От ръчни към ел. стъкла от зад
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
От ръчни към ел. стъкла от зад
Здравейте!Искам да попитам дали някой го е прави,в търсачката намерих стари теми,но не мога да се свържа с тези потребители.Та питането ми е ако има някой ,който го е правил, да ми обясни тънкости и начин на свързване на инсталацията.Искам задните стъкла да си работят и от конзолата за управление от пред и от зад от корите.Взел съм машинки за от зад,копчета с корите и копчета за от пред.Колата ми има ел. стъкла от пред.Копчетата ми нямат автоматично вдигане на стъклата ( не знам дали това зависи само от копчета или трябва и комфорт модул) ,а новите 4 копчета ,който съм си набавил имат двойно натискане,та как да се върже инсталацията ,та да работят с автоматично вдигане?Трябва ли да взема и комфорт модул или това е функция само на копчетата?
По-добре корем от бира,от колкото гърбица от работа!
- baitun
- ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е36
- Мечтае да кара: Е46 М3
Re: От ръчни към ел. стъкла от зад
Колега, коя година е колата ти, ако е преди фейса и си взел ножиците с машинките и бутоните за след фейса ще се видиш в приключение, комфорта е за вдигане на стъклата след като заключиш колата с ключ или аларма. Моята е 97г. и имах само предни ел. стъкла, взех си ножиците с моторчетата и бутоните с голямата букса за задните ел. стъкла и окабеляването във вратите, което е по-лесния вариант, въпреки, че пак са свалят седалките и мокета за да се окабели от буксата на задната врата до конзолата на скоростния лост до бутоните, ако искаш да слагаш системата след фейса-бутоните с двойното действие и комфорта се обърни към колегата стони, ще ти трябват комфорт за 4 ел. стъкла, още един модул за управление на задните ел. стъкла, машинките с ножиците за след фейса/има разлика в моторчетата преди и след фейса/, бутоните на задните врати, 5 бутона на конзолата на скоростния лост, окабеляването/голяма играчка/, не забравяй и свредло мисля 6-6.5мм за разпробиване на нитовете/стоманизирани са/ на ножиците и болтове и гайки за монтаж на новите ножици. Най-добре напиши коя година ти е колата и какво си взел-от коя година кола
92 е колата,копчетата и машинките за от зад са мисля от 95.Копчетата от пред до лоста ,които управляват задните стъкла ,са със зелени букси, ако има значение това.Взел съм всички копчета ,даже и това за заключването.По принцип не ме вълнува това да ми се вдигат стъклата с алармата,искам от копчетата да си работят,това ми е достатъчно.За монтажа на машинката само ми казаха,че трябва с нитова или с 6мм болтове,четох в друга тема ,че става.Водача си влиза в релсата под стъклото и нямало проблем(аз съм взел цялата "ножица" с машинката и водача).Трябва ли да се слагат други релета,бушони,от къде да се вземе ток?
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
за 92 е много възможно да нямаш модул ..
можеш и да погледнеш под предните копчета как стои въпроса? направи снимка
ако си с големи бели букси на копчетата си без модул..
тогава проблема ти е по голям..
в е36 има монтирани няколко вида ел. пакети
в началото са само силови копчета които си сменят + и - и директно управляват моторчетата..
после са въвели модул които оперира с обръщането на тези + и - .. а копчетата са много видове.. има бели.. зелени.. жълти и тн. в зависимост от модула
модула го търси зад жабката но.. е добре да го снимаш за да разберем коя версия е точно (ако го има)
моят съвет е да си свалиш от колата донор всичко по цветове с букси и тн.. модула.. и самите моторчета за да си сигурен е това ще заработи ..
ако нямаш модула обаче става по друго.. то и моторчетата са различни .. но работят при най първата версия със силови копчета.. ако избереш това в краина сметка задните копчета са сини с голяма букса.. те правят връзка с предните на конзолата.. и копчето за спиране на задните..
+ най добре вземи от предните тъи като е от оригинална инсталация.. ако ли не може да се вържеш към + са на шибедаха ако имаш такъв и е Ел. той минава по дясната колонка на предното стъкло..
подходящ е защото е макс 30А и е свързан с централното и тн.. и е активен при отваряне на вратите и тн.
за самият монтаж на ножицата.. ползвай поп нитове.. разпробии старите и махни ножиците.. лесно е.. смени си водачите.. най вероятно са оригиналните.. така че да си нямаш после проблеми с тях
можеш и да погледнеш под предните копчета как стои въпроса? направи снимка
ако си с големи бели букси на копчетата си без модул..
тогава проблема ти е по голям..
в е36 има монтирани няколко вида ел. пакети
в началото са само силови копчета които си сменят + и - и директно управляват моторчетата..
после са въвели модул които оперира с обръщането на тези + и - .. а копчетата са много видове.. има бели.. зелени.. жълти и тн. в зависимост от модула
модула го търси зад жабката но.. е добре да го снимаш за да разберем коя версия е точно (ако го има)
моят съвет е да си свалиш от колата донор всичко по цветове с букси и тн.. модула.. и самите моторчета за да си сигурен е това ще заработи ..
ако нямаш модула обаче става по друго.. то и моторчетата са различни .. но работят при най първата версия със силови копчета.. ако избереш това в краина сметка задните копчета са сини с голяма букса.. те правят връзка с предните на конзолата.. и копчето за спиране на задните..
+ най добре вземи от предните тъи като е от оригинална инсталация.. ако ли не може да се вържеш към + са на шибедаха ако имаш такъв и е Ел. той минава по дясната колонка на предното стъкло..
подходящ е защото е макс 30А и е свързан с централното и тн.. и е активен при отваряне на вратите и тн.
за самият монтаж на ножицата.. ползвай поп нитове.. разпробии старите и махни ножиците.. лесно е.. смени си водачите.. най вероятно са оригиналните.. така че да си нямаш после проблеми с тях
най-вероятно нямам модул.Аз ще съм доволен само да се върже инсталацията и да си работят копчетата,без да ползвам функциите на модула,това мисля че е възможно ?Не съм много в час с жици и така нататък.Утре ще се захванем с едни приятели,дето разбират,та ще видим какво ще се получи и ще пиша.Благодаря за отговорите!
- ares2
- старши ентусиаст
-
не връзваи тези малки копченца директно към управление на моторите.. ще настане голяма каша.
по добре си намери от старите копчета за да ти работят задните стъкла и край... докарайте им по един + и готово.. но за да заработи както искаш ти с предната конзола е доста сложно и е нужна схемата на този модел е36 от съответната година и инсталция.. има някои релета.. и тн..
аз съм с този ел пакет и съм го монтирал сам .. много е голяма разправията..
по добре си намери от старите копчета за да ти работят задните стъкла и край... докарайте им по един + и готово.. но за да заработи както искаш ти с предната конзола е доста сложно и е нужна схемата на този модел е36 от съответната година и инсталция.. има някои релета.. и тн..
аз съм с този ел пакет и съм го монтирал сам .. много е голяма разправията..
ще им сложим релета и бушони на тези,или да търся от старите копчета ?
- ares2
- старши ентусиаст
-
каквито и релета да им сложите става много сложно..
трябва да сте запознати със схемата на самото копче от дадения вид.. ако е тези с двете натискания те има по още една букса и към самото моторче..
филма е УЖАСЕН
по добре си направи една системка със старите копченца и ще забравиш
но си сложи нови.. че повечето продавани са нагорели и няма д аработят добре..
трябва да сте запознати със схемата на самото копче от дадения вид.. ако е тези с двете натискания те има по още една букса и към самото моторче..
филма е УЖАСЕН
по добре си направи една системка със старите копченца и ще забравиш
но си сложи нови.. че повечето продавани са нагорели и няма д аработят добре..
Благодаря ти за съветите!!!
утре ще видим какво ще сътворим и ще пиша!

