Шарнирни болтове смяна?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 черна,Е60 синя

Шарнирни болтове смяна?

Мнение от Tisho_BMW » 18 Апр 2012, 19:20

Здравейте колеги,дойде време да сменям шарнирните болтове късия и дългия но незнам дали се избиват от носача или целия носач се сменя става дума за седан 318 М43 1994 година?Късия болт е с подложка отдолу-подсилен,ако се сменят може ли да го сменя с обикновен?Благодаря и поздрави!

ентусиаст
Аватар
Кара: чайник

Re: Шарнирни болтове смяна?

Мнение от sas_88 » 18 Апр 2012, 19:32

Избиват се и се сменяват. :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 18 Апр 2012, 19:38

Както ти е казал колегата по-горе избиват се шарнирите. От съществена важност е новите шарнири да влизат в носачите с усилие, а не свободно (неслучайно се набиват на преса). Хлабаво влизане на шарнира означава износване на отвора в носача, което еднозначно показва нуждата от закупуване на нов носач. Ето тук и една снимка, да видиш разликата между обикновен и усилен шарнир:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Tisho_BMW » 18 Апр 2012, 19:52

Благодаря колеги за отговорите,мойте шарнири не са сменяни изобщо оригинални са,смених тампона на носача защото беше понапукан и той беше оригиналния.Общо взето шарнирите са добре късия има лек луфт дългия само тампончето е скъсано,но ще ги сменя мисля да взема на моог като късия да е нормален?!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dirty M5 driveR » 18 Апр 2012, 20:07

Вземай усилени. И те съветвам да дадеш малко повече пари и да сложиш нещо по-истинско.

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520i touring 2001/9

Мнение от mihal » 18 Апр 2012, 21:50

Прецени си, ако ти идва горе долу на кантар взимай цял носач, усилен няма да е зле...
Да не стане като мен - смених ги с усилени, те обаче не влязоха много стегнато съответно и си излязаха :lol: ... че после едни филми, набивах ги с няква ламарина от консерва за втулка, че и ги заварях ... сега вече май позалепнаха и не са излизали повече :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 18 Апр 2012, 22:45

Dirty M5 driveR написа:Както ти е казал колегата по-горе избиват се шарнирите. От съществена важност е новите шарнири да влизат в носачите с усилие, а не свободно (неслучайно се набиват на преса). Хлабаво влизане на шарнира означава износване на отвора в носача, което еднозначно показва нуждата от закупуване на нов носач. Ето тук и една снимка, да видиш разликата между обикновен и усилен шарнир:

Аз разлика виждам ама не мога си обясня какво му е усиленото . Единственото важно нещо на шарнира е тефлоновата ( може и друг вид няква пластмаса трудно износваема да е ) капсула дето лагерува с ябълката за какво усилване става на идея ако може някой да обясни ще съм му много благодарен , че ми е интересно наистина.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 330i седан .03
Мечтае да кара: Това което има
Детайли за колата: Черна.

Мнение от Dream_BMW » 18 Апр 2012, 22:59

Има теми в които е доста подробно обяснено разликата между двата.Откакто съм с усиления(опростения) вариант вече повече от година не ми се е налагало да сменям къс шарнир.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е36 1.8i
Мечтае да кара: z4/850i
Детайли за колата: коли без тавани, мани

Мнение от zonian » 18 Апр 2012, 23:36

И аз съм много доволен от усилените на евтините марки. Май ОПТИМАЛ взех усилен за 15 лв. :D

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Tisho_BMW » 19 Апр 2012, 1:59

В крайна сметка колеги каква марка шарнирни болтове да търся?Относно носача той си е оригиналния както е излезнала колата от завода и никога не са избивани тея шарнирни болтове!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dirty M5 driveR » 19 Апр 2012, 6:24

Еми и аз не знам точната разлика между нормален и усилен, просто усиления издържа повече :) Естетсвено здравината му зависи и от това колко е качествен. Съвсем не искам да кажа, че при еднакви експлоатационни условия кой да е усилен шарнир гарантирано ще издържи повече от кой да е нормален. Ментета се предлагат навсякъде :mhihi:
Щом носача е оригинален не трябва да има проблеми. Вземай нови шарнири и ги мушкай. А какви да вземеш - доста хора са доволни от Meyle HD. Аз си взех такъв, но за съжаление имам незначителен пробег с него и не мога да кажа от опит дали наистина е толкова здрав или не. Виж в темата на laviatan какво се предлага и си избери.

ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е36
Мечтае да кара: Е46 М3

Мнение от baitun » 19 Апр 2012, 8:04

И аз съм с т.н. усилени шарнири на мейле и втора година няма проблем

Назад към E36