Нестабилна кола

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: й, и утре е ден.
Мечтае да кара: Active Autowerke.

Нестабилна кола

Мнение от arr0gance » 09 Май 2012, 22:38

Гледах за сходен проблем,но не намерих,ако съм изпуснал някоя тема дайте линк просто,че от известно време малко се притеснявам.
Проблема е ,че като минавам през неравности,едно на ръка предницата ми е доста нестабилна,второ,че все едно предницата отива на ляво задницата на дясно,имам чувството,че цялата кола се усуква.Тампони на стаб щанга,шарнири,биалетки са сменени по предницата,амортесьорите (в който ми е съмнението) са сменяни преди 3г билщайн б2 май се водят най-базовите маслени.
Ходих да ми гледат предницата,казаха,че и няма нищо и всичко е в ред,включително и макферсоните не са протекли,но докато си карам минавам през дупка и без да мърдам волана колата тръгва примерно или на ляво или на дясно.Това с по висока скорост се получава доста рисковано,защото реално незнам на къде ще вземе да тръгне.Карам си със гумите от миналото лято,когато тогава такъв проблем нямах,здрави са без лепенки балони и тн.Чувал съм ,че на самите макферсони,пръта им се отпускал и давал луфт,но чукане не чувам,пробвам да го мръдна на ръка и не мърда.Комби е колата,ако е от значение.
Моля,ако някой е имал сходен проблем да сподели,или да ме насочи.
Някой остаряхме, някой си станахте направо дърти.

младши ентусиаст
Аватар

Re: Нестабилна кола

Мнение от txl » 09 Май 2012, 22:54

Хлабина в рейката, кормилни накрайници, тампони на надлъжните носачи на задния мост.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw e39
Мечтае да кара: Bmw е38

Мнение от patkana1 » 10 Май 2012, 8:40

Аз имах проблем със стабилноста на колата,като мина през неравности и дупки задницата се люлееше,предницата се тресеше.Смених тампони на предните и задните носачи,предни дълги шарнири,вътрешни кормилни накрайници,тампони на задните амортисьорите(тези на ботуша),биалетки и реглаж и проблемът ми със стабилноста изчезна.Провери тези неща...реглажа също е много важно нещо виж дали нямаш нужда от него.Сега проблема който имам е следният,колата ми все още дърпа наляво като пусна волана и проблемът е че единият ми ботуш на предният ми амортисьор е ръждясал и е "потънал леко" и докато не оправя това ,няма да ми се оправи проблема с дърпането......Така че виж тези неща.....Ако не наистина както казва колегата виж кормилната рейка защото имаше един колега дето беше си сменил цялата ходова част и пак му беше нестабилна колата и се оказа от рейката :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от arr0gance » 10 Май 2012, 11:45

мерси за идеите,то не дърпа постоянно,ами като мина през моментна неравност и то не винаги,взима че колата си тръгва на някъде.Ще прегледам рейката ,защото всичко друго е сменено на скоро.

Аватар
Кара: E36 318IS and E46 318I
Детайли за колата: BMW E36 318IS ; BMW E46 318I

Мнение от ProblemZ » 10 Май 2012, 12:36

arr0gance написа:мерси за идеите,то не дърпа постоянно,ами като мина през моментна неравност и то не винаги,взима че колата си тръгва на някъде.Ще прегледам рейката ,защото всичко друго е сменено на скоро.

Рейката или накрайниците(ако тях не си ги сменил вече)
Най - ТочниЯ

ентусиаст
Аватар
Кара: му се с шпер

Мнение от Nikito_nn » 10 Май 2012, 16:08

И тампоните на предните носачи е много вероятно, ако не си ги сменял
BMW - the POWER
Изображение - малолитражка
Изображение - М3
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kkkrisss » 10 Май 2012, 16:52

С какъв размер гуми си?
Може от тях да идва проблема?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от arr0gance » 10 Май 2012, 18:13

Ще проверя рейката ,за нея не се съмнявах,понеже не казаха нищо специфично,но ,явно толкова са знаели момчетата.
Гумите са 205/55/16 предни,225/55/16 задни.Тези дни ще метна зимния комплект да видя все пак да не е от тях.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от patkana1 » 10 Май 2012, 20:28

