та до сега още си карам така и не се е разкърцал , но и да се появи знам лекарството - явно нещо механизма му става нещо при различните температурни условия

Та до сега още си карам така и не се е разкърцал , но и да се появи знам лекарството - явно нещо механизма му става нещо при различните температурни условия

- g_dobreff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 530I M sport
- Мечтае да кара: //M5
- Детайли за колата: Saloon Manual Transmission
И при мен го има когато е топло. И сприрам духалките в краката и понамалява. Това явно си е детска болест 

- alex_sn1
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 330d
- Мечтае да кара: E46 330d
- Детайли за колата: Touring
Мерси ,колеги ,за включването в темата. Явно проблемът е всеобщ. И аз така предположих ,че проблемът е по-скоро в механиката на педала. Едва ли самата помпа би издавала такъв звук ,най-вероятно тя си ''умира'' отведнъж ,без предупреждение. И аз ще пръскам тия дни с разни ''дезодоранти'' пък да видим...
Поздрвави!!!
Поздрвави!!!
No pain , No gain !
- thebmwlover
- Потребител
-
при мен скърца зимата като падне под 5 градуса.
Ще се оправи ако го свалиш и го капнеш с телоподаващото. Няма да мръдне! Аз моя така го излекувах.
Ще се оправи ако го свалиш и го капнеш с телоподаващото. Няма да мръдне! Аз моя така го излекувах.
и като съм жена...кво???
- patkana1
- младши ентусиаст
-
- Кара: Bmw e39
- Мечтае да кара: Bmw е38
Егати проблема,и аз го имам този проблем,ще пробвам с пръскане да видим какво ще стане........ 

22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2