Пробле с нов съединител

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: 325tds
Мечтае да кара: стар "кошник" :)
Детайли за колата: 'Убава е !

Пробле с нов съединител

Мнение от beba36 » 23 Апр 2012, 18:30

Здравейте колеги ,

Както виждате съм нова във форума :roll: . От едно известно време имам BMW E36 325tds , на което много се радвам. :lalala:
Тъй като днес прочетох доста теми , реших и аз да пиша за моя проблем , надявайки се да ми помогнете .
Смених съединителя ,не че имаше много явни признаци , налагащи тази "интервенция" , но все пак реших да се погрижа навреме.Уж е сменен целия комплект съединител ( Закс ) , без маховика .Проблема се явява в това , че скоростите се сменят много трудно и се чува едно "хрупане" . "Майстора" каза , че му трябва малко време , за да се оправи ,така ли е или ....да почвам наред от най - малкото към най-голямото . :cry:

Благодаря предварително ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 323i coupe 98'
Мечтае да кара: e36 ///M3 evo GT
Детайли за колата: Avusblau Metallic

Re: Пробле с нов съединител

Мнение от ZLATIST » 23 Апр 2012, 20:52

Ако всичко е направено(сменено) както трябва,проблем няма!Ще улегне.Аз също като сменях моя съединител(комплект) в началото се чуваше едно леко стържене и виене при натискане на педала на съединителя,но след около 500-1000 км изчезна :yes:
Изображение

Потребител
Аватар
Мечтае да кара: стар "кошник" :)
Детайли за колата: 'Убава е !

Мнение от beba36 » 24 Апр 2012, 9:08

Благодаря за отговора , ще го изчакам да "улегне" .... 8)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 328i
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от mafiata_ » 24 Апр 2012, 14:23

И на мене така ми казаха колега ама не се оправи :roll:
В моя случаи след смяната 1-2ра влизах с ебати зора докато не тръгнеше колата. Това се поуправи, но това което не се оправи докато не ми замина синхронизатора на 1и2 скорост (причината за това е друга) е , че 1ва. скорост по някога на светофара ми излизаше.
А другото вече 2г. и нещо до сега е че на 1ва. скорост с натиснат до доло съединител и подаване на мръсна гас колата потегля леко
:lol:
Та в твоя случай виш тука колегите който разбират какво ще ти кажат ,но при мене не се оправи
:dunno: :banghead:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ZLATIST » 24 Апр 2012, 18:17

Не знам,но в моя случай толкова стържеше и виеше,че щях да свалям скоростите за да проверя дали е попаднала някоя частица от нещо вътре,но докато се наканя и спря :mhihi:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от cd3 » 24 Апр 2012, 22:10

След смяна на комплект съединител, още с първото потегляне скоростите трябва да влизат мазно и без никакво виене и стържене :kuku:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ZLATIST » 24 Апр 2012, 23:02

cd3 написа:След смяна на комплект съединител, още с първото потегляне скоростите трябва да влизат мазно и без никакво виене и стържене :kuku:

Много ли си сигурен,колега и колко съединителя си сменил :wave:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 25 Апр 2012, 1:28

Аз съм сменил приличен брой съединители :) .... При правилен монтаж на съединителя , при добри части , при изправна хидравлика и скоростна кутия , скоростите трябва да влизат нормлано !
Всички скорости ли ти се сменят трудно и колко трудно се сменят , много силно ли "хъркат" скоростите , или е поносимо ? Натискаш педала , хидравликата бута вилката , от там ако всичко е ново , "сито" , трябва директно да ти влезе скоростта като в масло, било то с "улегнал" или със залегнал съединител :mhihi: ! Щом има усиле , значи или не се отделя добре скоростната кутия от двигателя (причина може да е самия притискател , или хидравликата на съединиетля ) , или самата скоростна кутия е проблема .... След като притискателя е нов се предполага , че би трябвало да не е в него проблема (ама аз не залагам на това , колегите знаят за какво говоря , как смених притискател ЗАКС на 30к- viewtopic.php?f=8&t=256190&hilit=%D1%81%D1%8A%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB+%D0%BB%D0%B8) .... Другия вариянт е хидравликата да е "болна" , хъркащите скорости са един от характерните белези за това ... Погледни си спирачната течност и виж дали има омасляване по долната помпа , която се намира на скоростната кутия ( ама дали ще знаеш къде е тя .. това вече ... монтирана е на самата скоростна кутия от към шофьорското място )....

Потребител
Аватар

Мнение от cd3 » 25 Апр 2012, 2:36

ZLATIST написа:
cd3 написа:След смяна на комплект съединител, още с първото потегляне скоростите трябва да влизат мазно и без никакво виене и стържене :kuku:

Много ли си сигурен,колега и колко съединителя си сменил :wave:

Ами сменил съм само един на моята кола (316i m43),резултата беше както съм го описал по-горе. :wave:

Назад към E36