Въпрос относно данъци?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Въпрос относно данъци?

Мнение от SnOpO » 02 Юни 2012, 21:10

Добър вечер, не знаех къде да пиша, затова пиша в този раздел.Ако има някакъв проблем моля да ме извините, и да прехвърлите темата където и е мястото..Та въпросът ми е следния, купих си кола и проблема е там, че бях малък и просто ме интересуваше да я карам, нито съм я регистрирал в данъчното, нито в общината, може би от немърливост и незнание..та както и да е, свършен факт...става дума, че закупих колата, която беше нов внос от Италия BMW 318 ТДС 90 коня.Купих я октомври 2009 год..и до ден днешен не съм плащал данък, та от тук идва и въпроса ми, ако сега отида да я регистрирам в общината, ще има ли някаква глоба?Защото доста, четох, но все стара информация от 2008-9 год, хората пишат, че става дума за глоба от сорта 20-200 лв, ще се има ли изпредвид, че не съм я регистрирам вече 2,5 год...?И евентуално какви документи ще ми изискат за регистрация?

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Re: Въпрос относно данъци?

Мнение от vld » 02 Юни 2012, 21:50

Има вариант да минеш и без глоба заради изтичане на давност.
Но и да има глоба няма да е кой знае какво на тая кола данъка и 22лв. така, че и лихви да има повече от 200лв едва ли са се натрупали задължения барабар с глобите.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: внимателно.
Мечтае да кара: сАмоЛеТ

Мнение от Димитър Димитров » 02 Юни 2012, 22:06

За град Козлодуй - 20лв. глоба, и си плащаш данъка за изминалият период било то за година, две ...
Не е лошо като влезеш в данъчното да си вежлив и "много притеснен" от това че си пропуснал да си платиш данъка :D

ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е36
Мечтае да кара: Е46 М3

Мнение от baitun » 03 Юни 2012, 8:37

Хубавото при теб е, че данъка ти е малък, а за глобата питаш колко е и ако ти кажат някаква висока сума/с акт може да ти отидат и 200 лева/, както казва колегата в горния пост виж как може да минеш с фиш-20 лева в противен случай се запътваш към вратата-сигурно ще те върнат. Може и на разсрочено да платиш, лихви има, но тъй като данъка ти е нищожен/в сравнение с коли над 100к.с./ няма да са големи.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: внимателно.
Мечтае да кара: сАмоЛеТ

Мнение от Димитър Димитров » 03 Юни 2012, 9:01

Забравих да спомена в горният пост - вземи бележка от някои пункт за технически прегледи че колата има катализатор :yes: ще ти е от полза.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 03 Юни 2012, 9:36

Над 15 години мисля че катализатор не се признава дори и да има не го броят.Може и да бъркам за годините де
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E92 Turbo

Мнение от Bimmer_E36 » 03 Юни 2012, 9:41

Признава се катализатора без значение от годините,но глупаците не го признават над 100коня :banghead:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e36 320 coupe
Мечтае да кара: Lancia Delta Integrale evo2

Мнение от Liubomirski » 03 Юни 2012, 12:27

В Добрич глобата беше 50лв и си плащаш данъците за периода ,за който не си ги плащал. Искаха ми голям талон и договора за покупко-продажба. За жалост колата я докарахме от Германия и ме пращаха да превеждам немския договор... В общи линии нищо сложно няма в цялата работа :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 compact,96'индивидуъл
Мечтае да кара: 6 serries
Детайли за колата: монреалблауууу

Мнение от vaykisss » 03 Юни 2012, 17:04

за Пловдив ,и аз не я бях регистрирал колата на жена ми година и половина 20лв глоба и колкото ти са данъците за миналите години това е,и да над 100коня каталиста не го признават :yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 318iS; Е46 320Cd; E92 335i
Мечтае да кара: На хубави и гладки пътища...

Мнение от vanka7a » 04 Юни 2012, 13:41

Щом са минали толкова години, глобата ще е 20лв, а не 200 (според мен), тъй като давността на глобата е минала (а тя е 2год.), отделно плащаш за тези години, за които не си си плащал данъците + някакви малки лихви. Приготви си 150лв. за всичко и отивай ;) На нас само данъка ни е 200лв :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от drevnia » 04 Юни 2012, 19:22

Колега аз съм вече 4г. така, несъм я регистрирал в данъчното и мисля така да продължавам. Може би ще дойде време когато ще си платя всички данъци но до тогава.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 11 Юни 2012, 12:26

А как минавате преглед, на мен винаги ми искат квитанция за платен данък... :roll:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw325tds » 11 Юни 2012, 13:11

:OT:
~Мишо~ написа:А как минавате преглед, на мен винаги ми искат квитанция за платен данък... :roll:
И аз това се питам. Всички имат претенции, в чужбина кави били пътищата, автопарка, качеството на горивата...
Тук всеки гледа да мине метър: без да плаща данък, фективен преглед, кара на газ без да е регистрирал уредбата и спират на подземни паркинги... после що гръмна склада с боеприпаси като на документи всичко е ОК. 'щото всеки гледа да муфти...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: й, и утре е ден.
Мечтае да кара: Active Autowerke.

Мнение от arr0gance » 11 Юни 2012, 23:45

bmw325tds написа::OT:
~Мишо~ написа:А как минавате преглед, на мен винаги ми искат квитанция за платен данък... :roll:
И аз това се питам. Всички имат претенции, в чужбина кави били пътищата, автопарка, качеството на горивата...
Тук всеки гледа да мине метър: без да плаща данък, фективен преглед, кара на газ без да е регистрирал уредбата и спират на подземни паркинги... после що гръмна склада с боеприпаси като на документи всичко е ОК. 'щото всеки гледа да муфти...

:mhihi: Колега, възхищавам ти се на логиката!! От данъка отидохме до гръмналите складове с боеприпаси :clap:
Искат ви квитанцията за платен данък,защото не знаете къде да ходите може би...
Пък когато всичко някой ден си дойде на място,пътищата са пътища,опасните места означени и евентуално да може да се ориентира човек от някой град на къде е еди кое си населено място,може и да почнат да си плащат хората.За сега каско + винетка +предница+гуми+изправяне на джанти ми стига.
Някой остаряхме, някой си станахте направо дърти.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Benord » 12 Юни 2012, 2:48

Колега,защо се вкарвате в излишни филми?Щом досега не Ви е проблем,защо отсега нататък да е? :kuku: Майната им на всички! Ползувайте си я и занапред с удоволствие!Държавата като не работи,защо да и се навирате сам? :mhihi:

Следваща

Назад към E36