Проблем с 18-ка и клипче
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Radoslav318i
- младши ентусиаст
-
- Кара: М50+++
Проблем с 18-ка и клипче
Здравейте колеги, от скоро ми се появи доста странен проблем на м40-ката. Двигателя мърка не чука не трака изобщо и до скоро варвеше доста добре, няма пипнато болтче по него. Има си чип, генерацийка колектор филтът, но скоро се появи въпросния проблем нещо като прекъсване преди прекъсвач. Мислех в началото че е от чипа щото върти до 7000 сложих си обикновения комп без чип но пак така, колата глъне по някое време като стой в прекъсвач и това е. А и още нещо колата сутрин прекъсва малко докато загрее
Не съм сменял нито свещи, нито горивен филтър (него мисля утре да го смена) колата е много запазена и много не ми се бара- някой да има идеи за проблема
ето линк и към клипа вижда се как понякой път неможе да се изреже както трябва все едно горивото не и стига
http://vbox7.com/play:69a0966714

По принцип не псувам! Майкаму да ебаа , кара ми се ново BMW,. а не втора употреба!
- jakson
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: E38
- Детайли за колата: Седан , 1993 , 1.6 I , М40
Re: Проблем с 18-ка и клипче
Ах... колко ми е познато....!!!
Много досаден проблем.
Я виж това: http://vbox7.com/play:0597b598
При теб от какво се появи?
При мен си е от както съм купил колата....
Какво ли не правих...
Дюзи, катализатор, диагностики, кабели, свещи, филтри, бензинова помпа взех за проба, маслото смених, капачка, палец, проверявах дали е зацепен правилно ремъка....
Хиляди неща и пари...
Колеги от форума ме посъветваха, да сменя и разпределителния вал....
Много досаден проблем.
При теб от какво се появи?
При мен си е от както съм купил колата....
Какво ли не правих...
Дюзи, катализатор, диагностики, кабели, свещи, филтри, бензинова помпа взех за проба, маслото смених, капачка, палец, проверявах дали е зацепен правилно ремъка....
Хиляди неща и пари...
Колеги от форума ме посъветваха, да сменя и разпределителния вал....
- Radoslav318i
- младши ентусиаст
-
Гледал съм го колега имам си цяло м40 друго в перфектно здраве, но си мисля че проблема е дребен, но ако се окаже че не е ще смена главата и така 

По принцип не псувам! Майкаму да ебаа , кара ми се ново BMW,. а не втора употреба!
- Cosworth
- ентусиаст
-
- Кара: Е30 и Е36 и Е90,Е93
- Мечтае да кара: Турбо кола със задно
- Детайли за колата: Е30 318iS RennAuto
Аз си мисля че нашите хора немците нещо с бензина не са го сметнали, може би иска по високо налягане...
Знам ли...
При мен се получава нещо след 6600-6700, като недостиг на бензин, и то се оказа така след като открих маркуча под смукателите нацепен и влажен, тия дни го сменям даже още утре че така и тече и заминава бензина.... Някой път неправи така, но за мен и при мен проблема е от тези маркучи на бензиновата рейка...
Знам ли...
При мен се получава нещо след 6600-6700, като недостиг на бензин, и то се оказа така след като открих маркуча под смукателите нацепен и влажен, тия дни го сменям даже още утре че така и тече и заминава бензина.... Някой път неправи така, но за мен и при мен проблема е от тези маркучи на бензиновата рейка...
- Radoslav318i
- младши ентусиаст
-
Всички маркучи сам ги прегледал няма нацепен или влажен дори
Един регулатор на горивото тогава може би ще свърши работа така ли
Или направо от другата кола да сложа регулатора за проба 

- jakson
- ентусиаст
-
Radoslav318i написа:Всички маркучи сам ги прегледал няма нацепен или влажен дориЕдин регулатор на горивото тогава може би ще свърши работа така ли
Или направо от другата кола да сложа регулатора за проба
Колега, сменял съм и регулатор, нестава....
Маркучи съм сменял, дюзи, свещи, кабели, капачка с палец, каквото се сетиш....
На диагностика, дава само проблем с датчика за скоростта, но не е от него... свалях го и си работи!
Ти на диагностика, ходи ли?
- Radoslav318i
- младши ентусиаст
-
Не съм ходил на диагностика но щом ти си сменил толко неща и няма резултат, ще е карам така докато стане по зле и ще сменямае глава 

