Kofata

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Re: Питане за Компакт е36

Мнение от vladi_a_i » 28 Фев 2012, 22:34

Колко мислиш,че е разликата в килограмите та задницата му е по лека на Компакта от другите,та все пак едно 318ти с пълен резервоар е 1250кг.../мойто е такова и съм го мерил на електронен кантар/.И още нещо..БМВта не са податливи на трошене всеки ден,не влиза вода в тях-освен ако няма проблеми с уплътненията по дадената кола.
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 28 Фев 2012, 22:53

316 е 75kw което автоматично е в "големия данък"
по-добре си намери 318 с 1.8 или 1.9 мотора и си го карай така, вместо да слагаш от 320 мотор и да ти върви същото :lol:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бавара

Мнение от Игнатов » 28 Фев 2012, 23:17

yokozunata написа:... но първото нещо след като се сдобия с такъв автомобил, ще е трансплантирането на 6 цилиндров мотор(мисля да е 320) ......Ще се зарадвам много, ако някой ми каже на какво да наблегна при огледа, предполагам е като при всеки друг автомобил, но не изключвам да има нещо конкретно и специфично за модела, което е препоръчително да се погледне......

щом ще вземаш 316 с цел да слагаш шестак, гледай само тенекето да е здраво - другото няма значение в какво състояние е, и без това почти всичко ще трябва да се "подмени"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 compact,96'индивидуъл
Мечтае да кара: 6 serries
Детайли за колата: монреалблауууу

Мнение от vaykisss » 28 Фев 2012, 23:26

тъкмо сега в друго мнение от колко дълго карам компакт :mhihi: ,първия ми беше от Германия 94 м43б16 ,голтак отсякъде даже ел.пакет нямаше,само шибидах(климатик за бедни му казвам аз ,ама точно за пушач е идеален,сегашния 96та м43б16ми пък има сичко за модела без шибидах :no: и много ми липсва),компакта като цяло има същите болежки като ,,нормално е36 :mhihi: '',огледай рейката,предницата ако е внос от СПАГЕТЛАНДИЯ :mhihi: ,със сигурност не е сменял консумативи от поне 50к (визирам 3та кола купена от там,живея на 40км от Италия и ги знам що за хора са :mhihi: )дане кажа повече,ако е от Австрия или Германия задължително подробен оглед за ръжди,Като цяло зависи коя година е след 96 уж имат по-добри салони и таблата са от по-различни материали.Как да кажа то е малко индивидуално за всяка кола,ама аз стария го карах като истински италиянец само каране 4 години не мръдна нищо,ама го отъркалях много лошо и си отиде,настоящия е още в процес на възтановяване от злата участ да попадне в Италия :mhihi: ,няма точка ръжда,вътре е като нов,купето от вън също е добре,смених му масла на дифа ,на скорости,на двигател,на хидравликата,термостат,ремък с ролки 2 бр и водна помпа(пистов) и климатичен с ролка в момента смених задни накладки утре сменям дисковете и предни,дотук с обслужването,също 2броя къси шарнири,2 броя външни накрайници и големи тампони на носачите(ама аз съм :kuku: и искам всичко да ми е 6ти номер пък и пътувам често в чужбина)
Сега да не ме грабнат колегите с купета и седани :mhihi: ,аз съм от много малкото хора в тоя форум дето си харесвам компакта и то много(пък и останах жив със 180 км :kuku: )таблото му малко напомня на е 30 :mhihi: ,задното окачване също(16ката е с барабани от зад),иначе пък хечбека е много практична и удобна кола ,аз съм семеен с малко дете и спокойно си събирам кошчета,колички и всички неща детето ми да се чуства комфортно извън дома,в града си е номер 1,а и извън него,въпреки че е 1,6 аз съм доволен от възможностите му по европътищата си спазвам закона и с компакта минавам по 1500км на едно пътуване ,не ме изморява,справя се идеално с изпреварвания и всичко останало :yes: .
Единствено компакта,не ми допада ,заради това ,че няма климатроник,а само климатик,няма дигитално управление(не че няма колеги дето не са си слагали)
Моят съвет е огледай както всяка кола,общо взето ако имаш възможност за една диагностика няма да лошо за да си спестиш нерви и пари,и няма значение дали е компакт,купе ,седан,комби или кабрио,според мен е36 е много добър автомобил,въпреки годинките си е по-добро решение от доста по нови коли.
За данъка не е много малък м43 е 75кв и данъка в Пловдив е точно 100бг левчета
малко +и-
-гори като ис-ка или 20ка
-таблото и задния мост :mhihi: (макар ,че аз си го харесвам) :yes:
+идеален за газифициране е м43ката :yes:
+произвежда се до 08.2000

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на дядо си е30ската
Мечтае да кара: подводница с шпер

Мнение от Войводата » 28 Фев 2012, 23:35

Компотите не са лоши като коли някой части му стават и от е30 вземай смело и му бодни едно м52 и си карай а зимата слагаш едни по хубави гуми отзад и няма да имаш проблеми.
П.С. и много поздрави на хондаджиите от слабия ис те си знаят :mhihi: :mhihi:
Изображение

костинбродчанин
Аватар

Мнение от vladi_a_i » 28 Фев 2012, 23:42

Игнатов написа:
yokozunata написа:... но първото нещо след като се сдобия с такъв автомобил, ще е трансплантирането на 6 цилиндров мотор(мисля да е 320) ......Ще се зарадвам много, ако някой ми каже на какво да наблегна при огледа, предполагам е като при всеки друг автомобил, но не изключвам да има нещо конкретно и специфично за модела, което е препоръчително да се погледне......

