Лентов кабел е36

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Аватар

Лентов кабел е36

Мнение от tashev_kiril » 12 Фев 2012, 10:01

Здравейте,
вчера и онзи ден се борих с лентовия ми кабел. Вече втора зима като се опитам да свирна и клаксона се зачудва докато не развъртя волана на ляво на дясно. Това ме накара да си мисля, че тромбата, релето и бушони са наред, защото свирката зацепва но само след опити с оборотите на волана.
Както и да е свалих лентовия кабел, волана ми е четирилъчев от 93г. и достигнах до лентовия кабел. След като го разгледах ,от-до, не видях никакви прекъсвания и/или повреди. Видя ми се,че като държа връзка с мултицета на едно място при буксата връзката прекъсва. Разглобих я запоих я, огледах на други места но видимо не видях повреди. След като сложих волана пак същото, свирка си само по желание при завъртане на определена позиция на волана.
Възможно ли е според вас да съм пропуснал някое място по кабела което е прекъснато. Как да тествам кабела най-удачно при свалено положение от автомобила.
Ако някой колега има здрав лентов кабел за такъв волан от София и може да ми го даде за проба ще съм му благодарен ...
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Потребител
Аватар
Кара: BMW 318i
Мечтае да кара: Е 46
Детайли за колата: BMW 318 i 1996год

Re: Лентов кабел е36

Мнение от vasko58 » 13 Фев 2012, 16:48

Здравей.Този лентов кабел се използува и за аербека.Два проводника за аербека и 2 за клаксона.При мен се случи скъсване на двата кабела на аербека(извън лентата) и след като ги запоих се оказа че съпротивлението е различно и ми дава грешка.От това следва че се оправя само със смяна на лентовия кабел.За твоя случай мисля че е аналогично макар че съпротивлението не играе кой знай каква роля за клаксона. :driving:
Изображение

Назад към E36