масло на хидравликата смяна на червено със зелено масло въпр
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
64 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- vaykisss
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 compact,96'индивидуъл
- Мечтае да кара: 6 serries
- Детайли за колата: монреалблауууу
масло на хидравликата смяна на червено със зелено масло въпр
така днес реших да си сменя маслото на хидравликата,и понеже бях по друга работа в МКАР Пловдив ,реших да си го купя от там нали са представители,чел съм доста за хидравличното масло има доста теми,но пича ми даде зелено масло(това го осъзнах чак пред нас защото маслото беше в метална кутия
),гледа по вин и тн тва излизало викам ок,плащам и чао,та аз за мойто не бях убеден че е червено в хидравликата защото беше катран черно сигурно на 15 години на колкото е и колата
,та аз го сменях с един тип който има сервиз и претенций на разбирач и като източихме маслото (точихме го в бял съд та тогава показа много леки червени утенъци
,питам го аз авера има ли дерт щото нали остава малко 300-400 грама в рейката,и дефакто ще се смесят червено и зелено масло
,той вика няма дерт,то хуу няма ама като се прибрах и се позачетох на тубата пише да не се смесва
.та въпроса ми е ся кво праим?
1 отиване в мкар и скандал
2 начупване на кофата на ,,майстора
3 карай и да не ти пука
4 отиде помпата,рейката или маслото ще се пресече
5 пак сменям маслото със зенено и работата е ок
МОЛЯ ДА ПИШАТ САМО КОМПЕТЕНТИ ХОРА ИЛИ ТАКИВА КОИТО СА ПОПАДАЛИ В ПОДОБНА СИТУАЦИЯ

1 отиване в мкар и скандал
2 начупване на кофата на ,,майстора
3 карай и да не ти пука
4 отиде помпата,рейката или маслото ще се пресече
5 пак сменям маслото със зенено и работата е ок
МОЛЯ ДА ПИШАТ САМО КОМПЕТЕНТИ ХОРА ИЛИ ТАКИВА КОИТО СА ПОПАДАЛИ В ПОДОБНА СИТУАЦИЯ
- PURKO
- Потребител
-
- Кара: E36 325 TDS
Re: масло на хидравликата смяна на червено със зелено масло въпр
Никакви зелени масла.Източваш това което е вътре и наливаш червено ATF Dexron 2
Всъщност важният въпрос е какво е маслото, а не какъв цвят е.
Хидравликата на Е36 ползва не хидравлично, ами ATF III масло, ако на кутията пише Dexron III или ATF III - ОК е.
Хидравликата на Е36 ползва не хидравлично, ами ATF III масло, ако на кутията пише Dexron III или ATF III - ОК е.
колега, да беше останал в Мкар да пиеш едно кафе докато ти сменят маслото...... за 20кинта щеше да си спестиш множество въпроси, предположения, съмнения и т.н.
то и аз имам много претенции, но за някои неща трябват познания и умения и най-вече квалификации
а и за маслата на скоростните кутии и хидравлика вече се предлага и масло пълна синтетика Д3 (за разлика от "класическите" Д2 Д3, които са минерални) и именно то е със зелен цвят, и още повече във всички каталози това масло се посочва като първа алтернатива, след него са вече "декстроните"
vaykisss написа:... та аз го сменях с един тип който има сервиз и претенций на разбирач ...
то и аз имам много претенции, но за някои неща трябват познания и умения и най-вече квалификации
а и за маслата на скоростните кутии и хидравлика вече се предлага и масло пълна синтетика Д3 (за разлика от "класическите" Д2 Д3, които са минерални) и именно то е със зелен цвят, и още повече във всички каталози това масло се посочва като първа алтернатива, след него са вече "декстроните"
- vaykisss
- младши ентусиаст
-
каква е разликата дали в мкар ще ми сменят масло и ще ми земат 20 лв или сам ще си го сменя
,въпроса е че по вин за моята кола която е м43б16 96 година по вин не ми излезна никъв атф
,а мтф лт2 който е за ръчни скоростни кутии и е 2 пъти по скъпо от атф ,а за хидравликата уж излезнало това масло което покрива атф 2 и 3,защото както каза колега това зеленото също е 2 пъти по скъпо от декстрон 2 и наистина е синтетично не е минерално
НО ВЪПРОСА МИ БЕШЕ МНОГО ПРОСТИЧЪК ПРОБЛЕМ ЛИ ЩЕ Е ЗА ХИДРАВЛИЧНАТА СИСТЕМА НА КОЛАТА ТОВА ЧЕ СЕГА Е СЪС СИНТЕТИЧНО ЗЕЛЕНО МАСЛО(КОЕТО Е МНОГОКРАТНО ПО ДОБРО ОТ МИНЕРАЛНОТО КОЕТО Е ЧЕРВЕНО НА ЦВЯТ),А ПРЕДИ СМЯНАТА КОЛАТА МИ БЕШЕ С ЧЕРВЕНО ПРЕДПОЛАГАМ ДЕКСТРОН2
,ЗАЩОТО КАКТО ЗНАЕТЕ ЦЯЛОТО МАСЛО НЯМА КАК ДА СЕ ИЗТОЧИ ОТ СИСТЕМАТА ДОРИ И В МКАР НЯМА КАК ДА ГО ИЗТОЧАТ ИЛИ ТРЯАА ДА РАЗГЛОБЯВАТ ЦЯЛАТА РЕЙКА АМА ТОГАВА ЕДВА ЛИ ЩЕ Е 20 ЛВ СМЯНАТА 

