Грешка номер 42 на airbag и ускорение
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
Грешка номер 42 на airbag и ускорение
Някой знае ли каква е тази грешка 42 на еърбег? Светна ми лампата на Е36 за еърбегъ, ходих на Елкон но не можаха да я изтрият. Казаха ми , че давало грешка 42 да проверя в нета от какво е.
Също да питам колата си вървеше до миналия месец с дота ускорение но сега понамаля ускорението от какво може да е това, не издърпва както преди !? Забравих да кажа , че колата е с чип от Лъчо.

Re: Грешка номер 42 на airbag и ускорение
EEEPC написа:Някой знае ли каква е тази грешка 42 на еърбег? Светна ми лампата на Е36 за еърбегъ, ходих на Елкон но не можаха да я изтрият. Казаха ми , че давало грешка 42 да проверя в нета от какво е.Също да питам колата си вървеше до миналия месец с дота ускорение но сега понамаля ускорението от какво може да е това, не издърпва както преди !? Забравих да кажа , че колата е с чип от Лъчо.
Иди някъде на истинска диагностика, където да ти кажат точно какво излиза, а не само номер...
Така само с номера може да се объркаш и да не успееш да оправиш проблема.
Това ми излиза за 41: Control unit fault, ignition capacitor airbag driver
42 нямам в моя файл.
- nakoone
- ентусиаст
-
- Кара: Touring
Ходи на диагностика.Там ще ти изтрият грешката и лампата ще изгасне.

Еми писах по горе , че ходих на диагностика и се мъчиха да изтрият грешката но не можаха, при опит за изтриване на грешката лампата на еърбега премигва и пак си свети не могат да я изчистят. Еърбеците са ми здрави и двата, крушката на таблото за тях ми светна преди месец някъде и не мога да я изгася
!

Защото има проблем, който трябва да се отстрани за да работи правилно airbag системата. Но явно си бил на безсмислена диагностика, щом след нея пускаш подобна тема, следователно задължително отиди другаде на диагностика и си готов.
Еми в града ни имаме един Елкон само няма къде да отида на друг на близо! Затова попитах някой ако е имал моя проблем да сподели къде да проверя по точно кой датчици да погледна и т.н да се опитам да оправя проблема сам.
- koleto_78
- младши ентусиаст
-
- Кара: E61 530dA '04
А може ли да е от кантар на седалките?Защото при тях така се получава с чистенето на грешката.
koleto_78 написа:А може ли да е от кантар на седалките?Защото при тях така се получава с чистенето на грешката.
От много неща може да е и затова трябва диагностика - за да изпише точно от какво е, а не да се надяваш, че някой ясновидец ще ти отговори във форум...
9 мнения
• Страница 1 от 1