Притрисане при потегляне!!!????

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Притрисане при потегляне!!!????

Мнение от minimal » 25 Май 2012, 8:57

Колеги,колата е 1.6 купе,ръчна скоростна кутия ако има значение.Проблема е,че се появява едно притрисане само при потегляне,не всеки път го прави,няма значение дали е загряля или не е,и с различна сила притриса.Сменени части: гумено каре,всички тампони на скоростната кутия,нов комплект съединител ЛУК(заедно с лагера).Частите са на 2000-2500 км.Ако има някой идея какво да проверя нека каже,защото много сервизи много нещо,и всеки гледа да те натовари с егати ремонта та да ти смъкне кожата. :D

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E36 320i Vanos
Мечтае да кара: M6 G-POWER

Re: Притрисане при потегляне!!!????

Мнение от Martoo0oo0o » 25 Май 2012, 11:09

Маховика си мисля аз ако е двумасов. ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М44
Мечтае да кара: ///М
Детайли за колата: Не карам бързо полицай, просто бавно си летя :)

Мнение от Tomekk » 25 Май 2012, 12:33

Тампони на дифа и тези на задните носачи

Потребител
Аватар

Мнение от minimal » 25 Май 2012, 16:08

Мерси,ще ги проверя. :yes:

Потребител
Аватар
Кара: E 36

Мнение от Naseto 458 » 25 Май 2012, 22:51

Tампон на двигателя.

ентусиаст
Аватар

Мнение от kagebista » 25 Май 2012, 23:45

Да ползвам темата на колегата и аз. С ръчна скоростна кутия съм на 320i.
Имам подобно притрисане, но НЕ Е при потегляне. Изразява се в това, че понякога когато включа 1 предавка на място - колата леко прибутва точно както прави автоматик - тоест леко се побутва на място, усеща се едно неосезаемо почти "ТУП"кане еднократно и виждам в този момент лека еднократна вибрация в огледалото за задно виждане. Значи хвана ли го момента на място - съединител 1ва с притрисване, вадене първа пускане съединител и пак съединител, 1ва и същото с всеки опит. Но както казах момента не е всеки път и го прави изключително рядко и почти винаги си вкарвам 1вата като по масло и тръгвам без да я има странната аномалия.
В момента на притрисането - то не е обосновано от конкретна ситуация. няма влияние дали колата е паркирана под наклон, дали чакам на светофар, дали е топла или студена.
Какво може да е. Съединител читав/въпреки че отделя малко горе вече/, ново масло има в скоростите.
Мъжът струва точно толкова,
колкото неговата дадена дума.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530d, E39 540i

Мнение от espressto » 26 Май 2012, 0:09

След смяната на съединителя правеше ли го или почна след тези 2500км?
ИзображениеДобрите момчета отиват в рая, а лошите си карат бимите и ...... любимите.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530d, E39 540i

Мнение от espressto » 26 Май 2012, 0:14

kagebista написа:Да ползвам темата на колегата и аз. С ръчна скоростна кутия съм на 320i.
Имам подобно притрисане, но НЕ Е при потегляне. Изразява се в това, че понякога когато включа 1 предавка на място - колата леко прибутва точно както прави автоматик - тоест леко се побутва на място, усеща се едно неосезаемо почти "ТУП"кане еднократно и виждам в този момент лека еднократна вибрация в огледалото за задно виждане. Значи хвана ли го момента на място - съединител 1ва с притрисване, вадене първа пускане съединител и пак съединител, 1ва и същото с всеки опит. Но както казах момента не е всеки път и го прави изключително рядко и почти винаги си вкарвам 1вата като по масло и тръгвам без да я има странната аномалия.
В момента на притрисането - то не е обосновано от конкретна ситуация. няма влияние дали колата е паркирана под наклон, дали чакам на светофар, дали е топла или студена.
Какво може да е. Съединител читав/въпреки че отделя малко горе вече/, ново масло има в скоростите.

В най добрия вариант помпа, ако не съединител. Отиди при някой занимаващ се повечето с марката BMW :yes:
ИзображениеДобрите момчета отиват в рая, а лошите си карат бимите и ...... любимите.

Потребител
Аватар

Мнение от minimal » 01 Юни 2012, 18:47

Притрисането се появи след смяната на съединителя.Всички тампони са здрави и тези на двигателя.Остава виновника за тоя проблем да е маховика. :( :( :(

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 318tds Touring , e46 330xd Touring

Мнение от vaskess » 02 Юни 2012, 20:53

kagebista написа:Да ползвам темата на колегата и аз. С ръчна скоростна кутия съм на 320i.

тупкането вероятно е от карето, което е м/у кардана и дифа :bchug:
]Изображение

Потребител
Аватар
Кара: E36 Touring 320i

Мнение от Ivelin » 06 Юни 2012, 18:01

Оправи ли се колата колега?
Аз знам, че на 1,6 бензинов двигател маховика не е демпферен, най-вероятно не е там проблема ти, а нещо не са монтирали правилно при смяната на съединителя.

Аз имам на моето комби същия проблем като "кагебиста", трябва да видя задното каре,а? :bang:

Потребител
Аватар

Мнение от minimal » 07 Юни 2012, 0:12

Ходих на майстор,който ми бе препоръчан,че разбирал от съединители,и каза че трябва да се смени огледалния диск,човека го смени и сега вече няма притрисане ама дали проблема е решен напълно едингоспод знае.Мога само да се надявам че съм решил тоя неприятен проблем. :)

Назад към E36