Би ксенон ....дългите светят високо
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Би ксенон ....дългите светят високо
Здравейте!Имам проблем с регулирането на фаровете - бош с лупи! След като сложих ксенон на късите светеха малко нагоре,регулирах фаровете ръчно и късите и дългите светеха в перфектна линия,но скоро сложих ксенон и на дългите и сега дългите светят леко високо,една идея над нивото,на което трябва да светят.Как да ги регулирам само дългите да сваля на долу с една идея и от къде идва това изместване- менте крушки на ксенона и седят неправилно в рефлектора ли?Има разлика от халогенна крушка и ксенонова?
По-добре корем от бира,от колкото гърбица от работа!
- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
Re: Би ксенон ....дългите светят високо
Самостоятелно дългите не подлежат на реглаж
Рефлектора им е общ с късите и когато те са регулирани правилно,дългите също се счита ,че са ОК. Ксеноновата крушка е по-дълга от халогенната и при поставяне в рефлекторен фар ,фокуса на свтлината не е там където трябва да е ,защото всичко по тоя фар е мислено за по-късата рефлекторна крушка. С две думи ,нищо не можеш да направиш. Регулирай си хубаво късите и това е .

Благодаря,късите съм ги регулирал перфектно,яд ме е,че дългите светят леко нагоре!Други идеи за корекция на дългите?Подлагане на нещо в цокъла на крушката няма ли да я върне идея назад,сякаш и се намалява дължината и така да светят на ниво и дългите?
- Jorjinio
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е36 coupe
E36 320i написа:Благодаря,късите съм ги регулирал перфектно,яд ме е,че дългите светят леко нагоре!Други идеи за корекция на дългите?Подлагане на нещо в цокъла на крушката няма ли да я върне идея назад,сякаш и се намалява дължината и така да светят на ниво и дългите?
Подложи нещо на самия захват да може цокълчето във крушката да мине по назад и така ще ти се оправи фокуса и трябва да се оправи..но дори и да не се получи поне можеш да опиташ

- plradev
- старши ентусиаст
-
И да покриви телчетата за фиксиране на крушката или да я стяга със свински опашки и т.н. шитни,щото с изнесена вече крушка назад ,крепежа ще бъде откровена импровизация ...
Ако нямаш неосветен участък м/у светлинните петна на късите и дългите, а само с/у стена виждаш,че светят по-високо ,не си батисвай фаровете с разрушителни интервенции цокъла. Имай предвид,че каквото и да правиш ,крушката трябва да е добре фиксирана,за да не трепти ,че после ще те дразни в пъти повече ...
А ако трябва да съм честен ,файда от ксенон на дългите освен за гъзария ,друга не виждам при все ,че дългите на е36 светят отлично и с обикновени халогенни крушки . Апа "трипъл-ксенона" + халогените ,направо не ми се коментира
Ама кой, каквото сам си направи ,цял форум да се събере не може да му го направи ...

Ако нямаш неосветен участък м/у светлинните петна на късите и дългите, а само с/у стена виждаш,че светят по-високо ,не си батисвай фаровете с разрушителни интервенции цокъла. Имай предвид,че каквото и да правиш ,крушката трябва да е добре фиксирана,за да не трепти ,че после ще те дразни в пъти повече ...

А ако трябва да съм честен ,файда от ксенон на дългите освен за гъзария ,друга не виждам при все ,че дългите на е36 светят отлично и с обикновени халогенни крушки . Апа "трипъл-ксенона" + халогените ,направо не ми се коментира
Ама кой, каквото сам си направи ,цял форум да се събере не може да му го направи ...

май най-лесния начин е с регулиране с ел. машинката като карам на дълги да ги свалям и обратно,благодаря за отговорите!
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Добре е да обърнеш внимание и на това, че присветването на тия срещу теб може да е проблемно, ако не си с по-читав хенон... може да не светват достатъчно рязко... а и може да се скапят бързичко... също ще е добре да отчетеш и факта, че едно присветване на някой може тотално да го заслепи, щом са ти високо хеноните на дългите...
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Присветването с обикновен ксенон е куца работа. Не можеш да заслепиш никого, защото крушката не си достига капацитета за толкова кратко време. Обаче други плюсове няма, предвид, че дългите на Е36 са си екстра, особено ако си почистиш фара отвътре. Колите, които заводски са с ксенон на дългите работят на съвсем различен принцип - не се пали и гаси крушка.
Never mistake motion for action...
Палачките са от S klasa на мерцедес и палят светкавично .Оригиналните фарове на е36 светят перфектно,но ме дразни това,че късите са ксенон,а дългите халогенни и има разлика в цветовете на светлината,та затова ги сложих.
- plradev
- старши ентусиаст
-
Ти "палачките"
ги остави от какво са . Те всчки палят светкавично ,ама некои крушки им трябват няколко секунди докато загреят и светнат както трябва.. Но това е едно на ръка ,няма значение.
При фабричните би-ксенонови системи ,крушката е една и флаш ефекта се постига с изместването на една бленда вътре във фара от електромотор или ел.магнит ,която мигновено "отпушва" светлината (дългите). Там не се разчита на бързи "палачки" и крушки,та тоя ефект в е36 е неприложим практически в двусекционните фабрични фарове ...