НО ВЪПРОСА МИ БЕШЕ МНОГО ПРОСТИЧЪК ПРОБЛЕМ ЛИ ЩЕ Е ЗА ХИДРАВЛИЧНАТА СИСТЕМА НА КОЛАТА ТОВА ЧЕ СЕГА Е СЪС СИНТЕТИЧНО ЗЕЛЕНО МАСЛО(КОЕТО Е МНОГОКРАТНО ПО ДОБРО ОТ МИНЕРАЛНОТО КОЕТО Е ЧЕРВЕНО НА ЦВЯТ),А ПРЕДИ СМЯНАТА КОЛАТА МИ БЕШЕ С ЧЕРВЕНО ПРЕДПОЛАГАМ ДЕКСТРОН2

- vaykisss
- младши ентусиаст
-
ето го и маслото 22 кинта зелено немско
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
pentosin chf 11s е истинско хидравлично масло (вярно е, че е синтетично) и за да го сложиш трябва напълно да източиш старото ATF.потърсих малко в google и от bmw в тоя pdf става ясно, че 2те НЕ трябва да се смесват принципно, защото едното масло влияе неблагоприятно на качествата на другото и бозата става пълна вътре.
http://www.bimmerboard.org/members/q/or ... e-List.pdf
хубаво си се засилил да сменяш маслото, ама не си ли погледнал преди това във форума къде кво се слага
хем знаеш, че остава масло в рейката и като го отвори и видя, че е е зелено защо реши да го изсипеш при другото
сега хем си 22лв назад хем ще трябва да точиш наново всичко.
http://www.bimmerboard.org/members/q/or ... e-List.pdf
хубаво си се засилил да сменяш маслото, ама не си ли погледнал преди това във форума къде кво се слага

сега хем си 22лв назад хем ще трябва да точиш наново всичко.
- vaykisss
- младши ентусиаст
-
незнам ,но си мисля ,че вината не е точно в мен ,тъй като имам пълно доверие в дилърите на любимата марка ,и тяхната компетентност,защото когато и да съм отишъл в мкар,съм ходил с малкия талон давам го казвам тряаа ми тва и тва оня зима гледа на компа и тогава дава каквото съм поръчал,освен това не мисля че мкар са за тва да искарат 10лв повече от мен тва е безумие че са ме натоварили със скъпо масло,по скоро говорим за невежество,но мисля че не е от моя страна ,а малсото го сипах защото имах човек собственик на сервиз който обслужва доста по нови коли от е36 и ето го момента ,купувам маслото от дилъра на бмв за пловдив,и го слагам пред собственик на автосервиз който освен всичко ми е и приятел...
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
да разчиташ на компетенция от тия официалните дилъри като дару/камор и м-кар всичките в кюпа е като да чакаш от умрял писмо.там съм само за щипки поради въпросните причини и кво стана последно та се излъгах да отида да си сменя спирачната течност при тях, вдигнаха колата смениха я и прегледаха всичко по нея от-до спомена ми приемчика (тодор гинин известен тука) за 2 гарнитури и по окачването някой неща, които смених (разбира се не при тях) ама някак си покрай цялата инспекция на колата пропуснаха да ми споменат, че мога да се пречукам като куче щото ми се е прокъсал преден ляв спирачен маркуч
а ти ми говориш за тоя къде седи на компютъра, гледа само диаграмки и те е пратил за зелен хайвер. тоя ли ще знае, че е36 е с atf
абсурд. и не говоря, че ти го е дал да ти пробута маслото, тва хич не го топли него, а и atf сигурно при тях не е по-евтин. като цяло в тоя форум и в интернет ще се упътиш доста по правилно като си провериш нещата преди смяна отколкото в М-кар.

