Въпрос за DISA на М43
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- misho06
- Потребител
-
- Кара: BMW E36
Въпрос за DISA на М43
Здравейте, може да е малко смешен въпрос, но кажете ми какво е това на снимката? видях я от един колега във форума дано не се сърди:)
Питам, защото от много време понякога когато завъртя ключа да запаля и точно ето тази тръбичка (която съм заградил на снимката) изскача от мястото си, загасям двигателя, поставям я на мястото и, даже се чува как щтраква и всичко си е ок, паля и няма проблеми.
Не знам от какво се получава, сякаш някакво много голямо налягане се получава и тя направо се изстрелва.
Питам, защото от много време понякога когато завъртя ключа да запаля и точно ето тази тръбичка (която съм заградил на снимката) изскача от мястото си, загасям двигателя, поставям я на мястото и, даже се чува как щтраква и всичко си е ок, паля и няма проблеми.
Не знам от какво се получава, сякаш някакво много голямо налягане се получава и тя направо се изстрелва.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последна промяна misho06 на 22 Яну 2012, 0:13, променена общо 1 път
- misho06
- Потребител
-
- Biogame
- старши ентусиаст
-
- Кара: E61 530d ; E46 330ci convertible
- Мечтае да кара: Всичко що е BMW
- Детайли за колата: E61 3.0d ++
E46 3.0i ++
- PaCk0o
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: e36 m3
- misho06
- Потребител
-
Re: Какво е това?
Намерих в реалоема че това било DISA клапа. Написах във форума и излязоха много резултати. Разбрах че тази клапа отговаря за ускорението до известна степен и че много често се чупи и може да направи бели.
При мен незнам дали работи обаче както по-горе написах някой път при палене тая "тръбичка" оградената направо изскача и колата угасва. Мога да я залепя и да не мърда, обаче тя за да изскача се получава някакво налягане и я изстрелва направо. Незнам по принцип тая тръбичка дали трябва въобще да мърда от там, счупена ли е там където влиза да няма някви крачета?
Ако знае някои нещо, ще ми е от голяма полза

При мен незнам дали работи обаче както по-горе написах някой път при палене тая "тръбичка" оградената направо изскача и колата угасва. Мога да я залепя и да не мърда, обаче тя за да изскача се получава някакво налягане и я изстрелва направо. Незнам по принцип тая тръбичка дали трябва въобще да мърда от там, счупена ли е там където влиза да няма някви крачета?
Ако знае някои нещо, ще ми е от голяма полза

- besnia_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: M sport
- Мечтае да кара: черно ламбо по прашните улици
Re: Въпрос за DISA на М43
Колега този клапан ти разделя въздуха в колекторите
преди и аз се чудих за какво е пущината махал съм го да видя какво ще стане и нищо някой казват че ще е мудна в високите
аз не съм усетил да е мудна, даже добре си се цепеше в високите
отговора на твоя въпрос, да може да го залепиш и да видиш какво ще стане мисля ще се оправи,всъщност ако не се лъжа като и подадеш газ някъде към 5000 об трябва да се задейства тази клапа залепи я и пробвай
и този клапан се отваря от вакомите, затова като изкочи маркуча ти гасне колата 

- misho06
- Потребител
-
Мерси колега, ще го залепя и ще пробвам
то скоро не го е правило номера да изскача, май само като е по-топло времето го прави тоя номер съм я забелязал като е стояла цял ден колата на слънце 

- michev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
- Мечтае да кара: E30 M3
- Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет
- misho06
- Потребител
-
Не няма газова
Нямам много време тези дни,но мисля да разбера дали работи тая клапа, защото най-лесно ми е да залепя въпросната тръбичка
А дали DISA-та има някакво значение при самото запалване на колата?
Нямам много време тези дни,но мисля да разбера дали работи тая клапа, защото най-лесно ми е да залепя въпросната тръбичка
А дали DISA-та има някакво значение при самото запалване на колата?

- vaykisss
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 compact,96'индивидуъл
- Мечтае да кара: 6 serries
- Детайли за колата: монреалблауууу
та тва е диса клапа и ако се махне колата става мудна НО В НИСКИТЕ ,ако се махне за разхода не съм сигурен дали дава разлика но за мудноста дава и то осезателно,понеже сменях и знам.начи нова е около 300 кинта
,2ра употреба от 50 до 100тина лева както си я спазариш,при мен се прееба самата клапа и дрънчеше като ламарина,но в повечето случай знам че се къса 1 оранжева мембрана и дисата пак не работи коректно иначе изглежда здрава,ако по няква причина се счупи клапата и от смукатела отива в мотора и после имаше няква тема "болче в цилиндъра"...та ако трака сменяй че лошо

- besnia_
- кандидат ентусиаст
-
vaykisss написа:та тва е диса клапа и ако се махне колата става мудна НО В НИСКИТЕ ,ако се махне за разхода не съм сигурен дали дава разлика но за мудноста дава и то осезателно,понеже сменях и знам.начи нова е около 300 кинта,2ра употреба от 50 до 100тина лева както си я спазариш,при мен се прееба самата клапа и дрънчеше като ламарина,но в повечето случай знам че се къса 1 оранжева мембрана и дисата пак не работи коректно иначе изглежда здрава,ако по няква причина се счупи клапата и от смукатела отива в мотора и после имаше няква тема "болче в цилиндъра"...та ако трака сменяй че лошо
Колега май не си прочел хубаво какво съм написал, този клапан се включва след 4800 оборота не дедей да залъгваш човека при положение че и ти не си наясно с материята камоли да си го сменял този клапан

