проблем с газов инжекцион моля за помощ
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
проблем с газов инжекцион моля за помощ
Здравейте,Колеги!
Преди 20-тина дни ми бе поставен ГИ-Ловато/нов/ на БМВ 316 Е36. От самото начало, безпричинно, започна автоматично да ми прехвърля от газ на бензин. Този,който ми го слага,ми смени датчик на температурата и налягането,но проблемът си остана. Вчера ми смени и софтуерът на газовото,но пак няма никаква разлика. Пробвахме и без предпазни клапани на бутилката,която е на мястото на резервната гума,но..ефектът беше нулев. Ходих и при други монтажници,но всеки вдига рамене. На газ и бензин работи перфектно,разходът е нормален. Сменял съм свещи. До момента нямам логично обяснение за описания проблем. Моля за съвет!!!
P.S. От Бургас съм и предвид,че газовото ми е ново и в гаранция,не всеки желае да обърне внимание. Следващата стъпка на майстора е да смени изпарител,но едва ли ще се оправи.
Преди 20-тина дни ми бе поставен ГИ-Ловато/нов/ на БМВ 316 Е36. От самото начало, безпричинно, започна автоматично да ми прехвърля от газ на бензин. Този,който ми го слага,ми смени датчик на температурата и налягането,но проблемът си остана. Вчера ми смени и софтуерът на газовото,но пак няма никаква разлика. Пробвахме и без предпазни клапани на бутилката,която е на мястото на резервната гума,но..ефектът беше нулев. Ходих и при други монтажници,но всеки вдига рамене. На газ и бензин работи перфектно,разходът е нормален. Сменял съм свещи. До момента нямам логично обяснение за описания проблем. Моля за съвет!!!
P.S. От Бургас съм и предвид,че газовото ми е ново и в гаранция,не всеки желае да обърне внимание. Следващата стъпка на майстора е да смени изпарител,но едва ли ще се оправи.
Последна промяна carambata на 02 Май 2012, 6:43, променена общо 1 път
Re: проблем с газов инжекцион
Е това ГИ няма ли диагностика през компютъра? Там си има записани грешките, които са възникнали. Какво излезе от диагностиката? Или майсторът е "майстор"? 
Пък ако случайно има регистрирана грешка от типа "Low Pressure" или нещо от сорта, може или да са ти сложили тръбички с твърде малък диаметър, или да е пречупена някъде тръбичката, и пак да е стеснено сечението й в тази точка, и при по-голямо потребление на газ налягането в рейката да пада и ГИ минава аварийно на бензин.

Пък ако случайно има регистрирана грешка от типа "Low Pressure" или нещо от сорта, може или да са ти сложили тръбички с твърде малък диаметър, или да е пречупена някъде тръбичката, и пак да е стеснено сечението й в тази точка, и при по-голямо потребление на газ налягането в рейката да пада и ГИ минава аварийно на бензин.
Re: проблем с газов инжекцион моля за помощ
Не съм виждал този конкретно модел ГИ (на Ловато) какво представлява. Възможно е да е настроен изобщо да не отчита определени грешки, затова да не ги е регистрирал. Дали пък редуктора не е монтиран с неправилна ориентация в пространството? Макар че някои модели редуктори са нечувствителни към това.
Но ако минаването на бензин става при рязко натоварване на двигателя - изпреварване, изрязване при потегляне и подобни, то определено ниско налягане на газта в рейката е добро предположение. Защо не покарате малко със закачена диагностика и не наблюдавате в реално време показателите на ГИ), за да видите какво става в момента, когато принудително минава на бензин? Иначе, трудно ще уцелите със смени насляпо на компоненти.
Но ако минаването на бензин става при рязко натоварване на двигателя - изпреварване, изрязване при потегляне и подобни, то определено ниско налягане на газта в рейката е добро предположение. Защо не покарате малко със закачена диагностика и не наблюдавате в реално време показателите на ГИ), за да видите какво става в момента, когато принудително минава на бензин? Иначе, трудно ще уцелите със смени насляпо на компоненти.
на ход е правена диагностика,отчита всичко перфектно-налягане,температура и въпреки това преминава на бензин....прави го по различен начин-независимо от обороти и скорост нито количество гориво-ЕБАСИ МАЙКАТА....сутринта ходих при един мастърс,чеса си темето 3 минути и аз си тръгнах.....
Колега прегледай кабелите които отиват към копчето ти в купето , може някъде да няма хубава връзка и като минеш през някоя дупка и да изключва.
И моята като мина през някоя по сериозна дупка и направо изключва газта и си минава на бенз , но при мен проблема е в самото копче
Успех
И моята като мина през някоя по сериозна дупка и направо изключва газта и си минава на бенз , но при мен проблема е в самото копче

Успех

- thecop
- Потребител
-
- Кара: Bmw 316i Coupe
- Детайли за колата: E 36,engine-m43
При мен смениха датчик или клапан за налягане незнам как му казват. На самата рейка се намира. Симптомите бяха 1 към1 .
колега, брат ми си сложи и той преди няколко дни ГИ бардулини и той имаше съшия проблем и се оказа че няма хубава маса.
а др мои пр си сложи ловато и имаше същия проблем и се оказа изпарителя дефектен няма налягане.
а др мои пр си сложи ловато и имаше същия проблем и се оказа изпарителя дефектен няма налягане.

- jazza77
- Потребител
-
- Кара: BMW 318 I 1.8 M43
- Мечтае да кара: M-Power
- Детайли за колата: БМВ- радостта от шофирането !
Аз залагам на недостиг на газ - след като подадеш по рязко газ ако има недостиг тя автоматично прехвърля на бензин -
УСПЕХ

TURBO
Явно проблема е еднакъв при всички ни.И моята в събота на път към събора ми скъса нервите и накрая откачих буксата на компа на газта и се оправи.По късно започна пак,но този път и буксата не помогна.На другия ден никакви проблеми.Забелязах,че го прави и на ниски обороти за това се съмнявам,че е от налягането.Ще я закача да я тествам и ще пиша ако има резултат.
Колеги знам че темата е стара но имам същия проблем, откри ли се решение?
- Biogame
- старши ентусиаст
-
- Кара: E61 530d ; E46 330ci convertible
- Мечтае да кара: Всичко що е BMW
- Детайли за колата: E61 3.0d ++
E46 3.0i ++
doom написа:Колеги знам че темата е стара но имам същия проблем, откри ли се решение?
На диагностика ходи ли??Излиза ли нещо?

- ///Mechov
- младши ентусиаст
-
- Кара: кУлУлО
doom написа:Колеги знам че темата е стара но имам същия проблем, откри ли се решение?
Най-вероятната причина е дефектен редукторен клапан (изпарител) . Той има две камери - ниско налягане и камера високо налягане - която пдава газта вече към рейката. На един приятел на ГоУфа му правеше същия номер. Закара го на газаджията дет беше слагал уретбата , за да я погледне , и след доста лутане от негоеа страна (на газаджията) прегледа изходящото налягане към рейката и му хвана проблема. Дупка в редукторния клапан м/у двете камери и не можеда направи налягане. Последва смяна и всичко си дойде на мястото. От тогава пича си кара колата вече 2г.без никакви ядове.
- Salis
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 95`` m52b20
- Мечтае да кара: м52б20 stroke engine, coming soon....
Ловатото имаха така да се каже фабричен проблем с мапа ( в повечето от случаите ), който в последсвие е отстранен. Ако проблема е в него се нуждаеш от новия модел мап. Той мери налягането в рейката. Пръхвърлянето на бензин може да бъде както от ниско, така и от високо налягане.
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2