щом ще вземаш 316 с цел да слагаш шестак, гледай само тенекето да е здраво - другото няма значение в какво състояние е, и без това почти всичко ще трябва да се "подмени"

Е аз затова мисля да ги избегна всичките тези разправии и да си е законно...323ti :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vaykisss » 28 Фев 2012, 23:46

vladi_a_i написа:
Игнатов написа:

Е аз затова мисля да ги избегна всичките тези разправии и да си е законно...323ti :yes:

наиш колко време търся 323ти ,ако излезе нещо или си е изпяло песента или е на цена на е46 компакт :mhihi:

костинбродчанин
Аватар

Мнение от vladi_a_i » 29 Фев 2012, 0:02

vaykisss написа:
vladi_a_i написа:
Игнатов написа:

наиш колко време търся 323ти ,ако излезе нещо или си е изпяло песента или е на цена на е46 компакт :mhihi:

Ето..http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 6&t=244065

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vaykisss » 29 Фев 2012, 0:09

vladi_a_i написа:
vaykisss написа:
vladi_a_i написа:
Игнатов написа:

Ето..http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 6&t=244065

тоя е екстра ве колега ,зимай го,колегата е написал без бартери ,аз мота синя стрела м43б16 кво да я правя :dunno: макар ,че съм сигурен ,че технически мойта е по-добре :mhihi: нали видя поста ми от по горе мога да говоря и в цифри :mhihi: и да добавя ,че 90 % от частите са ми от мкар или реномирани търговци,и всичко е монтирано в сервиз от топ3 в Пловдив,май бая време ще си го карам аз

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318ti
Мечтае да кара: всичко
Детайли за колата: М42б18 '94

Мнение от s_kolev » 29 Фев 2012, 0:21

Компакта е с лека задница и това определено оказва влияние. Зимата ако си без шпер, дори и с хубави гуми ще береш ядове с тръгването. Обаче веднъж тръгне ли е доста забавно, на сняг и на мокро може да поднесе доста изненади. Като цяло си е бюджетна кола и се усещат доста разлики в сравнение с останалите му събратя от е36 серията, но пък за сметка на това е накакси по - жив, има нещо е30ково в него. :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vaykisss » 29 Фев 2012, 0:29

s_kolev написа:Компакта е с лека задница и това определено оказва влияние. Зимата ако си без шпер, дори и с хубави гуми ще береш ядове с тръгването. Обаче веднъж тръгне ли е доста забавно, на сняг и на мокро може да поднесе доста изненади. Като цяло си е бюджетна кола и се усещат доста разлики в сравнение с останалите му събратя от е36 серията, но пък за сметка на това е накакси по - жив, има нещо е30ково в него. :mhihi:

тук не съм много съгласен,защото е бил бюджетен по скоро като са били нови ,за е30ковите чарти съм съгласен ,таблото и задния мост,
на мен лично ми е много симпатичен компакта,пред него от серията е36 бих избрал кабрио +хард топ,кеф ти гюрук ,кеф ти твърд таван :yes:
и какви разлики толкова се усещат :dunno:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 29 Фев 2012, 0:43

Фаровете са му "АЗЛК стаил" :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Екстра са си компотите и няма причина да се подценяват като качества спрямо другите е36-ци.Единствения изразен недостатък е ,че нямат фабричен климатроник .
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vaykisss » 29 Фев 2012, 0:58

plradev написа:Фаровете са му "АЗЛК стаил" :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Екстра са си компотите и няма причина да се подценяват като качества спрямо другите е36-ци.Единствения изразен недостатък е ,че нямат фабричен климатроник .

ключа за фаровете :mhihi: дамм някой който не се е качвал в компакт трудно ги намира,половината ми познати дето са с е36ци катовлезнат за пръв път в компакта първия въпрос им е как се пускат фаровете :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318ti
Мечтае да кара: всичко
Детайли за колата: М42б18 '94

Мнение от s_kolev » 29 Фев 2012, 8:11

Разглобявал съм го до голо купе и обратно, в сравнение с купето, компакта е като детска играчка. И с това изобилие на екстри, какво ли му е бюджетното. Един реглаж на волана не би му бил излишен или пък икономайзер, или може би бордовия комп да беше основна екстра, а той уви е рядкост, не че показва нещо полезно :lol: :mhihi: Ама пък много ме кефят тия варели, а и приличат на рали бигачки в силует :yes: ;) :mhihi:
За разликите: интериора, задното окачване, липсата на копченца :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бавара

Мнение от Игнатов » 29 Фев 2012, 9:03

vaykisss написа:
plradev написа:Фаровете са му "АЗЛК стаил" :mhihi: :mhihi: :mhihi:

ключа за фаровете :mhihi: дамм някой който не се е качвал в компакт трудно ги намира,половината ми познати дето са с е36ци катовлезнат за пръв път в компакта първия въпрос им е как се пускат фаровете :mhihi:

ами компакта е само за каране бе пичове, има едно копче за фаровете и те тва е..... а пък това че има мост от е30 не мога да разбера къв е проблема, не се обиждайте ама да не се чувствате богопомазани като карате е36 купе или седан, щото това е било модерно преди има няма 20години
Последна промяна Игнатов на 29 Фев 2012, 10:03, променена общо 1 път

Следваща

Назад към E36