Спиране на инжекторите

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 LCI/е36 дрифтачка

Спиране на инжекторите

Мнение от dicho0o » 22 Апр 2012, 19:47

Здравейте колеги,днес си сложих газова уредба на м43б18(96') обаче незнам как да си спра дюзите понеже двигателя е от по-новите м43,а не от първите и всяка дюза е вързана по отделно,нямат общ кабел,а са общо 8 кабела.На стария ми бяха вързани 2х2 и всичките имаха един общ и там спирането е лесно. ;) Предполагам тук или е всяка за себе си или пак са вързани 2х2 защото има 4 еднакви кабела и другите 4 са различни цветове.
Благодаря предварително на отзовалите се! :lalala:
Изображение
..На завоя заляга ,конете яко напряга ,задницата бяга ,към мантинелата посяга ,педала до метала ,прекъсвача да откача ,да гърми гърнето ,да разцепва небето..

младши ентусиаст
Аватар

Re: Спиране на инжекторите

Мнение от dicho0o » 23 Апр 2012, 14:42

Никой ли няма газова с този двигател?Кажете как да ги спра или ако имате някоя схема,за да видя как са вързани :dunno:
Изображение
..На завоя заляга ,конете яко напряга ,задницата бяга ,към мантинелата посяга ,педала до метала ,прекъсвача да откача ,да гърми гърнето ,да разцепва небето..

ентусиаст
Аватар
Кара: чайник

Мнение от sas_88 » 23 Апр 2012, 15:25

dicho0o написа:Никой ли няма газова с този двигател?Кажете как да ги спра или ако имате някоя схема,за да видя как са вързани :dunno:

Аз имам,ма при мене монтираха емулатор.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dicho0o » 23 Апр 2012, 15:54

Емулатора за какво е,да лъже компютъра че работят инжекторите ли?Предната си я карах без емулатор и нямах някакви грижи,просто искам да знам как да си спра дюзите,защото така ми гори бензина и не ме устройва :mhihi:
Както обясних са общо 8 кабела - 4еднакви и 4 различни,което ме кара да си мисля че някъде по-навътре във връзките са вързани тези 4 еднакви на едно и ако е така мисля че нямам никакъв проблем за спирането им,но искам някой да каже точно за този модел м43(по-новия 96') как са му спрени или да ме насочат към схема...
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: чайник

Мнение от sas_88 » 23 Апр 2012, 15:59

dicho0o написа:Емулатора за какво е,да лъже компютъра че работят инжекторите ли?Предната си я карах без емулатор и нямах някакви грижи,просто искам да знам как да си спра дюзите,защото така ми гори бензина и не ме устройва :mhihi:
Както обясних са общо 8 кабела - 4еднакви и 4 различни,което ме кара да си мисля че някъде по-навътре във връзките са вързани тези 4 еднакви на едно и ако е така мисля че нямам никакъв проблем за спирането им,но искам някой да каже точно за този модел м43(по-новия 96') как са му спрени или да ме насочат към схема...

Знам ,че може и без него.Ама като сложих газовото и аз се чудех като тебе от къде да ги спра и хванах та я закарах на газаджийте да я оправят.Те пък взели ,че сложили емулатор...после ще хвърля едно око да видя кое къде са връзвали.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dicho0o » 23 Апр 2012, 23:00

Идеално колега,ще ми бъде от полза ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 23 Апр 2012, 23:46

Прекъсва се масата, еднаквите кабели трябва да са ти масата, виж.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Mileitiii » 24 Апр 2012, 11:30

~Мишо~ написа:Прекъсва се масата, еднаквите кабели трябва да са ти масата, виж.

:yes: И аз така го мисля. Махни пластмасата и тряба да видиш, че там се пръска от един кабел на 4 за всяка отделна пръскалка

успех :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dicho0o » 24 Апр 2012, 12:10

Не е така,както го описваш е направено на първото м43,а това като му отворя капака(той е под колекторите) и там са мноого кабели и се виждат 8-те кабела от инжекторите че отиват към компютъра...но си мисля че някъде по-навътре може да са свързани 2х2 или пък е всяка за себе си,ако някой може да помогне със схема :bchug:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 525D 2001г.седан

Мнение от johnni_b » 24 Апр 2012, 17:26

Колега, кабелите се съединяват в пластмасовата кутия, която е зад двигателя. Общия кабел за дюзите е червен с бяла ивица. От рейката с дюзите идват 4 кабела и се съединяват с един по-дебел червен с бяла ивица. Именно този по-дебелия трябва да прекъснеш. След това провери дали пали на бензин.Ако всичко е ок не трябва да запали.Понеже аз като рязах, първо срязах един кабел, който пак беше червен с бяла ивица, но колата пак си палеше на бензин.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dicho0o » 24 Апр 2012, 18:38

Ще проверя през уикенда,говориш ми за кутията под чистачките нали,защото там отиват всички кабели от двигателя...
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 525D 2001г.седан

Мнение от johnni_b » 24 Апр 2012, 18:41

Да, колега. Точно тя е кутията.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e 36

Мнение от j_enev » 24 Апр 2012, 20:57

Най-добрия вариянт е с емулатор защото така няма да ти трупа грешки ,но ако не ти се купува можеш да ги прекъснеш от червения с бяла лента кабел намиращ се точно до бушонерата .Там има три кабела червено с бяло ако искаш да прекъснеш дюзите прекъсваш средния по дебелин, ако искаш да спреш бензиновата помпа прекъсваш най дебелия.Аз бях си прекъснал дюзите,но като покарах малко взе да трупа грешки и на бензин не работеше както трябва и сложих емулатор и сега нямам никакви ядове вече повече от година

Назад към E36