- misho06
- Потребител
-
vaykisss написа:та тва е диса клапа и ако се махне колата става мудна НО В НИСКИТЕ ,ако се махне за разхода не съм сигурен дали дава разлика но за мудноста дава и то осезателно,понеже сменях и знам.начи нова е около 300 кинта,2ра употреба от 50 до 100тина лева както си я спазариш,при мен се прееба самата клапа и дрънчеше като ламарина,но в повечето случай знам че се къса 1 оранжева мембрана и дисата пак не работи коректно иначе изглежда здрава,ако по няква причина се счупи клапата и от смукатела отива в мотора и после имаше няква тема "болче в цилиндъра"...та ако трака сменяй че лошо
На мен външно ми изглежда наред, не трака, проблема ми само че понякога при палене изскача, някакво наляга се получава и тази тръбичка (на картинката, която е), излиза и почва да смуче въздух, поставям си я на мястото и вече при повторното палене няма проблеми, това е. Не винаги го прави това с изскачането, но ми се случи както бях спрял пред едно кафе с приятели, излизам паля и .....

- michev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
- Мечтае да кара: E30 M3
- Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет
Никога не ми е изскачало това маркуче на клапата, моята е изтърбушена от 3 години насам, след като на познат същата клапа му се потроши и видях как му смля половината мотор. Колата ми си върви по същия начин с и без клапата, и да има разлика не е осезаема, същото се отнася и за разхода на гориво. Читава такава втора употреба аз поне не успях да намеря.Зависва в ниските, ама другия път.
only rear wheel drive
- vaykisss
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 compact,96'индивидуъл
- Мечтае да кара: 6 serries
- Детайли за колата: монреалблауууу
besnia_ написа:vaykisss написа:та тва е диса клапа и ако се махне колата става мудна НО В НИСКИТЕ ,ако се махне за разхода не съм сигурен дали дава разлика но за мудноста дава и то осезателно,понеже сменях и знам.начи нова е около 300 кинта,2ра употреба от 50 до 100тина лева както си я спазариш,при мен се прееба самата клапа и дрънчеше като ламарина,но в повечето случай знам че се къса 1 оранжева мембрана и дисата пак не работи коректно иначе изглежда здрава,ако по няква причина се счупи клапата и от смукатела отива в мотора и после имаше няква тема "болче в цилиндъра"...та ако трака сменяй че лошо
Колега май не си прочел хубаво какво съм написал, този клапан се включва след 4800 оборота не дедей да залъгваш човека при положение че и ти не си наясно с материята камоли да си го сменял този клапан
не колега ти май не знаеш закво става въпрос,и да сменял съм го ,и то от колега от форума ,и материята на теб май ти е много ама много чужда и като гледам си с е46ца кат незнайш поне питай или почети малко за да знаиш

и точно за да не заблудиш някой ето нещо и от е46 подфорума,или който не ми вярва да се посъветва със някой специалист
:
oci написа:nelim написа:Според мен е задължително да се отвори и да се види в какво състояние е клапата!
От горчив опит ти казвам - при мен се счупи и парче влезна през всмукателния клапан в 3-ти цилиндър, повъртя се малко там и излезна.
Равносметката - нови клапани (всмукателен и изпускателен) на 3-ти цилиндър щото старите бяха зле, за радост нямах надран цилиндър а само беше поначукано буталото.
Сега в момента карам без ДИСА - респонса в ниските е малко по нисък ама аз не съм спортист.Иначе.. не съм първия с счупена диса, така че съвет от мен, прегледай я докато е време
Колегата е прав и аз вадих част от една клапа на входа на първи цилиндър та ако искаш провери дали и при теб не се е отчупила и да трака самите държачи а те са метални като а свалиш ще разбереш за какво ти говоря.
тва е от мен колега ползвай търсачката и не се занимавай с глупости.
ааа и бесния,а ве кат незнаиш по добре не се обаждай,карал съм бмв още отпреди да се родиш,и тва че не пиша във всяка тема за трупам мнения си е лично мое право(предпочитам да съм зад волана отколкото пред компютъра

,не съм от детската аудитория само да ти кажа,айде със здраве и карай си е46цата и се кефи на колата и не се занимавай с мен
- besnia_
- кандидат ентусиаст
-
тва е от мен колега ползвай търсачката и не се занимавай с глупости.
ааа и бесния,а ве кат незнаиш по добре не се обаждай,карал съм бмв още отпреди да се родиш,и тва че не пиша във всяка тема за трупам мнения си е лично мое право(предпочитам да съм зад волана отколкото пред компютъра
)
,не съм от детската аудитория само да ти кажа,айде със здраве и карай си е46цата и се кефи на колата и не се занимавай с мен[/quote]
Колега ти не се обаждаш щото не си компетентен аз се обаждам щото съм,тва трябва да ти е ясно ако ли не може да погледнеш мненията ми,и ще разбереш че с една тема правя толкова колкото ти ще направиш за 10г в този форум
много добре ви знам такива като теб къто доидете при мен в гаража
аз си карам е46 е39 меро и още една редица,относно ти какво си карал аз преди да се родя силно се съмнявам 

,не съм от детската аудитория само да ти кажа,айде със здраве и карай си е46цата и се кефи на колата и не се занимавай с мен[/quote]
Колега ти не се обаждаш щото не си компетентен аз се обаждам щото съм,тва трябва да ти е ясно ако ли не може да погледнеш мненията ми,и ще разбереш че с една тема правя толкова колкото ти ще направиш за 10г в този форум

20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2