Проверка на демпферна шайба ТДС-как!?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 740i idividual
- Мечтае да кара: безаварийно
- Детайли за колата: Нормнална!
Проверка на демпферна шайба ТДС-как!?
Здравейте колеги!Днес се зачудих дали проблема с претрисането сутрин не е свързан с демпферната шайба.Макар,че я сменях преди 2-3години с не оригинална ФЕБИ.Имам и клип какво прави,ама незнам дали така се проверява!?
Малко помощ ,ако може как да я проверя тази шайба дали е в час!?
http://www26.zippyshare.com/v/24696024/file.html
За прдпочитане е да се свали клипа,че плеъра нещо им се е прецакал.
Малко помощ ,ако може как да я проверя тази шайба дали е в час!?

http://www26.zippyshare.com/v/24696024/file.html
За прдпочитане е да се свали клипа,че плеъра нещо им се е прецакал.
Последна промяна Nasko_325TD на 15 Фев 2012, 12:14, променена общо 1 път
- Dream_BMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 330i седан .03
- Мечтае да кара: Това което има
- Детайли за колата: Черна.
Re: Проверка на демферна шайба ТДС-как!?
И аз имам притрисане и лек металичен наподобяващ чукане звук сутрин,също и когато задържа газта на около 900 об/мин,както и като натисна съединителя и започна да спирам.Все се съмнявам да не би да е маховика.Видях ти клипчето и ще опитам да проверя и моята шайба дали има същото отклонение и ще споделя какво съм открил.
- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
Re: Проверка на демферна шайба ТДС-как!?
Ок благодаря ти колега!Дай да видим какво става,че вече 1 година се опитвам да реша проблема с това претрисане. 

Re: Проверка на демпферна шайба ТДС-как!?
Насе всичкитв ти клипове са все някакси сложни за гледане и качвай ги някъде другаде , и плеъри си качих и кво ли не не мога го видя това видео и тва си е. Ако тази тема е в допълнение на другата ти така както го описваш има нещо нередно в съединителя ти и кво кат е на 40000км има доста скапани и преди тоя пробег. Конкретно за демпферната шайба мисля и знаеш устройството и ако гумата между двете метални част е здрава не виждам причина да я изкарваш виновна , а ако тая гума си е отишла вярвай ми ще разбереш пръв пък и другите покрай теб и то с уплах , поне съм го преживал , то пушеци ли свирения и виене ли не беше все едно се бях подпалил . После кат изстина гумата пак се втвърди и се придвижих от около 20-на км извън града до сервиза та стана ясно кво е . Ако превърти гумата ( скъса се , разтопи се ) и после пак се втвърди миже да се получи някакво биене и загуба на баланс ама както описах по-горе няма как да не разбереш тъй че тая шайба я остави . По би ти правило вибрации от демферния маховик ( аз в момента съм така доста ми е зле и на празен ход тресе доста ) обаче пък не мога си обясня защо като загрее спират . Та по-скоро отиваш на помпи съединител като по-лек вариант да си оправиш евентуално тръгването ( и зарежи тия нови част пък било то и от Мкар още повеч , няма да те надживява тая кола , я ) и после мисли за нещо по-мащабно като съединител и лагер и т.н като насъбереш парички. Това така от разстояние иначе съм ти го казвал не веднъж мини да го яхна тоя кон , нищо не искам, ей така кат градски да видим кво му викаш тресене и т.н.
- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
Не не това е с тресенето на двигателя сутрин.вече 2-ра година карам така.Само зимата го прави.Какво ли не изпосмених вече. 