а ти ми говориш за тоя къде седи на компютъра, гледа само диаграмки и те е пратил за зелен хайвер. тоя ли ще знае, че е36 е с atf

zBoost написа:да разчиташ на компетенция от тия официалните дилъри като дару/камор и м-кар всичките в кюпа е като да чакаш от умрял писмо.там съм само за щипки поради въпросните причини и кво стана последно та се излъгах да отида да си сменя спирачната течност при тях, вдигнаха колата смениха я и прегледаха всичко по нея от-до спомена ми приемчика (тодор гинин известен тука) за 2 гарнитури и по окачването някой неща, които смених (разбира се не при тях) ама някак си покрай цялата инспекция на колата пропуснаха да ми споменат, че мога да се пречукам като куче щото ми се е прокъсал преден ляв спирачен маркуч![]()
а ти ми говориш за тоя къде седи на компютъра, гледа само диаграмки и те е пратил за зелен хайвер. тоя ли ще знае, че е36 е с atfабсурд. и не говоря, че ти го е дал да ти пробута маслото, тва хич не го топли него, а и atf сигурно при тях не е по-евтин. като цяло в тоя форум и в интернет ще се упътиш доста по правилно като си провериш нещата преди смяна отколкото в М-кар.

- vaykisss
- младши ентусиаст
-
така е ама най-кофтито е че тоя дет ми го продаде и той карал е36 м42,та в понеделник да ида да го питам дали си кара неговата със зелено масло
а ся 100% с това зелено не става така ли?
смисъл щот не ми се вижда да е пресечено ,и то ако се пресича май тряааше още в началото да се пресече
а градски за помпата си прав има омасленко около нея ама нищо сериозно(тва така си беше още като я купих не се е разтекла със смяната
) нямам шумове или нещо волана да ми е утежнял
даже май е 1 идея по лек от преди
и последо с това не може да се кара ама то за промивка ще ми тряаат поне 2 смени със червено,щото ся пък в рейката ще има зелено

смисъл щот не ми се вижда да е пресечено ,и то ако се пресича май тряааше още в началото да се пресече

а градски за помпата си прав има омасленко около нея ама нищо сериозно(тва така си беше още като я купих не се е разтекла със смяната

и последо с това не може да се кара ама то за промивка ще ми тряаат поне 2 смени със червено,щото ся пък в рейката ще има зелено

Ами млати зелено тогава и си свиркай само го потърси по-евтино има сега предлага се доста. Не е като преди да го няма та кви ли не заместители саъм зимал та пка ти казвам че е за нивоматн системи то и затова скъпо ама то общо и с нивомата ( там е една помпата само по-голяма и с повече изводи ) тъй че няма да има проблем да караш с него само дет ти доде тройно по-скъпо ама карай пусни още едно източване и пак зеленото пък квото сабя покаже. В крайна сметка което не се оправя с малко пари се оправя с много пари , важното е живи и здрави да бъдем .
- vaykisss
- младши ентусиаст
-
така е колега аз съм на тоя принцип мъжки г.з един път се е.е ,майната му на парите,ама аз пак при мкар ще ида да видя инженерите да ми кажат червено+зелено=го.на щото точно такова масло не съм виждал в нашия град и в понеделник съм при тях
,ще бича със зелено ама дано не се бъгне нещо помпата,щото сигурно майка си и...
и ако и стане нещо ще има последствия за тях

и ако и стане нещо ще има последствия за тях

На кви пари от тях излиза . Не бързай да взимаш от тях , няма да ги промениш оня на компа ще ти покаже че на програмата му излиза такова , не си заслужава да си къртиш парите така по-добре за тях нещо друго си вземи. Ще ти пратя на ЛС откъде да вемеш същото масло ( само да намеря сайта ) сигурност два пъти по-евтино. Тая година се убедих че е година на дъмпингите че колегите ме убеждават че от увеличеното предлагане се появиха такива ниски цени на масла , а не било от кофти качество или ментета. То това масло никой друг го не прави хамериканско е и има смо заместители с друг.
- vaykisss
- младши ентусиаст
-
мерси колега
,прати лично,ама на тва на кутията пише че е немско 

64 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5