m52b20 масло в колекторите
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- angelBMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: е30,е46,е60
- Мечтае да кара: е30-ката си с турбо
- Детайли за колата: лимузинкa
m52b20 масло в колекторите
Здравейте колеги,преди няколко дни си размених компакта за е36 купе.. мотора е м52б20 но нещо не даржи обороти както трябва...
Знам само че мотора е сменян и също така и инсталацията му,значи проблема е следния като карам и го държа примерно на 2-ра 3000 оборота колата започва да прихълцва да се лашка напред назад,и ако освободя от скорост или ще угасне или ще държи 200-300 оборота или ако я изфорсирам като паднат оборотите гасне моментално,като цяло мотора върви добре но проблема е че гасне
Знам само че мотора е сменян и също така и инсталацията му,значи проблема е следния като карам и го държа примерно на 2-ра 3000 оборота колата започва да прихълцва да се лашка напред назад,и ако освободя от скорост или ще угасне или ще държи 200-300 оборота или ако я изфорсирам като паднат оборотите гасне моментално,като цяло мотора върви добре но проблема е че гасне
Последна промяна angelBMW на 23 Мар 2012, 5:38, променена общо 1 път
- vaykisss
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 compact,96'индивидуъл
- Мечтае да кара: 6 serries
- Детайли за колата: монреалблауууу
Re: m52b20 губи обороти
angelBMW написа:Здравейте колеги,преди няколко дни си размених компакта за е36 купе.. мотора е м52б20 но нещо не даржи обороти както трябва...

дебитомера пробва ли да го откачиш,скоро имаше подобна тема за гаснене на м52 потърси в търсачката,а иначе ти като я взе колата диагностика направи ли

- angelBMW
- младши ентусиаст
-
Re: m52b20 масло в колекторите
за изтриване 

- ProblemZ
-
-
- Кара: E36 318IS and E46 318I
- Детайли за колата: BMW E36 318IS ; BMW E46 318I
angelBMW написа:за изтриване
То май ти си за изтриване,и така и така си написл тема,поне я довърши

Най - ТочниЯ
- angelBMW
- младши ентусиаст
-
ProblemZ написа:angelBMW написа:за изтриване
То май ти си за изтриване,и така и така си написл тема,поне я довърши

по темата:
Проблема с маслото в колекторите идва от капака на главата,като отворите капака обърнете и ще забележите капачка с 2 болчета кръстати сваляте и ако е изгоряла много гарнитурата на капачето я сменете с нова и после намажете с силикон за по сигурно,това се прави в случаи че ви се пълни гуменото гофре с масло,от там влиза в колекторните тръби.
Аз така направих и също така се усеща разлика в вървенето,но ми остана проблема с гасненето,на място като съм на свободна и изфорсирам до 5000-6000к или до прекъсвач колата се изфорсирва без проблем и оборотите си се връщат нормално но проблема е че гасне моментално след тази акция...има моменти ми играят и оборотите като е на свободна 500-700 нещо от сорта

Попринцип не правя снимки като правя нещо по колата си дори и по друга да е но ако някои иска нещо подробно насреща съм да обесня дори да направя снимки !

- angelBMW
- младши ентусиаст
-
Re: m52b20 губи обороти
vaykisss написа:angelBMW написа:Здравейте колеги,преди няколко дни си размених компакта за е36 купе.. мотора е м52б20 но нещо не даржи обороти както трябва...
колега ти на компакта нямаше ли да слагаш V8 ,да не се отказа
![]()
дебитомера пробва ли да го откачиш,скоро имаше подобна тема за гаснене на м52 потърси в търсачката,а иначе ти като я взе колата диагностика направи ли
отказах се че нещо много леко ми се стори купето а и не ми харесва да няма задница

- rhase
- младши ентусиаст
-
Очисти стъпковото моторче, възможно е също да е зацапано с масло и да не работи правилно 

7 мнения
• Страница 1 от 1