Проблем с перката на Парното - Решен
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- vanka7a
- ентусиаст
-
- Кара: E36 318iS; Е46 320Cd; E92 335i
- Мечтае да кара: На хубави и гладки пътища...
Проблем с перката на Парното - Решен
Здравейте, колеги. Не можах да намеря идентична тема с моят проблем, затова пускам нова.
Проблема се изразява в следното: Тази сутрин като запалих колата - перката за парното изобщо не завъртя. Модула за климатроника си отваря всички клапи - работи си нормално, но перката не тръгва..
И преди ми се е случвало това (1 път миналата зима), но като изгасих колата и пак я запалих - тръгна. Изгорели предпазители няма. Въпроса ми е, дали проблема е в перката или има още нещо (като бобина, реле и т.н), което също може да доведе до подобен проблем?
Проблема се изразява в следното: Тази сутрин като запалих колата - перката за парното изобщо не завъртя. Модула за климатроника си отваря всички клапи - работи си нормално, но перката не тръгва..

Последна промяна vanka7a на 03 Мар 2012, 15:13, променена общо 1 път
- vaykisss
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 compact,96'индивидуъл
- Мечтае да кара: 6 serries
- Детайли за колата: монреалблауууу
Re: Проблем с перката на Парното
vanka7a написа:Здравейте, колеги. Не можах да намеря идентична тема с моят проблем, затова пускам нова.
Проблема се изразява в следното: Тази сутрин като запалих колата - перката за парното изобщо не завъртя. Модула за климатроника си отваря всички клапи - работи си нормално, но перката не тръгва..И преди ми се е случвало това (1 път миналата зима), но като изгасих колата и пак я запалих - тръгна. Изгорели предпазители няма. Въпроса ми е, дали проблема е в перката или има още нещо (като бобина, реле и т.н), което също може да доведе до подобен проблем?
и на мен само веднъж ми се случи,аз не съм с климатроник,а с климатик,и мисля,че проблема не ти е в климатроника а именно някое реле или бобинка

- vanka7a
- ентусиаст
-
Да, сигурен съм, че не е от модула, а от перката или там някои елемент, който определя кога да бъде задвижвана.
А някой знае ли къде се намира тая перка, за да я проверя?
А някой знае ли къде се намира тая перка, за да я проверя?
- CTORH
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 318is, E46 328ci
Ето Ванка - http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=8&t=283763&hilit=%D0%B8%D0%B7%D0%B3%D0%BE%D1%80%D1%8F%D0%BB%D0%B0+%D0%BF%D0%B5%D1%80%D0%BA%D0%B0
Иначе моторчето се намира като вдигнеш предния капак под чистачките.
Иначе моторчето се намира като вдигнеш предния капак под чистачките.
- PIPERKOV
- ентусиаст
-
- Кара: BMW e60 530i SMG
Когато пак не иска да завърти остави я включена,дигни капака пъхни си ръката при перката и опитай да я завърти6 на ръка,ако тръгне след като я побутне6 зна4и 4етките или колектора са заминали и понеже вси4ко е капсоловано трябва да смени6 цялото мотор4е 6тото по отделно 4асти не се продават.Ли4ен опит
Последна промяна PIPERKOV на 02 Мар 2012, 9:45, променена общо 1 път
- Krassi_kn
-
моргаджия
-
- Кара: Всичко
Много вероятно е да ти е заминал таралежа.
- vanka7a
- ентусиаст
-
Днес го извадих тоя таралеж, това латексово покритие се опитах да го махам с какво ли не - кореселин, запалка... След 1 час борба го махнах и забелязах, че крачетата на 1 от транзисторите са почернели... Така или иначе и бях наранил на платката пистите, прежалих я и я отворих цялата (след много напъване
) и единият транзистор си беше почернял... Утре ще ходя да си взема нов таралеж и, ако пак не стане ще я търся тая перка, но малко ме съмнява да е тя 

- vanka7a
- ентусиаст
-
Таралежа беше виновника
Благодаря на всички отзовали се

8 мнения
• Страница 1 от 1