- Dream_BMW
- младши ентусиаст
-
Възможное и от ниските температури да се променя вискозитета на нафтата и от там да има разлики при работата на ГНП-то.При мен е по-малко възможен този варант,защото когато се спускам по наклон и при спиране с натиснат съединител или каране на заден ход тресенето се увеличава,което според мен означава,че центробежните сили имат влияние над това явление и то само когато са насочени напред към двигателя.Просто не знам какво друго може да е освен демферната шайба. Казват,че трябвало да има допустим луфт,но това според мен само много опитен майстор може да го определи колко е допустим.
- philio
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW и още нещо
- Мечтае да кара: турбо-колело
Колеги един савет за дизела на 20 25 л. гориво 1л светилна газ и 0.5 масло м10д или някакво много евтино но двигателно, а при пълен рез. аз си слагам 3-4л. бензин и 1-1.5л. масло и му е супер на тдс-а. а и не само на него
нито замръзва нафтата ,а бензина или газта разтваря парафинчето с което я тъпчат а маслото смазва дюзите , което е много важно при студено палене както за стария дизел така и за коменреалите
нито замръзва нафтата ,а бензина или газта разтваря парафинчето с което я тъпчат а маслото смазва дюзите , което е много важно при студено палене както за стария дизел така и за коменреалите

- Dream_BMW
- младши ентусиаст
-
philio написа:Колеги един савет за дизела на 20 25 л. гориво 1л светилна газ и 0.5 масло м10д или някакво много евтино но двигателно, а при пълен рез. аз си слагам 3-4л. бензин и 1-1.5л. масло и му е супер на тдс-а. а и не само на него
Мога ли да те поправя по отношение на маслото,че е по-дорър вариант да е двутактово(2Т) ,тъй като другите масла имат повишено саждоотделяне при изгарянето им спрямо двутактовите. Има и предложения за АТF,но като се вземе в предвид цената му,нямам желание дори да се интересувам колко е саждооотделянето му след изгарянето му.
Това със лекуването на горивото е обсъждано в доста други теми ,така че нека не разводняваме темата на колегата,защото вероятно отдавна е изолирал съмненията си по отношение на горивото.
- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
Горивото не ме съмнява.Тя си пали само с един подгрев бе мъки и т.н.Дет се вика от четвърт оборот.То ако нафтата замръзва ще пали трудно.
Само единствено искам да знам как да си проверя демпферната шайба,понеже е на приблизително 3 години и ме съмнява тя.Не е оригинална,а на Феби.
Другото което може да се окаже,е подгрева на горивния филтър.
Понеже когато ходих на диагностика ми излизаше температурен датчик на горивото.Който е в ГНП.Е ок,свалих го замерих го дава си стойности.Както и да е,смених и него с такъв от друга плочка(управление) на ГНП-пак същата работа.Все си дава тази грешка.И с друга плочка пак така.Може и диагностика да не я чете правилно -знам ли!?Факт е че като се затопли времето се оправя всичко.
Супер филм.
Както и да е.Ако някой знае как да я видя тази демпферна шайба нека пише!!!
Само единствено искам да знам как да си проверя демпферната шайба,понеже е на приблизително 3 години и ме съмнява тя.Не е оригинална,а на Феби.
Понеже когато ходих на диагностика ми излизаше температурен датчик на горивото.Който е в ГНП.Е ок,свалих го замерих го дава си стойности.Както и да е,смених и него с такъв от друга плочка(управление) на ГНП-пак същата работа.Все си дава тази грешка.И с друга плочка пак така.Може и диагностика да не я чете правилно -знам ли!?Факт е че като се затопли времето се оправя всичко.

Супер филм.

