Въпрос относно данъци?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
28 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Въпрос относно данъци?
Добър вечер, не знаех къде да пиша, затова пиша в този раздел.Ако има някакъв проблем моля да ме извините, и да прехвърлите темата където и е мястото..Та въпросът ми е следния, купих си кола и проблема е там, че бях малък и просто ме интересуваше да я карам, нито съм я регистрирал в данъчното, нито в общината, може би от немърливост и незнание..та както и да е, свършен факт...става дума, че закупих колата, която беше нов внос от Италия BMW 318 ТДС 90 коня.Купих я октомври 2009 год..и до ден днешен не съм плащал данък, та от тук идва и въпроса ми, ако сега отида да я регистрирам в общината, ще има ли някаква глоба?Защото доста, четох, но все стара информация от 2008-9 год, хората пишат, че става дума за глоба от сорта 20-200 лв, ще се има ли изпредвид, че не съм я регистрирам вече 2,5 год...?И евентуално какви документи ще ми изискат за регистрация?
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Re: Въпрос относно данъци?
Има вариант да минеш и без глоба заради изтичане на давност.
Но и да има глоба няма да е кой знае какво на тая кола данъка и 22лв. така, че и лихви да има повече от 200лв едва ли са се натрупали задължения барабар с глобите.
Но и да има глоба няма да е кой знае какво на тая кола данъка и 22лв. така, че и лихви да има повече от 200лв едва ли са се натрупали задължения барабар с глобите.

- Димитър Димитров
- младши ентусиаст
-
- Кара: внимателно.
- Мечтае да кара: сАмоЛеТ
За град Козлодуй - 20лв. глоба, и си плащаш данъка за изминалият период било то за година, две ...
Не е лошо като влезеш в данъчното да си вежлив и "много притеснен" от това че си пропуснал да си платиш данъка
Не е лошо като влезеш в данъчното да си вежлив и "много притеснен" от това че си пропуснал да си платиш данъка

- baitun
- ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е36
- Мечтае да кара: Е46 М3
Хубавото при теб е, че данъка ти е малък, а за глобата питаш колко е и ако ти кажат някаква висока сума/с акт може да ти отидат и 200 лева/, както казва колегата в горния пост виж как може да минеш с фиш-20 лева в противен случай се запътваш към вратата-сигурно ще те върнат. Може и на разсрочено да платиш, лихви има, но тъй като данъка ти е нищожен/в сравнение с коли над 100к.с./ няма да са големи.
- Димитър Димитров
- младши ентусиаст
-
- Кара: внимателно.
- Мечтае да кара: сАмоЛеТ
Забравих да спомена в горният пост - вземи бележка от някои пункт за технически прегледи че колата има катализатор
ще ти е от полза.

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Над 15 години мисля че катализатор не се признава дори и да има не го броят.Може и да бъркам за годините де
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- Bimmer_E36
- младши ентусиаст
-
- Кара: E92 Turbo
Признава се катализатора без значение от годините,но глупаците не го признават над 100коня 

- Liubomirski
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 320 coupe
- Мечтае да кара: Lancia Delta Integrale evo2
В Добрич глобата беше 50лв и си плащаш данъците за периода ,за който не си ги плащал. Искаха ми голям талон и договора за покупко-продажба. За жалост колата я докарахме от Германия и ме пращаха да превеждам немския договор... В общи линии нищо сложно няма в цялата работа 

- vaykisss
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 compact,96'индивидуъл
- Мечтае да кара: 6 serries
- Детайли за колата: монреалблауууу
за Пловдив ,и аз не я бях регистрирал колата на жена ми година и половина 20лв глоба и колкото ти са данъците за миналите години това е,и да над 100коня каталиста не го признават 

- vanka7a
- ентусиаст
-
- Кара: E36 318iS; Е46 320Cd; E92 335i
- Мечтае да кара: На хубави и гладки пътища...
Щом са минали толкова години, глобата ще е 20лв, а не 200 (според мен), тъй като давността на глобата е минала (а тя е 2год.), отделно плащаш за тези години, за които не си си плащал данъците + някакви малки лихви. Приготви си 150лв. за всичко и отивай
На нас само данъка ни е 200лв 

- drevnia
- кандидат ентусиаст
-
Колега аз съм вече 4г. така, несъм я регистрирал в данъчното и мисля така да продължавам. Може би ще дойде време когато ще си платя всички данъци но до тогава.
- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
А как минавате преглед, на мен винаги ми искат квитанция за платен данък... 

- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство

И аз това се питам. Всички имат претенции, в чужбина кави били пътищата, автопарка, качеството на горивата...~Мишо~ написа:А как минавате преглед, на мен винаги ми искат квитанция за платен данък...
Тук всеки гледа да мине метър: без да плаща данък, фективен преглед, кара на газ без да е регистрирал уредбата и спират на подземни паркинги... после що гръмна склада с боеприпаси като на документи всичко е ОК. 'щото всеки гледа да муфти...
- arr0gance
- младши ентусиаст
-
- Кара: й, и утре е ден.
- Мечтае да кара: Active Autowerke.
bmw325tds написа::OT:И аз това се питам. Всички имат претенции, в чужбина кави били пътищата, автопарка, качеството на горивата...~Мишо~ написа:А как минавате преглед, на мен винаги ми искат квитанция за платен данък...
Тук всеки гледа да мине метър: без да плаща данък, фективен преглед, кара на газ без да е регистрирал уредбата и спират на подземни паркинги... после що гръмна склада с боеприпаси като на документи всичко е ОК. 'щото всеки гледа да муфти...

Искат ви квитанцията за платен данък,защото не знаете къде да ходите може би...
Пък когато всичко някой ден си дойде на място,пътищата са пътища,опасните места означени и евентуално да може да се ориентира човек от някой град на къде е еди кое си населено място,може и да почнат да си плащат хората.За сега каско + винетка +предница+гуми+изправяне на джанти ми стига.
Някой остаряхме, някой си станахте направо дърти.
Колега,защо се вкарвате в излишни филми?Щом досега не Ви е проблем,защо отсега нататък да е?
Майната им на всички! Ползувайте си я и занапред с удоволствие!Държавата като не работи,защо да и се навирате сам? 

28 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2