Въпрос за DISA на М43

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW E36

Въпрос за DISA на М43

Мнение от misho06 » 20 Яну 2012, 23:08

Здравейте, може да е малко смешен въпрос, но кажете ми какво е това на снимката? видях я от един колега във форума дано не се сърди:)
Питам, защото от много време понякога когато завъртя ключа да запаля и точно ето тази тръбичка (която съм заградил на снимката) изскача от мястото си, загасям двигателя, поставям я на мястото и, даже се чува как щтраква и всичко си е ок, паля и няма проблеми.
Не знам от какво се получава, сякаш някакво много голямо налягане се получава и тя направо се изстрелва.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последна промяна misho06 на 22 Яну 2012, 0:13, променена общо 1 път
Изображение

Потребител
Аватар

Re: Какво е това?

Мнение от misho06 » 21 Яну 2012, 18:10

Никой ли не може да ми каже какво е?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E61 530d ; E46 330ci convertible
Мечтае да кара: Всичко що е BMW
Детайли за колата: E61 3.0d ++
E46 3.0i ++

Мнение от Biogame » 21 Яну 2012, 21:23

Аз ли нещо не съм в час,ама не мога да схвана какво е това на снимката??
:driving: :dunno: :driving:

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: e36 m3

Мнение от PaCk0o » 21 Яну 2012, 21:28

disa клапа на такова ми прилича
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от misho06 » 21 Яну 2012, 23:58

Намерих в реалоема че това било DISA клапа. Написах във форума и излязоха много резултати. Разбрах че тази клапа отговаря за ускорението до известна степен и че много често се чупи и може да направи бели.
При мен незнам дали работи обаче както по-горе написах някой път при палене тая "тръбичка" оградената направо изскача и колата угасва. Мога да я залепя и да не мърда, обаче тя за да изскача се получава някакво налягане и я изстрелва направо. Незнам по принцип тая тръбичка дали трябва въобще да мърда от там, счупена ли е там където влиза да няма някви крачета?
Ако знае някои нещо, ще ми е от голяма полза :help: :banghead:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: M sport
Мечтае да кара: черно ламбо по прашните улици

Re: Въпрос за DISA на М43

Мнение от besnia_ » 23 Яну 2012, 21:04

Колега този клапан ти разделя въздуха в колекторите :D преди и аз се чудих за какво е пущината махал съм го да видя какво ще стане и нищо някой казват че ще е мудна в високите ;) аз не съм усетил да е мудна, даже добре си се цепеше в високите :mhihi: отговора на твоя въпрос, да може да го залепиш и да видиш какво ще стане мисля ще се оправи,всъщност ако не се лъжа като и подадеш газ някъде към 5000 об трябва да се задейства тази клапа залепи я и пробвай :yes: и този клапан се отваря от вакомите, затова като изкочи маркуча ти гасне колата :smoke:
Изображение

Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от misho06 » 24 Яну 2012, 20:12

Мерси колега, ще го залепя и ще пробвам :yes: то скоро не го е правило номера да изскача, май само като е по-топло времето го прави тоя номер съм я забелязал като е стояла цял ден колата на слънце :dunno:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
Мечтае да кара: E30 M3
Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет

Мнение от michev » 25 Яну 2012, 11:01

Колата да не е с газова :?:
only rear wheel drive

Потребител
Аватар

Мнение от misho06 » 25 Яну 2012, 20:11

Не няма газова
Нямам много време тези дни,но мисля да разбера дали работи тая клапа, защото най-лесно ми е да залепя въпросната тръбичка
А дали DISA-та има някакво значение при самото запалване на колата? :?:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 compact,96'индивидуъл
Мечтае да кара: 6 serries
Детайли за колата: монреалблауууу

Мнение от vaykisss » 26 Яну 2012, 1:03

та тва е диса клапа и ако се махне колата става мудна НО В НИСКИТЕ ,ако се махне за разхода не съм сигурен дали дава разлика но за мудноста дава и то осезателно,понеже сменях и знам.начи нова е около 300 кинта :kuku: ,2ра употреба от 50 до 100тина лева както си я спазариш,при мен се прееба самата клапа и дрънчеше като ламарина,но в повечето случай знам че се къса 1 оранжева мембрана и дисата пак не работи коректно иначе изглежда здрава,ако по няква причина се счупи клапата и от смукатела отива в мотора и после имаше няква тема "болче в цилиндъра"...та ако трака сменяй че лошо

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от besnia_ » 26 Яну 2012, 19:52

vaykisss написа:та тва е диса клапа и ако се махне колата става мудна НО В НИСКИТЕ ,ако се махне за разхода не съм сигурен дали дава разлика но за мудноста дава и то осезателно,понеже сменях и знам.начи нова е около 300 кинта :kuku: ,2ра употреба от 50 до 100тина лева както си я спазариш,при мен се прееба самата клапа и дрънчеше като ламарина,но в повечето случай знам че се къса 1 оранжева мембрана и дисата пак не работи коректно иначе изглежда здрава,ако по няква причина се счупи клапата и от смукатела отива в мотора и после имаше няква тема "болче в цилиндъра"...та ако трака сменяй че лошо

