Интервал за смяна на пистов ремък?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бавара

Интервал за смяна на пистов ремък?

Мнение от Игнатов » 06 Мар 2012, 23:31

колеги, какъв e интервала са смяна на пистов ремък и ролки (за М43В16 ако има значение)

младши ентусиаст
Аватар

Re: Интервал за смяна на пистов ремък?

Мнение от Игнатов » 07 Мар 2012, 12:53

бря, никой ли не е сменял

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 07 Мар 2012, 15:21

Принципно на 30к км! Аз лично го сменям на 10к км, ролките много зависи дали имаш тази кора отдолу зад бронята, без нея много мръсотия влиза и ги скапва за 20-30к по-мой наблюдения! Има и някои индивиди който ще ти кажат да не се занимаваш с глупости и да си караш и да сменяш като вземат да свирят и тракат ролките или се скъса ремъка!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 07 Мар 2012, 15:43

на 10к ремъци :shock:
тва е прекалено вече, не че е има лошо ама тоя ремък не е ангренажен, а и да беше пак не ги дават да се сменят на всяко масло. 40К може би е интервала, най-лесно е да видиш дали е за смяна като го погледнеш дали е напукан от към пистите.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 07 Мар 2012, 16:05

zBoost написа:на 10к ремъци :shock:
тва е прекалено вече, не че е има лошо ама тоя ремък не е ангренажен, а и да беше пак не ги дават да се сменят на всяко масло. 40К може би е интервала, най-лесно е да видиш дали е за смяна като го погледнеш дали е напукан от към пистите.

:yes: Когато се напука, или при признаци на износване.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от PREDATOR_318is » 07 Мар 2012, 17:08

Сменя се когато или е много напукан или прави мизерии (приплъзва и тн), иначе поне на 20хил км. Моя ми присвирваше като се намокри понеже нямам кора отдоло и го смених с нов и той правеше същото и сложих стар, който е много напукан по пистите но отзад не е гладък и нямам проблем.

ентусиаст
Аватар
Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
Мечтае да кара: настрани

Мнение от maxpower » 07 Мар 2012, 17:27

или си купуваш оригинален и забравяш за този ремък дълго време. В ръководството на Бентли пише ,че се сменя на всеки 4 години или ако има повреди по ремъка. Ремъка се проверява на всяко обслужване като се следи за напукване, да не е лъскав от към пистите или някакви други видими повреди. Пак според ръководстовото (щото тука нали само тва дето Ханс е казал зачитате)когато ремъка се сменя се проверяват и ролките и при установяване на повреди в тях се сменят.Иначе на 10к км да сменяте пистов ремък е хубаво, но никаква ползва от това. Инвестирайте парите за нещо друго. :yes:
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Игнатов » 07 Мар 2012, 19:09

maxpower написа:или си купуваш оригинален и забравяш за този ремък дълго време. В ръководството на Бентли пише ,че се сменя на всеки 4 години или ако има повреди по ремъка......

колеги, аз затуй питам щото няма никакви видими "проблеми", нито се чуват ролките, пък вече съм навътял 38хил.км и се чудя дали да го мъча ли още (стария е от Варнакарс - 200лв. комплект с две ролки.... толкоз пари вече не ми се дават, тъй че ако може да ми препоръчате някой по-евтин вариант)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 07 Мар 2012, 19:29

Ролки - Феби или Ина (на което ти хареса повече цената) за ремък не знам кво да ти кажа.Сменям си ролките + обтегача, сложих ремък Гейтс ,понеже много ми го препоръчаха :kuku: ,а аз съм тъп и слушам ,та ми свири 2к км и ми скъса нервите, полудех ,спрях пред първия магазин ,купих най-евтиния Фленор за двайсетина и няколко лева ,който имаше и до ден днешен си карам вече 30к + км с него без видими белези за износване, а другия го изхвърлих в кофата ... Та ...
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
Мечтае да кара: настрани