- kudo
- младши ентусиаст
-
- Кара: Х5 3,0D
- Мечтае да кара: МНООООГО ЯКО BMW
Като я погледнеш от пред, нали има три овални прореза от които илизат излизат ушите от задната част на шайбата(м/у двете е капсулован гумания тампон).Прорезите са по-дълги от ушите.Когато тампона се разбие, ухото почва да бие отляво и дясно по прореза и става лудница когато е на оборот, при подаване на газ прилепя в дясно и млъква.В покой е точно в средата ,както и когато тампона е здрав!Тоест виж дали ушите са били по прорезите.Претрисане за кратко когато е студена и то само зимата имам и аз,не открих проблема!
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Nasko_325TD написа:Горивото не ме съмнява.Тя си пали само с един подгрев бе мъки и т.н.Дет се вика от четвърт оборот.То ако нафтата замръзва ще пали трудно.
Понеже когато ходих на диагностика ми излизаше температурен датчик на горивото.Който е в ГНП.Е ок,свалих го замерих го дава си стойности.Както и да е,смених и него с такъв от друга плочка(управление) на ГНП-пак същата работа.Все си дава тази грешка.И с друга плочка пак така.Може и диагностика да не я чете правилно -знам ли!?Факт е че като се затопли времето се оправя всичко.![]()
Супер филм.
Относно темп. датчик в ГНП... Проверихте ли кабелите от и до въпросният датчик? Ако има прекъснати такива датчика си работи, но информацията не достига до компютъра. От там някакви средни стойности и тресене. Предлагам ти да започнеш от това и да оставиш демпферната шайба намира

Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
- kudo
- младши ентусиаст
-
- Кара: Х5 3,0D
- Мечтае да кара: МНООООГО ЯКО BMW
Zubcho написа:Nasko_325TD написа:Горивото не ме съмнява.Тя си пали само с един подгрев бе мъки и т.н.Дет се вика от четвърт оборот.То ако нафтата замръзва ще пали трудно.
Понеже когато ходих на диагностика ми излизаше температурен датчик на горивото.Който е в ГНП.Е ок,свалих го замерих го дава си стойности.Както и да е,смених и него с такъв от друга плочка(управление) на ГНП-пак същата работа.Все си дава тази грешка.И с друга плочка пак така.Може и диагностика да не я чете правилно -знам ли!?Факт е че като се затопли времето се оправя всичко.![]()
Супер филм.
Относно темп. датчик в ГНП... Проверихте ли кабелите от и до въпросният датчик? Ако има прекъснати такива датчика си работи, но информацията не достига до компютъра. От там някакви средни стойности и тресене. Предлагам ти да започнеш от това и да оставиш демпферната шайба намира
И аз клонях на там,смених тоя дачик,но уви
- Coulthard
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше 325tds
- Мечтае да кара: e46 330xd
Нас при закъсана демпферна шайба нямах грам тресене, но за сметка на това имах колосално тракане от нея
Демпферният ми маховик има много малък луфт тия от сервиза ме гледаха като натровени и ме разобеждаваха 2 дена да не го сменям щот бил скъп - та от там имам много малко тресене като съм на място - най-вече го усещам в скоростният лост, когато колата загрее такъв проблем нямам. Според мен провери си маховика за луфт тъпото е че трябва кутия - кардан .... карантии там разни от долу да разглобяваш ....

Демпферният ми маховик има много малък луфт тия от сервиза ме гледаха като натровени и ме разобеждаваха 2 дена да не го сменям щот бил скъп - та от там имам много малко тресене като съм на място - най-вече го усещам в скоростният лост, когато колата загрее такъв проблем нямам. Според мен провери си маховика за луфт тъпото е че трябва кутия - кардан .... карантии там разни от долу да разглобяваш ....
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Пак казвам датчика може да е здрав, но някой кабел да е прекъснат или подобно и от там все едно датчика го няма. Проверете кабелите до този датчик.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
Ами по спомен май ги мерих на буксата на компа и всичко излизаше.Май от аутодата гледах някакви стойности.И пиновете на буксата.
Пак ще ги прегледам.
За шайбата,ами има едни зъбчета ,но те не са в середата,ами са опряли в металната част на каналите.
Ще кача снимка довечера.
Пак ще ги прегледам.
За шайбата,ами има едни зъбчета ,но те не са в середата,ами са опряли в металната част на каналите.

Ще кача снимка довечера.
15 мнения
• Страница 1 от 1