Колега май не си прочел хубаво какво съм написал, този клапан се включва след 4800 оборота не дедей да залъгваш човека при положение че и ти не си наясно с материята камоли да си го сменял този клапан :mhihi:
Изображение

Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от misho06 » 26 Яну 2012, 20:03

vaykisss написа:та тва е диса клапа и ако се махне колата става мудна НО В НИСКИТЕ ,ако се махне за разхода не съм сигурен дали дава разлика но за мудноста дава и то осезателно,понеже сменях и знам.начи нова е около 300 кинта :kuku: ,2ра употреба от 50 до 100тина лева както си я спазариш,при мен се прееба самата клапа и дрънчеше като ламарина,но в повечето случай знам че се къса 1 оранжева мембрана и дисата пак не работи коректно иначе изглежда здрава,ако по няква причина се счупи клапата и от смукатела отива в мотора и после имаше няква тема "болче в цилиндъра"...та ако трака сменяй че лошо

На мен външно ми изглежда наред, не трака, проблема ми само че понякога при палене изскача, някакво наляга се получава и тази тръбичка (на картинката, която е), излиза и почва да смуче въздух, поставям си я на мястото и вече при повторното палене няма проблеми, това е. Не винаги го прави това с изскачането, но ми се случи както бях спрял пред едно кафе с приятели, излизам паля и ..... :conf: , слизам, отварям капака..., абе смешна работа, сещате се :confused:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
Мечтае да кара: E30 M3
Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет

Мнение от michev » 27 Яну 2012, 23:15

Никога не ми е изскачало това маркуче на клапата, моята е изтърбушена от 3 години насам, след като на познат същата клапа му се потроши и видях как му смля половината мотор. Колата ми си върви по същия начин с и без клапата, и да има разлика не е осезаема, същото се отнася и за разхода на гориво. Читава такава втора употреба аз поне не успях да намеря.Зависва в ниските, ама другия път.
only rear wheel drive

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 compact,96'индивидуъл
Мечтае да кара: 6 serries
Детайли за колата: монреалблауууу

Мнение от vaykisss » 28 Яну 2012, 4:58

besnia_ написа:

Колега май не си прочел хубаво какво съм написал, този клапан се включва след 4800 оборота не дедей да залъгваш човека при положение че и ти не си наясно с материята камоли да си го сменял този клапан :mhihi:

не колега ти май не знаеш закво става въпрос,и да сменял съм го ,и то от колега от форума ,и материята на теб май ти е много ама много чужда и като гледам си с е46ца кат незнайш поне питай или почети малко за да знаиш :dummy:
и точно за да не заблудиш някой ето нещо и от е46 подфорума,или който не ми вярва да се посъветва със някой специалист
:
oci написа:
nelim написа:Според мен е задължително да се отвори и да се види в какво състояние е клапата!

От горчив опит ти казвам - при мен се счупи и парче влезна през всмукателния клапан в 3-ти цилиндър, повъртя се малко там и излезна.

Равносметката - нови клапани (всмукателен и изпускателен) на 3-ти цилиндър щото старите бяха зле, за радост нямах надран цилиндър а само беше поначукано буталото.

Сега в момента карам без ДИСА - респонса в ниските е малко по нисък ама аз не съм спортист.Иначе.. не съм първия с счупена диса, така че съвет от мен, прегледай я докато е време

Колегата е прав и аз вадих част от една клапа на входа на първи цилиндър та ако искаш провери дали и при теб не се е отчупила и да трака самите държачи а те са метални като а свалиш ще разбереш за какво ти говоря.

тва е от мен колега ползвай търсачката и не се занимавай с глупости.

ааа и бесния,а ве кат незнаиш по добре не се обаждай,карал съм бмв още отпреди да се родиш,и тва че не пиша във всяка тема за трупам мнения си е лично мое право(предпочитам да съм зад волана отколкото пред компютъра :driving: )
,не съм от детската аудитория само да ти кажа,айде със здраве и карай си е46цата и се кефи на колата и не се занимавай с мен

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от besnia_ » 28 Яну 2012, 14:47

тва е от мен колега ползвай търсачката и не се занимавай с глупости.

ааа и бесния,а ве кат незнаиш по добре не се обаждай,карал съм бмв още отпреди да се родиш,и тва че не пиша във всяка тема за трупам мнения си е лично мое право(предпочитам да съм зад волана отколкото пред компютъра :driving: )
,не съм от детската аудитория само да ти кажа,айде със здраве и карай си е46цата и се кефи на колата и не се занимавай с мен[/quote]

Колега ти не се обаждаш щото не си компетентен аз се обаждам щото съм,тва трябва да ти е ясно ако ли не може да погледнеш мненията ми,и ще разбереш че с една тема правя толкова колкото ти ще направиш за 10г в този форум :mhihi: много добре ви знам такива като теб къто доидете при мен в гаража :mhihi: :mhihi: :mhihi: аз си карам е46 е39 меро и още една редица,относно ти какво си карал аз преди да се родя силно се съмнявам :winky:
Изображение

Изображение

Следваща

Назад към E36