- Boyadjiev
- старши ентусиаст
-
- Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
- Мечтае да кара: е36 с осмак
- Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.
jakson написа:Ах... колко ми е познато....!!!
Много досаден проблем.
Колега не ми се обиждай, но мотора ти звучи като пълен гроб, как искаш да си стига прекъсвача...

Уважавай другия, независимо каква кола кара.
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Е това, че не ти се бара много много не значи да спестиш на мотора обслужване от рода на смяна на
свещи, филтри и т.н.
Иначе от клипа се чува, че мотора се форсира доста добре, и това глъхнене го има само при много високи обороти. Звучи ми като пропуски в запалването, но не смея да го твърдя, тъй като нямам голям опит. Ако наистина не си пипал нищо по двигателя скоро най-добре се ориентирай към дистрибуторна капачка, палец, кабели, свещи. Отиди и на диагностика, може да излезе нещо нередно.
свещи, филтри и т.н.

- Radoslav318i
- младши ентусиаст
-
Тия дни ще е закача на диагностика и тва е. Иначе за палец дистрибуторна капачка и кабели ако си взема нови по добре да сложа едно м50 и да му направя пълна ревизия
А варианта с недостиг на гориво и т.н да го изключвам ли 

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Radoslav318i написа:Иначе за палец дистрибуторна капачка и кабели ако си взема нови по добре да сложа едно м50 и да му направя пълна ревизия![]()
Е... ти си знаеш. Искаш да работи без забележка, пък не ти се дават пари за елементарна поддръжка. Не знам защо си мислиш, че по другите мотори няма какво да се пипа.
Колега по-горе колегите са много прави за поддръжката на колата, но лично за мен това май си е добромерче (дебитомер). Ако има6 някой познат с М-40 само сложи за проба и ще разбереш.
Dido75ts
- jakson
- ентусиаст
-
Boyadjiev написа:jakson написа:Ах... колко ми е познато....!!!
Много досаден проблем.
Колега не ми се обиждай, но мотора ти звучи като пълен гроб, как искаш да си стига прекъсвача...
Колега, не ми се обиждай, но по какво разбра, че двигателя е ''гроб'' и как реши че не стига прекъсвач?
Двигателя ми е под 200 к.к. Компресията му е идеална! Знаеш ли, че не му доливам масло, защото не го гори!
Не чука и не трака!
Удря си прекъсвач, но след като отпусна леко газта и оборотите паднат под 6400, започва глъхнене, като пусна газта изцяло, оборотите ми падат на 600 и пречуква за 2 сек., след което се оправя!
Върви повече от доволно, мисля че това са критериите за заминал двигател, а той не спада в нито 1 от тях...
Ако по звук от клипче направено с ГСМ, можеше да се даде констатация, че двигателя е "пълен гроб"
Нямаше да има диагностика, майстори и т.н....
Снимаш си двигателя с гсма на клипче и веднага, някой като теб заключва "пълен гроб"....

Последна промяна jakson на 29 Май 2012, 22:56, променена общо 1 път
- Radoslav318i
- младши ентусиаст
-
Днес сложих друго гърне, малко корекции по генерацията и мисля че проблема изчезна поне за днес
Ще видя утре как е и ще споделя
И другото което се сетих е че тогава имах малко бензин а сега маалко повече възможно ли е ако има 3 4 литра просто да не може помпата да засмуче достатъчно

- Radoslav318i
- младши ентусиаст
-
Проблема си беше останал и преди 2 дена скъсах ангренажа. Видях че имаше доста изронени зъби от ремъка, имаше крив клапан сменихме го, нов ремък и колата се оправи. Ако имате този проблем с прекъсваче първо си вижте ремъка мисля че се получава така защото преплъзва 

17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2