Идеята ти е доста добра, аз все още не мога да се наканя за това. 
Успех.

Успех.

- baitun
- ентусиаст
-
На задните кори какви са ти бутоните-с голмата синя букса или с малката, ако си с голямата слагай и отпред на конзолата на скоростния лост бутоните с голямата букса и дърпаш инсталацията. Не е сложно, тази манипулация я правих преди 2 години, имам и схема някъде за свързване, ще я потърся и ще ти я пратя.
Днес ми изкочиха други ангажименти,та го отложих за вторник и тогава ще видим какво ще стане.а относно копчетата не съм видял какви са.То всичко тръгна от смяна на салона,та и до ел. стъкла... Ако може колега baitun да прати схема,ще пратя бира аз
жичкаджията ми е много добър и каза,че ще нагласи нещата !Ще пиша какво е положението във вторник,надявам се.

- baitun
- ентусиаст
-
Изтегли си bentley bmw 3 series service manual -страница 716 е за ел. стъкла преди фейса/с големите букси/
Чак днес монтирах машинките и наистина имаше проблем с новите копчета,който бях купил и просто няма как да стане с 4 крачета на копчетата,може би с комфорт модул ще стане,но и там е филм с връзването му и установихме ,че ако намеря 4 копчета от старите с 6 крачета нещата ще станат без проблем,пуснал съм кабели сега само търся 4 копчета от старите!
- baitun
- ентусиаст
-
Правилното решение си взел според мен от тази гледна точка, че е по-лесен монтажа, а за бутоните с големите букси виж Краси от Казичене или друг колега, където внася англичанки
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2