Проблем с 318 TDS Изключва ми турбото
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
Проблем с 318 TDS Изключва ми турбото
Както карам и изведнъж,няма турбо.Подавам гас,никакваа реакция,връщам газта,подавам пак,и поема,и когато му скимне пак изключва.
Re: Проблем с 318 TDS Изключва ми турбото
Както и караш или както си ускоряваш , има разлика. Ако е второто ти е запецнал предпазния клапан за свръхналягане и мапа отчита повече от 1.5бара при което след няколко секунди размисъл електрониката предпазно спира горивото . Като пуснеш педала се възстановяват нормалните стойности и ЕКУ-то пак пуска гориво и те така . Решение , сваляне на турбото и хубав почистване от нагар и маслопровода също . За да не бараш насляпо първо на диагностика да ти засекат колко надува трубото и ако наистина пренадува поради гореописаната причина тогава сваляш и чистиш макар ,че си е една добра профилактика по принцип. Успех.
И в двата случая го прави.Много се усеща като съм в баир и тръгвам,не и ли кача оборотите,едва ли не иска да угасне.Също и докато си карам,да кайем със 120-130 и си подавам много малко гас,в един момент,като река да настъпя гаста,никаква реакция.
Колега , виждам че си нов обясненията много помагат , но да знаеш някои малки подробности са много важни за такова "безконтактно" диагностициране . Принципно турбото работи ( развърта се от изгорелите газове , от друга страна ако няма налягане от турбината мапа отчита ниско такова и компа подава малко гориво ако щеш пробий пода с натискане педала на газта . Ако турбината не надува поради други причини от тази ( липса на гориво и оттам изгорели газове ) би трябвало да не върви колата , но и да пуши повечко отзад , от това следва или турбината си отива геройски ( малко вероятно ) или имаш пропуски по турбопътищата или предпазния клапан на топлата част на турбината седи отворен или полуотворен . Ако натискаш газта и колата не върви , но и не пуши значи нямаш достатъчно гориво и следва смяна на горивен филтър ( между другото виж и въздушния , бързо се затлачва) проверка на помпата в резервоара дали работи и цедката на същата да се провери и почисти ако е необходимо .
Колата изобщо не пуши,което и мен много ме учудва.Ще сменя филтрите при първа възможност,и ще проверя помпата в резервоара.Другото е че много трудно се исфорсира понякога,до 2000 оборота.
- mgate
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318тдс комби
doso1984 написа:Колата изобщо не пуши,което и мен много ме учудва.Ще сменя филтрите при първа възможност,и ще проверя помпата в резервоара.Другото е че много трудно се исфорсира понякога,до 2000 оборота.
колега я смени филтрите и пак ще коментираме
- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
- Кара: 730д
- Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5
Прилича на неправилна центровка с проблем в плочката.
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.
Бензина служи за измиване на дизелови части.
Не е от филтрите.Веригите са разпънати,и е намалено горивоподаването от помпата,и полчката на помпата е преместена докрай,да може да пали.
doso1984 написа:Не е от филтрите.Веригите са разпънати,и е намалено горивоподаването от помпата,и полчката на помпата е преместена докрай,да може да пали.
Колега , ако ти е докрай бутната плочката вярвай ми ще къртиш асфалта и по-скоро няма да можеш я изгаси не обратното , а веригите имат общо с плочката точно никак , виж момента на впръскване е друга работа. И как стигна до извода че не са филтри . Прочети пак всички мнения да си обясниш възможните варианти и проверявай едно по едно. Какво имаш да се чудиш що не пуши ами писано ти е , няма гориво затова , а защо няма провери ти или мастера ти и като един възможен вариант е филтър. Плочката се бута десета от милимундера и почва да рипа яко , а въртенето и по веригозадвижването определя момента й на впръскване . Диагностика с живи данни ще установи двете стойности ( гориво и ъгъл впръскване ) и би дало евентуално отговор директно . На ухо не става като хората ако ще някой мастер да ти се кълне къв слухар и разбирач е.
- mgate
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318тдс комби
doso1984 написа:Не е от филтрите.Веригите са разпънати,и е намалено горивоподаването от помпата,и полчката на помпата е преместена докрай,да може да пали.

Филтрите са сменени,но никакво подобрение.Ходих на диагностика,малко ми било горивото,бутнаха ми плочката,и сега се реже по добре,в ниските обороти,повече дърпа,но проблема с забиването остава,на диагностиката нищо освен че е малко горивото.И така пак съм в началото.Какво слвдва сега?Помагайте!!!
11 мнения
• Страница 1 от 1