Трудно палене при студено 2.5 ТДС!!!
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
28 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- gopeto_bmwvr
- Потребител
-
- Кара: печка с 6 кюнеца
Трудно палене при студено 2.5 ТДС!!!
Здравейте...от когато почна да става леко студено имам проблем при палене сутрин.Стартера върти,но много трудно пали и се получва едно доста голямо тресене на цялата кола .След като запали държи много ниски обороти и неможе да се форсира при подаване на газ след 10 секунди се оправа.За сведение свещите са ми нови горивния филтър и той е чисто нов...!Акумулатора е на 1 година и е купуван нов но много бързо пада след въртене.Онзи ден го зареждах 24 часа и сутринта пак много трудно запали.На следващия ден вообще,дори и с подаване на ток от Тойота Ландкрузер който е с 2 акумулатора по 95А.Благодаря предварително ако може някои да ми помогне да реша проблема!!!
- S7
- старши ентусиаст
-
- Кара: G05 xdrive 40i
- Мечтае да кара: трезвен
Re: Трудно палене при студено 2.5 ТДС!!!
А под нови свещи какво разбираш?Щото аз съм сменял и след 2 седмици ми умряха 2 така че няма е лошо пак да ги провериш 

- gopeto_bmwvr
- Потребител
-
Ами....всичките съм ги сменил точно поради тая причина.Мислех си че са отишли и затова неиска да ми пали,след това и горивния филтър смених пак поради тая причина че може и да е от него.Но не мисля че толкова бързо ще идат....

- gopeto_bmwvr
- Потребител
-
Незнам дали не съм за нов акумлатор...
дали ако купа нов ще се оправи всичко

Проблема е в нафтата. Моята до ония ден палеше от раз. Само подгрявам и с едно завъртане пали. Акумулатара е на 4 години - български.
Ония ден сипах евтина нафта и сега зареждам акумулатора - вчера едвам запали и държеше ниски обороти. Но днес вече нямаше сили и спря да върти.
Утре слагам акумулатора и отивам да допълня с качествана нафта.
Ония ден сипах евтина нафта и сега зареждам акумулатора - вчера едвам запали и държеше ниски обороти. Но днес вече нямаше сили и спря да върти.
Утре слагам акумулатора и отивам да допълня с качествана нафта.
- gopeto_bmwvr
- Потребител
-
Е добре де нафта нафта....ама съм сипвал все от различни места.Все скапана ли да е била
а и акумулатора и аз ония ден го зареждах запали по лесно...ама на другия ден файда никаква пак неможе и пак падна.

- Войводата
- младши ентусиаст
-
- Кара: на дядо си е30ската
- Мечтае да кара: подводница с шпер
Има вариянт и да ти е замръзнала нафтата или пък като я оставиш и да ти пада нафтата те затова им слагат по едно клапанче след филтъра да не пада нафтата 

- gopeto_bmwvr
- Потребител
-
Добре де ама то има клапанче....ама не е сменявано скоро смисъл от миналата година е,може ли да е от него.....!!! Тая нощ пак зареждах акумулатора долях и нафта да не е пък да е малко че има около 12-15литра сипах още 10....файда никаква.Същата работа върти но толкова слабо че чак гаснат лампите на таблото....

gopeto_bmwvr написа:Незнам дали не съм за нов акумлатор...дали ако купа нов ще се оправи всичко
Новия акумулатор оправя ВСИЧКО.... имах същия проблем но като смених акумулатора всичко се оправи...
- k-hristov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 Compact M40B18 M-tech
somewhere написа:gopeto_bmwvr написа:Незнам дали не съм за нов акумлатор...дали ако купа нов ще се оправи всичко
Новия акумулатор оправя ВСИЧКО.... имах същия проблем но като смених акумулатора всичко се оправи...
А ако му е заминало релето за подгряването на свещите???
Замери с мултицет или каквото имаш под ръка дали ходи ток до тях. (свещите)
Но май нафтата ще е станала на боза..
Но май нафтата ще е станала на боза..
- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 740i idividual
- Мечтае да кара: безаварийно
- Детайли за колата: Нормнална!
Или е замръзнала тъпата нафта българска или е от стартера.Ако ти дърпа много ток при палене нещо не е ш ред по него.
Вземи едни ДЦ клещи и премери тока при палене.Има такива за прав ток.
Вземи едни ДЦ клещи и премери тока при палене.Има такива за прав ток.
- gopeto_bmwvr
- Потребител
-
Ами интересно вчера я запалих със дърпане....но в продължение на около 1км,трудно но запали.Но при пускане на съединителя се чуваше много интересен шум от двигателя ...едно много леко жужене,а двигателя никакъв звук неиздаваше.Тази сутрин запали пак трудно,но запали само че температурите бяха много по различни от преди до -8 -9 градуса е било.Днес ще я закача на компютър да видя какво става....!!!Навява ми на мисъл че имам проблем с ГНП-то...дано не е така.
- S7
- старши ентусиаст
-
- Кара: G05 xdrive 40i
- Мечтае да кара: трезвен
gopeto_bmwvr написа:....Навява ми на мисъл че имам проблем с ГНП-то...дано не е така.
И на мене така ми навява ама дано не е така и се окаже нещо по малко..успех

- gopeto_bmwvr
- Потребител
-
Ами...май открих какъв е проблема:) връща ми нафтата в резервоара и много трудно я подкачва.Това си го мисла защото 3 дена подред ставам към 4-30 през ноща и я пала за по десетина минути...при което сутринта ми пали много по добре,пак трудно но пали.Но има и друга работа температурите не бяха такива като от преди.Сега го дават сряда четвъртък пак и тогава ще видя дали наистина е така:)
28 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2