Спортен филтър ?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: По Плевенските Улици !
Мечтае да кара: БМВ :)
Детайли за колата: Трудно е да са види :)

Спортен филтър ?

Мнение от Ub4v3c4 » 01 Мар 2012, 19:09

Колеги искам да попитам сложих спортен филтър на м42 318ис и сега искам да сменя и трабата оригиналната с ПВЦ тръба и незнам как да го направя,защото след доресла формата е овална и немога да намера такъва силиконова или гумена снадка за да слойа ПВЦ трабата и пиша тук за да ми помогнете ако имате идей как да стане.Мерси предварително.
BMW Завинаги !

ентусиаст
Аватар
Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
Мечтае да кара: настрани

Re: Спортен филтър ?

Мнение от maxpower » 01 Мар 2012, 19:26

какъв диаметър ти трябва и къде баш пък след дросела искаш да я сложиш, че нещо не схващам :conf: Да нямаш в предвид м/у дросела и дебитомера?
Изображение
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Ub4v3c4 » 01 Мар 2012, 19:30

да точно там имам предвит ми някаде сигорно кам 85 90 мм и да е овална няква ддз
BMW Завинаги !

младши ентусиаст
Аватар
Кара: конджул

Мнение от Jim Beam » 01 Мар 2012, 19:40

Ub4v3c4 написа:да точно там имам предвит ми някаде сигорно кам 85 90 мм и да е овална няква ддз

Слагай филтъра след дебитомера директно и не се занимавай с глупости. В това гофре, което искаш да махаш има един вакуум, който трябва да си е там. Пък и то обира вибрациите от мотора. Най-много да сложиш тръба ПРЕДИ дебитомера, ако искаш да свалиш филтъра доло или да го изнесеш близо до фара.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от maxpower » 01 Мар 2012, 19:44

честно казано не знам какво целиш като смениш този маркуч. Иначе в Хеед имат силиконови маркучи с тези размери, но цените няма ти харесат :mhihi:
http://www.heed-auto.com/index.php?page ... &Itemid=57
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Ub4v3c4 » 01 Мар 2012, 19:49

нещо нищо не му разбирам на тоя сайт кайи ми кои е моя на размер ако може
BMW Завинаги !

ентусиаст
Аватар

Мнение от maxpower » 01 Мар 2012, 19:54

коляно 45градуса ти трябва като гледам

45º Elbow 80мм 59.47 лв.
45º Elbow 83мм 68.50 лв.
45º Elbow 89мм 75.38 лв.
45º Elbow 102мм 99.02 лв.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Ub4v3c4 » 01 Мар 2012, 19:56

да ясно защото на мене не ми пише мм като го отварям сайта мерси
BMW Завинаги !

Пловдивски Джигит
Аватар
Кара: Е38 728 IA

Мнение от Киров » 01 Мар 2012, 21:27

Колеги, за да не пускам нова тема щте използвам на колегата... скоро и аз щте слагам спортен филтър но обаче както си му е реда де :mhihi: :mhihi: след Маф-а че аз съм с М44 и въпроса ми е на филтърната кутия имам един кабел с датчик който влиза в нея и като махна кутията и този кабел проблем ли щте е ако след това не е свързан някъде, или щте трябва да дупча тръбата межу филтъра и Маф-а и да го слагам по някъкъв начин :dunno: :dunno: Дайте мнение... :yes: :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ...don`t drive fast, just fly low
Мечтае да кара: E36 M3

Мнение от BT9028BA » 01 Мар 2012, 21:55

Peturcho_bmw написа:Колеги, за да не пускам нова тема щте използвам на колегата... скоро и аз щте слагам спортен филтър но обаче както си му е реда де :mhihi: :mhihi: след Маф-а че аз съм с М44 и въпроса ми е на филтърната кутия имам един кабел с датчик който влиза в нея и като махна кутията и този кабел проблем ли щте е ако след това не е свързан някъде, или щте трябва да дупча тръбата межу филтъра и Маф-а и да го слагам по някъкъв начин :dunno: :dunno: Дайте мнение... :yes: :yes:

Навсякъде можеш да го сложиш тоя датчик, даже оригиналната КН кутия си има отвор за него, но не е проблем и да го оставиш отстрани да виси

Пловдивски Джигит
Аватар
Кара: Е38 728 IA

Мнение от Киров » 01 Мар 2012, 22:26

BT9028BA написа:
Peturcho_bmw написа:Колеги, за да не пускам нова тема щте използвам на колегата... скоро и аз щте слагам спортен филтър но обаче както си му е реда де :mhihi: :mhihi: след Маф-а че аз съм с М44 и въпроса ми е на филтърната кутия имам един кабел с датчик който влиза в нея и като махна кутията и този кабел проблем ли щте е ако след това не е свързан някъде, или щте трябва да дупча тръбата межу филтъра и Маф-а и да го слагам по някъкъв начин :dunno: :dunno: Дайте мнение... :yes: :yes:

Навсякъде можеш да го сложиш тоя датчик, даже оригиналната КН кутия си има отвор за него, но не е проблем и да го оставиш отстрани да виси

да колега ти ми беше обяснил, обаче сега щте зимам един кит който заводско е изолиран с карбон и пича каза че няма нужда от топлинен щтит и затова питах :yes: а ако въобще го отставя да не е свързан никъде да си виси само дали щте е проблем... :dunno: :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Ub4v3c4 » 02 Мар 2012, 1:19

аз само не можах да разбера неграмотно ли сам го напраил че така ви подразбрах вече сичко е готово може да се заключи!
BMW Завинаги !

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Ub4v3c4 » 02 Мар 2012, 1:21

Просто питах за една снадка иначе целия кит си е готов ама няма значение колегата ми прати линк и сичко се опрай
BMW Завинаги !

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Compact M40B18 M-tech

Мнение от k-hristov » 02 Мар 2012, 2:17

Само да питам, как така 2мата говорите, че слагате филтрите след дебитомерите ?!?!?

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 318iS; Е46 320Cd; E92 335i
Мечтае да кара: На хубави и гладки пътища...

Мнение от vanka7a » 03 Мар 2012, 15:25

Ако слагате спортен филтър задължително го правете с Air intake или с термо щит, защото нагрее ли се двигателя без термо изолация или директно постъпване на студен въздух във филтъра колата Ви ще се спъне и ще върви много по- малко от колкото обикновен панелен филтър ;) Препоръчвам Ви да изнесете филтъра на място, където студен въздух постъпва директно във филтъра ( виждали сте Е30-ки с изнесени спортни филтри на мястото на един от фаровете :mhihi: )
И още една препоръка - след като сложите спортен филтър ( и вече сте изолирали по някакъв начин топлината постъпваща от двигателя в него ), отпушете генерацията за по-добър "response" :bchug:

Следваща

Назад към E36