всъщност проблемъс със дърпането през неравности го имам и аз,и то доста сериозно.Като мина през някоя по продълговата вълна от неравности(във Варна има доста такива) и кола започва да ходи на където си иска....Може ли да е от рейката....и как да проверя ако е от нея???Гумите ми също са много износени(летните) или от това е по вероятно да е?? :dunno: както казах по горе тампони,биалетки,шарнири и накрайници съм сменял...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 10 Май 2012, 21:03

Аз съм със същия проблем откакто се качих на Е36 . Не обвинявам модела макар че си имам собствено мнение , но забелязах същата нестабилност през напречни фуги . Сменял съм всичко тръгнало да си заминава по предница и задница ( само предни амортисьори не съм барал ) . Плътни тампони на носача отпред и стабилността стана една идея по-добра , но общо взето си го има все едно колата се чуди накъде да хване. Слязох от петица и в началото това ми беше обяснението , но съм сигурен , че сега някой ще ме нахрани с тези оплаквания и ще съм съгласен , но проблема си стои . Да частите не са ми оригинални обаче надали има много с такива . За сбе си имам някакво непроверено обяснение - амортисьори - защото понякога ми подскачат гумите на много на брой и на гъсто неравности среден размер , с една дума кър и каране 40-50 км/ч :mhihi: . Не знам какви са стоковите амортисьори , но може би таз кола не понася меки такива , знам ли . Рейката ми е стегната без грам луфт , но пък хидравличната помпа не е баш както трябва , ако има значение .

ентусиаст
Аватар
Кара: Е30 и Е36 и Е90,Е93
Мечтае да кара: Турбо кола със задно
Детайли за колата: Е30 318iS RennAuto

Мнение от Cosworth » 10 Май 2012, 21:20

Ами опитайте със смяна на амортесьорите момчета, по къра гумата не трябва да се разхожда много нагоре и надолу ОСВЕН по самите неравности, меки или изтървали амортесьори подскачат като кнегуру на батут. Преди да сложа коил-овърите да ви кажа това стана и след като ми изтърва единия преден амортесьор, а другия явно и той заминаваше, а бяха чисто нови Закс на 3 години, но толкова изкараха, та мисълта ми беше че понякога и при мене се опитваше да се намести след такава неравност, един вид след нея се подхлъзваше в посоката на тежестта предницата !!!
ИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от arr0gance » 10 Май 2012, 21:44

Аз съм напълно наясно какво прави колата,като е амортесьора,понеже стария десен го гръмнях в една дупка и чак ботуша го усети от тогава, самата кола при подскок имаше едно пружиниране 2-3 пъти,с тези си минава подскача и се успокоява от 1 път,за това казвам,че се съмнявам в пръта макар не са умаслили.Та както казах ВСИЧКО ми е сменено по предницата и горе долу знам за какво иде реч.Самия проблем ми е от скоро,започна да ми бие кормилния прът ходих при едни момчета и този проблем го знам вече от къде идва,но някъде има хлабина другаде мамка и и ходих да я гледат и казаха,че предницата ми перфектна.Просто всичко стана от раз,карам си и един ден колата започна да дърпа и като мина през неравност все едно купето се усуква зверски,иначе преди това колата си возеше перфектно считано за 20г барака. :dunno:

Потребител
Аватар

Мнение от rindi » 10 Май 2012, 23:06

сменете процепените тампони на носача с плътен такъв (без изместен център) и ще спре да сее предницата! моята даже и в локви дърпаше, ако не са плътни и нови да сложите почти няма да има ефект! :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от arr0gance » 10 Май 2012, 23:12

rindi написа:сменете процепените тампони на носача с плътен такъв (без изместен център) и ще спре да сее предницата! моята даже и в локви дърпаше, ако не са плътни и нови да сложите почти няма да има ефект! :yes:

:shock: :banghead: Как разбра ,че са процепени,при полужение,че 20 пъти писах,че са сменени с още 20 работи,отделно в големи локви е нормално да дърпа? Не разбрах логиката,за тампоните с изместения център?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от patkana1 » 11 Май 2012, 2:05

Аз сложих полируетанови тампони на предните носачи и пак го има това...,отделно мисля че предните ми амортисьори са в добро здраве :dunno:

Следваща

Назад към E36