НЕстабилност при по-висока скорост

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

НЕстабилност при по-висока скорост

Мнение от redex » 24 Фев 2006, 11:01

Привет на всички БМВ маняци. Бих искал малко помощ от ваз. Ето и проблема. От няколко месеца усещам нестабилност, когато понатисна до към 140-160км. Ето и състоянието на колата. Сменил съм ляв тампон на носача (дясния бил здрав според монтьора), сменил съм двата къси шарнирни болта, сменил съм левия накрайник,джантите са метални прави, гумите са ми нови на 5000 км зимни Малоя Креста, балансира съм, правил съм реголаж на предница преди 2-3 месеца. Когато стигна въпросната скорост колата става трудна за оправление, волана се върти на където си изка, а колата се клани странично, имам предвит неподскача на горе на долу а все едно някой я натиска от едната странна и от другата страна. Друго което ми направи впечатление е че когато карам по неравности и има наклон на долу(наклон с павета примерно) волана ми трепери леко. Нямам тропане или луфтове по предницата. Несъм сигурен за състоянието на двата предни амортисьора но несъм ги сменял. Ще съ благодарен на всеки, който даде мнение или съвет.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 24 Фев 2006, 11:16

Прав си провери си амортисьорите. Аре задните се чустват осезаемо като изпуснат ама предните като тръгнат има един такъв момент като твоя.

P.S.
Имах не отдавна същия проблем => амортисьори

Babuna master
Аватар

Мнение от mitak_o » 24 Фев 2006, 14:14

виж ако гумите ти са с посока да не е обърната някоя
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от redex » 24 Фев 2006, 14:20

Гумите са с посока но са монтирани правилно. Този проблем го имах и с летните гуми. В момента със със гуми чиито размери неса препоръчани от БМВ поне според книгата на колата но аз се базирам на факта че карам по "ИДЕАЛНИ" магистрали без дупки като кратер :evil: . Размера е 195/65/15 но едва ли това е причината, лятните бяха 185/60/15 и пак се клатушкаше.

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 Touring 330xi
Мечтае да кара: F10 M5

Мнение от dr-who » 24 Фев 2006, 14:23

пробвай в завой дали се клати пак така колата, ако се "люшка" значи е от амортесеорите
--
Powered by: Miller Performance
Revolutionary BMW Performance chips
--

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от redex » 24 Фев 2006, 14:35

Да и в завой също е нестабилна според мен, да речем със по-висока скорост се накланя повече от колкто трябва и усещам че ако дам газ сякаш ще тръгна по таван :shock:

ентусиаст
Аватар
Кара: 525XD LCI

Мнение от Lacho » 24 Фев 2006, 14:39

Най-добре отиди някъде да ти тестват амортесиьорите преди да правиш каквото и да е. :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 24 Фев 2006, 14:40

Не търси причините за тази нестабилност само по предния мост... виж задните амортисьори, стабил. щанги, тампони на носачите... Другото, което ми хрумва е да видиш състянието на рейката, този ефект на "волана ходи накъдето си иска може и да е от нея"... и мен все ме сполетяват такива трудно откриваеми прблеми, така че отхвърляй едно по едно ;)
Never mistake motion for action...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bavareza » 24 Фев 2006, 15:16

Достатъчно е един от четирите морта да се е "изпуснал". :mhihi: Получава се дисбаланс при висока скорост /заради въздушното съпротивление/, и в завой при накланяне също. При предишната си кола карах така и имах чувството, че падам от седалката, а тия отзад им се повръщаше. :lol:
Това е най-вероятното, прегледай ги /всичките!/ :confused:И както знаеш се сменяват по двойки.
Уважавай това което имаш, защото утре може да го нямаш!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ultimate_driver » 24 Фев 2006, 15:27

Към амортесьори отива работата, на повечето места ги тестват безплатно на "тресачката" ;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от redex » 24 Фев 2006, 15:45

Несъм се замислял да погледна задния мост но задните амортисьори са добре поне неподскачам и при натиск са доста твърди докато отпред е мъка. Сещам се че като возя хора на задната седалка наистина споделят че вози като лодка сиреч люля, несъм сядал никога да се воза отзад :D но ще взема да пробам, иначе знам че се сменяват по двойки амортисьорите. Колкото до рейката ми я гледаха в Интеркар (Плевен) и според техните специалисти е добре и в интерес на истината няма свирене при въртене на волана нито течове а и хидравличната течност неси е променила цвета, демек няма струшки или други боклуци вътре.

Нощния ездач
Нощния ездач
Аватар
Кара: дългия по таван

Мнение от Engi » 24 Фев 2006, 15:58

най-вероятния отговор е предни или задни амортесьори.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 25 Фев 2006, 19:54

Зада го усеща само на висока ксорост според мен са предни, щото ако беха задни на ниска скорост щеше да се люля като лодка, а пък висока скорост немаше да може да вдигне изобщо (без 99.9% риск да се пребие) Това лично съм го опитал и наскоро сменях амортисьори, първо предни после и задни (в такъв ред ми изпуснаха)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от WilliamsF1Team » 26 Фев 2006, 13:05

Ако имаш пари си сложи едно спортно окачване с една голяма джанта. А ако имаш пари само за джанти само си резни пружините!!! :mhihi: :mhihi: :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bavareza » 26 Фев 2006, 14:40

:D Да, бе, а пломбите в устната кухина? :mhihi:
Уважавай това което имаш, защото утре може да го нямаш!

Следваща

Назад към E36