При фабричните би-ксенонови системи ,крушката е една и флаш ефекта се постига с изместването на една бленда вътре във фара от електромотор или ел.магнит ,която мигновено "отпушва" светлината (дългите). Там не се разчита на бързи "палачки" и крушки,та тоя ефект в е36 е неприложим практически в двусекционните фабрични фарове ...

аз съм доволен от това как пресветкат на светкавица,мислех,че ще е проблем,но не е 

- Coulthard
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше 325tds
- Мечтае да кара: e46 330xd
не се чуди че пернишките голфове и пазарджишките тройки са една и съща селска категория ей заради такива като тебе ви е славата.
Палачката - предполагам е стартера ок той дава необходимото напрежение веднага, само че гадната китайска крушка дето си я сложил принципно загрява и светва след 2-3 сек. аре пробвай ей ся както си си спрял колата пред блока да отидеш и да набиеш светкавица веднага и примерно след като колата е стояла 5-6сек с пуснати дълги.....
Друг е въпроса че на рефлекторен фар да сложиш ксенон е жива простотия от колосален характер, освен всичко останало на дълги които нямат ама никакво рязане по вертикала и всеки насрещен те вижда като светло петно и първите три неща които си помисля са за женската част на родатат ти, теб, и господ и вересиите. Мани го тва от дългите сложи си някой нормална крушка и не се занимавай с глупости че от толкоз гъзария обикновено се пати, не се знае кой бесен дивак ще ти начупи фаровете ей така чисто профилактично. Аз вече имам една записана е36 с натрошени халогени с ксенон просто щото тъпака си караше из варна с вирнати пуснати халогени нон стоп
Палачката - предполагам е стартера ок той дава необходимото напрежение веднага, само че гадната китайска крушка дето си я сложил принципно загрява и светва след 2-3 сек. аре пробвай ей ся както си си спрял колата пред блока да отидеш и да набиеш светкавица веднага и примерно след като колата е стояла 5-6сек с пуснати дълги.....
Друг е въпроса че на рефлекторен фар да сложиш ксенон е жива простотия от колосален характер, освен всичко останало на дълги които нямат ама никакво рязане по вертикала и всеки насрещен те вижда като светло петно и първите три неща които си помисля са за женската част на родатат ти, теб, и господ и вересиите. Мани го тва от дългите сложи си някой нормална крушка и не се занимавай с глупости че от толкоз гъзария обикновено се пати, не се знае кой бесен дивак ще ти начупи фаровете ей така чисто профилактично. Аз вече имам една записана е36 с натрошени халогени с ксенон просто щото тъпака си караше из варна с вирнати пуснати халогени нон стоп
аз съм доволен от светлината и на дългите и това как пресветкам и не знам защо се опитвате да ме разубедите да ги махна,ако някой има идея за регулирането им да каже,а не да ми се обяснява кое е селско и кое би заслепило насрещно движещ се автомобил,никога не бих заслепил някой умишлено!Не бях писал мн време в този форум именно заради такива постове като горния,май не се е променил с нищо форума...Благодаря на останалите колеги за отговорите!
- Coulthard
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше 325tds
- Мечтае да кара: e46 330xd
НЯМА как да го нагласиш рефлекторният фар на дългите не режи светлината в нито една посока смисъл рефлектора насочва до някъде и това е, от тук ти идва проблема стандартната халогенна крушка е 3 ПЪТИ по-слаба от ксеноновата от което идва целият плюс за теб и проблем за насрещните, защото примерно там където твоите фарове не биха заслепили насрещно движест се да кажем на 500м пред теб, ксенона направо му прави тен и предполагам че си на 6000К градуса което леко синее и допълнително създава ефекта на електрическа дъга а това е най-гадният блясък за човешкото око, мое лично мнение ако искаш да си гъзар с ксенони на къси дълги си навий на масрафа още 200лв вземи и едни афтърмаркет лупи за вграждане и си ги натикай в дългите. Карай колкото си искаш на дълги по вертикала е отрязано.
П.С. Навремето като бях на 20 и малко и аз бях дупе с забучени ксенони на къси дълги и халогени и шарех по пътищата до един ден в който застанах пред колата си и разбрах колко съм прост. А иначе за форума и оплакването ти
каквото почукало такова се обадило като питаш за нинджа проблем е нормално и нинджа отговор
П.С. Навремето като бях на 20 и малко и аз бях дупе с забучени ксенони на къси дълги и халогени и шарех по пътищата до един ден в който застанах пред колата си и разбрах колко съм прост. А иначе за форума и оплакването ти

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
E36 320i написа:аз съм доволен от светлината и на дългите и това как пресветкам и не знам защо се опитвате да ме разубедите да ги махна,ако някой има идея за регулирането им да каже,а не да ми се обяснява кое е селско и кое би заслепило насрещно движещ се автомобил,никога не бих заслепил някой умишлено!
Май си заблуден доста... ти може да не искаш много неща, ама с тия нерегулирани хенони на дългите като светнеш на някой срещу теб, направо му вадиш очите. И никой не ти говори за селско, ами за това, че ти докато не искаш да ги заслепяваш умишлено, ги заслепяваш неумишлено. Ако не ми вярваш, направи си тест - качи се на кола и карай срещу твоята, а някой в твоята кола да ти вкара едни дълги... и после пак ще говорим. Ако има какво да говорим.
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2