Спортен филтър ?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- Ub4v3c4
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: По Плевенските Улици !
- Мечтае да кара: БМВ :)
- Детайли за колата: Трудно е да са види :)
Спортен филтър ?
Колеги искам да попитам сложих спортен филтър на м42 318ис и сега искам да сменя и трабата оригиналната с ПВЦ тръба и незнам как да го направя,защото след доресла формата е овална и немога да намера такъва силиконова или гумена снадка за да слойа ПВЦ трабата и пиша тук за да ми помогнете ако имате идей как да стане.Мерси предварително.
BMW Завинаги !
- maxpower
- ентусиаст
-
- Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
- Мечтае да кара: настрани
Re: Спортен филтър ?
какъв диаметър ти трябва и къде баш пък след дросела искаш да я сложиш, че нещо не схващам
Да нямаш в предвид м/у дросела и дебитомера?

A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.
- Ub4v3c4
- кандидат ентусиаст
-
да точно там имам предвит ми някаде сигорно кам 85 90 мм и да е овална няква ддз
BMW Завинаги !
- Jim Beam
- младши ентусиаст
-
- Кара: конджул
Ub4v3c4 написа:да точно там имам предвит ми някаде сигорно кам 85 90 мм и да е овална няква ддз
Слагай филтъра след дебитомера директно и не се занимавай с глупости. В това гофре, което искаш да махаш има един вакуум, който трябва да си е там. Пък и то обира вибрациите от мотора. Най-много да сложиш тръба ПРЕДИ дебитомера, ако искаш да свалиш филтъра доло или да го изнесеш близо до фара.
- maxpower
- ентусиаст
-
честно казано не знам какво целиш като смениш този маркуч. Иначе в Хеед имат силиконови маркучи с тези размери, но цените няма ти харесат
http://www.heed-auto.com/index.php?page ... &Itemid=57

http://www.heed-auto.com/index.php?page ... &Itemid=57
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.
- Ub4v3c4
- кандидат ентусиаст
-
нещо нищо не му разбирам на тоя сайт кайи ми кои е моя на размер ако може
BMW Завинаги !
- maxpower
- ентусиаст
-
коляно 45градуса ти трябва като гледам
45º Elbow 80мм 59.47 лв.
45º Elbow 83мм 68.50 лв.
45º Elbow 89мм 75.38 лв.
45º Elbow 102мм 99.02 лв.
45º Elbow 80мм 59.47 лв.
45º Elbow 83мм 68.50 лв.
45º Elbow 89мм 75.38 лв.
45º Elbow 102мм 99.02 лв.
- Ub4v3c4
- кандидат ентусиаст
-
да ясно защото на мене не ми пише мм като го отварям сайта мерси
BMW Завинаги !
- Киров
- Пловдивски Джигит
-
- Кара: Е38 728 IA
Колеги, за да не пускам нова тема щте използвам на колегата... скоро и аз щте слагам спортен филтър но обаче както си му е реда де
след Маф-а че аз съм с М44 и въпроса ми е на филтърната кутия имам един кабел с датчик който влиза в нея и като махна кутията и този кабел проблем ли щте е ако след това не е свързан някъде, или щте трябва да дупча тръбата межу филтъра и Маф-а и да го слагам по някъкъв начин
Дайте мнение...

- BT9028BA
- старши ентусиаст
-
- Кара: ...don`t drive fast, just fly low
- Мечтае да кара: E36 M3
Peturcho_bmw написа:Колеги, за да не пускам нова тема щте използвам на колегата... скоро и аз щте слагам спортен филтър но обаче както си му е реда де![]()
след Маф-а че аз съм с М44 и въпроса ми е на филтърната кутия имам един кабел с датчик който влиза в нея и като махна кутията и този кабел проблем ли щте е ако след това не е свързан някъде, или щте трябва да дупча тръбата межу филтъра и Маф-а и да го слагам по някъкъв начин
![]()
Дайте мнение...
![]()
Навсякъде можеш да го сложиш тоя датчик, даже оригиналната КН кутия си има отвор за него, но не е проблем и да го оставиш отстрани да виси
- Киров
- Пловдивски Джигит
-
- Кара: Е38 728 IA
BT9028BA написа:Peturcho_bmw написа:Колеги, за да не пускам нова тема щте използвам на колегата... скоро и аз щте слагам спортен филтър но обаче както си му е реда де![]()
![]()
Дайте мнение...
![]()
Навсякъде можеш да го сложиш тоя датчик, даже оригиналната КН кутия си има отвор за него, но не е проблем и да го оставиш отстрани да виси
да колега ти ми беше обяснил, обаче сега щте зимам един кит който заводско е изолиран с карбон и пича каза че няма нужда от топлинен щтит и затова питах

- Ub4v3c4
- кандидат ентусиаст
-
аз само не можах да разбера неграмотно ли сам го напраил че така ви подразбрах вече сичко е готово може да се заключи!
BMW Завинаги !
- Ub4v3c4
- кандидат ентусиаст
-
Просто питах за една снадка иначе целия кит си е готов ама няма значение колегата ми прати линк и сичко се опрай
BMW Завинаги !
- k-hristov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 Compact M40B18 M-tech
Само да питам, как така 2мата говорите, че слагате филтрите след дебитомерите ?!?!?
- vanka7a
- ентусиаст
-
- Кара: E36 318iS; Е46 320Cd; E92 335i
- Мечтае да кара: На хубави и гладки пътища...
Ако слагате спортен филтър задължително го правете с Air intake или с термо щит, защото нагрее ли се двигателя без термо изолация или директно постъпване на студен въздух във филтъра колата Ви ще се спъне и ще върви много по- малко от колкото обикновен панелен филтър
Препоръчвам Ви да изнесете филтъра на място, където студен въздух постъпва директно във филтъра ( виждали сте Е30-ки с изнесени спортни филтри на мястото на един от фаровете
)
И още една препоръка - след като сложите спортен филтър ( и вече сте изолирали по някакъв начин топлината постъпваща от двигателя в него ), отпушете генерацията за по-добър "response"

И още една препоръка - след като сложите спортен филтър ( и вече сте изолирали по някакъв начин топлината постъпваща от двигателя в него ), отпушете генерацията за по-добър "response"