Проблем с таблото с уредите /километража/ - решен
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- grudev
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90 M-Sport
- Детайли за колата: 320D sapphire black
Проблем с таблото с уредите /километража/ - решен
Здравейте колеги,
Имам следния неприятен проблем.
Колата е е36 318 м40Б18 и е с километраж от 6-цилиндрова /до 260 на километраж/ и работеше перфектно до преди известно време. След това изведнъж всички стрели спряха да работят, но лампичките и осветлението си работеха. Следователно нямах бензиномер, разходомер, оборотомер и температура на водата. Четох доста от темите във форума и повечето казваха да си намеря ново табло. Така и направих, взех от колега във форума ново, работещо, този път от 316-ка като за моята. Да обаче и то не работи коректно. Първоначално като го вързах излезе съобщение "code" и после "PPPPPPP". Нищо по него не работеше, с изключение на лампичките /но без самото осветление на таблото/. Почти същата работа като моето предното. Поразрових се и разбрах как да тествам уредите (ключа на положение 0 после задържах копчето за зануляване 5-6 секунди после ключа на 1-во положение) Това даде някакъв резултат и вече не пише "code" и "PPPPPPP", но съвсем не може да се каже, че нещата се оправиха. Оборотомера показва 3000 оборота на празен ход, бензиномера отчита почти пълен резервоар, а той е почти празен, в същото време свети лампата, че горивото е малко и температурата на водата - критична, а стрелката и е до нула. Вижте от снимката. Възможно ли е ЕКУ-то да е програмирано за старото табло и да се нуждае от рестартиране или пренастройване. Къде да търся проблема ?

Благодаря,
Имам следния неприятен проблем.
Колата е е36 318 м40Б18 и е с километраж от 6-цилиндрова /до 260 на километраж/ и работеше перфектно до преди известно време. След това изведнъж всички стрели спряха да работят, но лампичките и осветлението си работеха. Следователно нямах бензиномер, разходомер, оборотомер и температура на водата. Четох доста от темите във форума и повечето казваха да си намеря ново табло. Така и направих, взех от колега във форума ново, работещо, този път от 316-ка като за моята. Да обаче и то не работи коректно. Първоначално като го вързах излезе съобщение "code" и после "PPPPPPP". Нищо по него не работеше, с изключение на лампичките /но без самото осветление на таблото/. Почти същата работа като моето предното. Поразрових се и разбрах как да тествам уредите (ключа на положение 0 после задържах копчето за зануляване 5-6 секунди после ключа на 1-во положение) Това даде някакъв резултат и вече не пише "code" и "PPPPPPP", но съвсем не може да се каже, че нещата се оправиха. Оборотомера показва 3000 оборота на празен ход, бензиномера отчита почти пълен резервоар, а той е почти празен, в същото време свети лампата, че горивото е малко и температурата на водата - критична, а стрелката и е до нула. Вижте от снимката. Възможно ли е ЕКУ-то да е програмирано за старото табло и да се нуждае от рестартиране или пренастройване. Къде да търся проблема ?

Благодаря,
Последна промяна grudev на 25 Юни 2012, 16:24, променена общо 1 път
Drift machine ....
- grudev
- младши ентусиаст
-
Re: Проблем с таблото с уредите /километража/
При движение оборотомера се върти като часовник 

После отново спря да работи

После отново се появи онова "PPPPPPP", но километража проработи. Само той.

Сега си е така. Общо взето отново не работи. Пробвах отново тест на уредите, но не успях да стане по незнайни за мен причини

После отново спря да работи

После отново се появи онова "PPPPPPP", но километража проработи. Само той.

Сега си е така. Общо взето отново не работи. Пробвах отново тест на уредите, но не успях да стане по незнайни за мен причини
Drift machine ....
- ///Micev_87
-
-
- Кара: 318ис м42 94г
- Мечтае да кара: e46 m3
- Детайли за колата: всичко по много
е нормално да не работи трябва да си вземе6 от ис киометраж да ти от4ита това кадето си взел е за 6 цилиндъра 