Мнение от maxpower » 07 Мар 2012, 21:09

Стария ми беше бош и се разсвири, прегледах го беше си за смяна наистина. Сложих Contitech. Изкара 2 месеца и се почна със свирукането. Накрая взех оригиналдЪ, пак Contitеch пише на него, има си щампата на БМВ и задната страна е грапав за разлика от другия,който е гладък. Вече няколко месеца ни гък ни стон.
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 compact,96'индивидуъл
Мечтае да кара: 6 serries
Детайли за колата: монреалблауууу

Мнение от vaykisss » 07 Мар 2012, 21:25

maxpower написа:Стария ми беше бош и се разсвири, прегледах го беше си за смяна наистина. Сложих Contitech. Изкара 2 месеца и се почна със свирукането. Накрая взех оригиналдЪ, пак Contitеch пише на него, има си щампата на БМВ и задната страна е грапав за разлика от другия,който е гладък. Вече няколко месеца ни гък ни стон.

:OT:
и колко струва оригиналния колега,щото аз взех един бош ама май само е лежал до боша :mhihi: (35лв)

по темата аз ги сменям на 50000км или ако има видимо износване или ако се разсвири някоя ролка :dunno:

Потребител
Аватар
Кара: E36 Touring 320i

Мнение от Ivelin » 07 Мар 2012, 23:33

Абе какви 10-20 000 км, вие още малко и вериги на 30 000 км ще почнете да сменяте.

Минимум 40к и то пак след инспекция.
Моята кола я купих с DAYCO, видях че вече е напукан от вътрешната страна, купих си пак DAYCO - от колегата от форума Левиатан, с обтегача ("динамичния" обтегач :) и съм минал 6к км, няма проблеми, и иглежда както когато го сложих. Цената на ремъка беше под 30 лв.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 08 Мар 2012, 1:51

plradev написа:Ролки - Феби или Ина (на което ти хареса повече цената) за ремък не знам кво да ти кажа.Сменям си ролките + обтегача, сложих ремък Гейтс ,понеже много ми го препоръчаха :kuku: ,а аз съм тъп и слушам ,та ми свири 2к км и ми скъса нервите, полудех ,спрях пред първия магазин ,купих най-евтиния Фленор за двайсетина и няколко лева ,който имаше и до ден днешен си карам вече 30к + км с него без видими белези за износване, а другия го изхвърлих в кофата ... Та ...

Явно това си е проблем на тези ремъци!Когато купих колата,смених и ремъка (май не беше нужно,но го направих).Взех КонтиТех.Скоро след това взе да свири при палене по 1-2 мин.Смених ролките (май нямаше нужда),присвирването в началото остана!Купих пак ремък Гейтс.Присвирването остана.Аз също стигнах до извода,че е от плоската страна,когато минава паразитно през едната ролка."Пуснах" му една ситна шкурка,защото мислех,че е от боята на щампите.Не помогна особено!Явно тази страна на ремъка трябва да е грапава,за да не свири първоначално,но го разбирам едва сега!Дали да не го "поназъбя" още с някоя по-едра шкурка и да видя какво ще стане?КонтиТех-а ми стои нов на 5к километра,пазя го за резерва.Мога да го пробвам първо на него.
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 compact,96'индивидуъл
Мечтае да кара: 6 serries
Детайли за колата: монреалблауууу

Мнение от vaykisss » 08 Мар 2012, 9:32

незнам за мен пистовия и особенно климатичния барабар с ролките за мен се скапват по бързо от нормалното заради рова ,че са незащитени и всичката прахоляк и помия се набива по тях(мое мнение,и говоря за колите без кори),аз и астра G имах и пасати 3ка и 5ца проблем с пистовите нямах по на 50000км + съм ги сменял и все си бяха видимо здрави :dunno: ,та казавам ,че тая кора незнам дали върши друга работа(щото афтър маркета са като весник ),но със сигурност пази особенно климатичния ремък с ролката му,аз сменях всичко преди 1000км и климатичната ролка е взела да ръждясва :bang: (а е 50лв)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от JORO_86 » 10 Мар 2012, 19:54

Моето мнение, е че ако някоя ролка замине и нов ремък да си сложил пак ще го скъса. Така че следиш си ролките да не свирят и да нямат аксиален луфт и сменяш ремъка като се понапука по каналите.

Назад към E36