- Challenger
- младши ентусиаст
-
- Кара: atlantis blue
По спомен, разликата между 6 и 4 цилиндъра е само в показанията на оборотомера. Другото трябва да е коректно.
- grudev
- младши ентусиаст
-
flirt4o_ написа:е нормално да не работи трябва да си вземе6 от ис киометраж да ти от4ита това кадето си взел е за 6 цилиндъра
Това, което съм взел е от 4 цилиндорово - 316ка, a предното ми беше от 6-так и работеше перфектно преди да му стане нещо. Сега новото и то не тръгва.
Последна промяна grudev на 10 Юни 2012, 18:10, променена общо 1 път
Drift machine ....
- grudev
- младши ентусиаст
-
katra_fm написа:По спомен, разликата между 6 и 4 цилиндъра е само в показанията на оборотомера. Другото трябва да е коректно.
Това е вярно, но проблема ми е друг. Въобще не тръгва.
Drift machine ....
- grudev
- младши ентусиаст
-
Колеги, четох доста по въпроса и общо взето решение на този проблем никой не е намерил. Извода е да си взема ново. Лошото е, че това вече го направих и новото не работи. Дали колегата, който ми го продаде ми е пробутал развалено или проблема не е в таблото ?
Drift machine ....
- MPOWERfan
- младши ентусиаст
-
- Кара: E61/530XD
- Мечтае да кара: на по-евтино гориво.
katra_fm написа:По спомен, разликата между 6 и 4 цилиндъра е само в показанията на оборотомера. Другото трябва да е коректно.

E36/E39/E39/E46/E39/E61/E87/61
- MPOWERfan
- младши ентусиаст
-
- Кара: E61/530XD
- Мечтае да кара: на по-евтино гориво.
Колега,има вариант и от ECU-то да е.
E36/E39/E39/E46/E39/E61/E87/61
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Не е в таблото проблема. Имаш проблеми по тоците. Отвори бушониерата и прегледай кабелите където излизат от нея, както и релетата и предпазителите за нагар.
- grudev
- младши ентусиаст
-
MPOWERfan написа:Колега,има вариант и от ECU-то да е.
Как се диагностицира това ? Чувал съм, че между таблото и ECU имало модул който съхранявал информация за километрите, някакви кодове и пр. Лошото е, че ако проблема е в ЕКУ-то то той се повтаря, защото ЕКУ-то е второто което сменям за последната година. Миналото лято замина и не палеше. Смених го и се оправи, но километрите на таблото не се промениха. Следователно те не се съдържат в ЕКУ-то. Сега пък таблото не работи. Странното е че това се случва винаги непосредствено след автомивка. АКо трябва да слагам 3-то ЕКУ ще ми дойде в повече. Какво причинява това "изгаряне" и как да разбера дали е от ЕКУ-то. Нямам 3-то ЕКУ-та в гаража, за да тествам с друго.

Drift machine ....
- grudev
- младши ентусиаст
-
zBoost написа:Не е в таблото проблема. Имаш проблеми по тоците. Отвори бушониерата и прегледай кабелите където излизат от нея, както и релетата и предпазителите за нагар.
Това ще го пробвам обезателно, защото и аз имах съмнение в това.
Drift machine ....
- grudev
- младши ентусиаст
-
zBoost написа:Не е в таблото проблема. Имаш проблеми по тоците. Отвори бушониерата и прегледай кабелите където излизат от нея, както и релетата и предпазителите за нагар.
Прегледах я, но всичко ми изглежда наред. Все пак не мога да съм сигурен, че проблема не е от там, защото не съм специалист. АКо знам точно къде да търся може би бих открил проблема. Нагар няма, бушоните са здрави с изключение на номер 24, който постоянно ми гори, но той май няма отношение към таблото.
Drift machine ....
- aleks040908
- Потребител
-
- Кара: BMW 320i
- Мечтае да кара: M 3
Колега не му се коси толкоз,аз го имах същият проблем.Просто таблото което си взел от колегата е било същото като твоето,купи си друго табло от някоя морга но го бележи,за да можеш да го смениш ако не работи.Има тема за тези прословути табла на нашите велики машини Е 36 в която колега обяснява как целият проблем идва от един кварцов елемент.Доста колеги с Е 36 го имат този проблем не си първият,така че купувай друго табло и газ до ламарината.........................................! 

- grudev
- младши ентусиаст
-
Проблема с таблото е решен. Купих работещо табло 

Drift machine ....
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2