Някой сблъсквал ли се е с такъв проблем на 2.5тдс

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Някой сблъсквал ли се е с такъв проблем на 2.5тдс

Мнение от BEN » 18 Яну 2012, 19:14

Колеги имам следния проблем-карам 2.5 тдс Е36, от както се застуди времето забелязвам следния проблем-тръгвам от място вдигам 50-60км(и при по малка или голяма скорост е същото) освобождавам от скорост и започвам да намалявам скороста постепенно,колата започва да тресе леко все едно не работи равномерно на 6 цилиндъра и колкото повече намалявам толкова повече тресенето се увеличава-преди спиране е най усезаемо тресенето.В момента в който спре колата всичко се нормализира и тресенето изчезва.Това се случва при всяко тръгване и спиране на колата.Забелязах,че сутрин докато е студена и загрее тресенето е по силно,като загрее тресе но в по малка степен.Само да уточня,че проблема не е в окачването на автомобила ако някой се насочи в тая посока,според мен е ГОРИВЕН-помпата,но това е само мое предположение.Закачих колата на диагностика няма изменения на горивото което се подава на празен ход-4,8-5.2ml/s. както и в движение подържа същите стойности и когато намалявам скоростта също.От както имам тоя проблем забелязвам и качване на разхода 20лв.-50км. 7.5 литра за 50км.
Проблема е доста дразнещ,ако някой се е сблъсквал с нещо такова да споделя, или ако някой има предположения.
Мерси предварително.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Re: Някой сблъсквал ли се е с такъв проблем на 2.5тдс

Мнение от Zubcho » 18 Яну 2012, 20:02

Ами колега това са някакви ранни симптоми на прецакана плочка на гориво-нагнетателна помпа. Като за начало огледай за течове цялата система, смени горивния филтър. Пиши и от къде си за да можем да те насочим към читав майстор. Ако е ГНП шансът да намериш читаво на 2-ра ръка е доста малък. Нова плочка 700-800лв.

Коя година е колата?

П.П. За разхода вече не знам, защото моето е34 комби харчи 13.5-14/100 в София, но то е по-тежко и е автомат. И уж всичко ми е наред по помпата. Порцията на нафтата ми е същата като при теб.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 318тдс комби

Мнение от mgate » 18 Яну 2012, 21:11

BEN написа:Колеги имам следния проблем-карам 2.5 тдс Е36, от както се застуди времето забелязвам следния проблем-тръгвам от място вдигам 50-60км(и при по малка или голяма скорост е същото) освобождавам от скорост и започвам да намалявам скороста постепенно,колата започва да тресе леко все едно не работи равномерно на 6 цилиндъра и колкото повече намалявам толкова повече тресенето се увеличава-преди спиране е най усезаемо тресенето.В момента в който спре колата всичко се нормализира и тресенето изчезва.Това се случва при всяко тръгване и спиране на колата.Забелязах,че сутрин докато е студена и загрее тресенето е по силно,като загрее тресе но в по малка степен.Само да уточня,че проблема не е в окачването на автомобила ако някой се насочи в тая посока,според мен е ГОРИВЕН-помпата,но това е само мое предположение.Закачих колата на диагностика няма изменения на горивото което се подава на празен ход-4,8-5.2ml/s. както и в движение подържа същите стойности и когато намалявам скоростта също.От както имам тоя проблем забелязвам и качване на разхода 20лв.-50км. 7.5 литра за 50км.
Проблема е доста дразнещ,ако някой се е сблъсквал с нещо такова да споделя, или ако някой има предположения.
Мерси предварително.

няма нищо общо с горивото ,тампони на двигател и скоростна кутия
:winky:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BEN » 18 Яну 2012, 21:21

Zubcho написа:Ами колега това са някакви ранни симптоми на прецакана плочка на гориво-нагнетателна помпа. Като за начало огледай за течове цялата система, смени горивния филтър. Пиши и от къде си за да можем да те насочим към читав майстор. Ако е ГНП шансът да намериш читаво на 2-ра ръка е доста малък. Нова плочка 700-800лв.

Коя година е колата?

П.П. За разхода вече не знам, защото моето е34 комби харчи 13.5-14/100 в София, но то е по-тежко и е автомат. И уж всичко ми е наред по помпата. Порцията на нафтата ми е същата като при теб.

Koлега март месец сменях всички уплътнения на помпата,че текна като лейка.В момента няма никъде теч на нафта.
От Пловдив съм.Карам вече 3-ти тдс и ги знам горе долу майсторите в Плодвид,но казвайте може и да има нови сервизи за който не знам.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BEN » 18 Яну 2012, 21:23

mgate написа:
BEN написа:Колеги имам следния проблем-карам 2.5 тдс Е36, от както се застуди времето забелязвам следния проблем-тръгвам от място вдигам 50-60км(и при по малка или голяма скорост е същото) освобождавам от скорост и започвам да намалявам скороста постепенно,колата започва да тресе леко все едно не работи равномерно на 6 цилиндъра и колкото повече намалявам толкова повече тресенето се увеличава-преди спиране е най усезаемо тресенето.В момента в който спре колата всичко се нормализира и тресенето изчезва.Това се случва при всяко тръгване и спиране на колата.Забелязах,че сутрин докато е студена и загрее тресенето е по силно,като загрее тресе но в по малка степен.Само да уточня,че проблема не е в окачването на автомобила ако някой се насочи в тая посока,според мен е ГОРИВЕН-помпата,но това е само мое предположение.Закачих колата на диагностика няма изменения на горивото което се подава на празен ход-4,8-5.2ml/s. както и в движение подържа същите стойности и когато намалявам скоростта също.От както имам тоя проблем забелязвам и качване на разхода 20лв.-50км. 7.5 литра за 50км.
Мерси предварително.

Колега не са тампоните,проверени са.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 318тдс комби

Мнение от mgate » 18 Яну 2012, 22:56

пак ги провери :!:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 18 Яну 2012, 23:07

BEN написа:
mgate написа:
BEN написа:Колеги имам следния проблем-карам 2.5 тдс Е36, от както се застуди времето забелязвам следния проблем-тръгвам от място вдигам 50-60км(и при по малка или голяма скорост е същото) освобождавам от скорост и започвам да намалявам скороста постепенно,колата започва да тресе леко все едно не работи равномерно на 6 цилиндъра и колкото повече намалявам толкова повече тресенето се увеличава-преди спиране е най усезаемо тресенето.В момента в който спре колата всичко се нормализира и тресенето изчезва.Това се случва при всяко тръгване и спиране на колата.Забелязах,че сутрин докато е студена и загрее тресенето е по силно,като загрее тресе но в по малка степен.Само да уточня,че проблема не е в окачването на автомобила ако някой се насочи в тая посока,според мен е ГОРИВЕН-помпата,но това е само мое предположение.Закачих колата на диагностика няма изменения на горивото което се подава на празен ход-4,8-5.2ml/s. както и в движение подържа същите стойности и когато намалявам скоростта също.От както имам тоя проблем забелязвам и качване на разхода 20лв.-50км. 7.5 литра за 50км. Проблема е доста дразнещ,ако някой се е сблъсквал с нещо такова да споделя, или ако някой има предположения. Мерси предварително.

Колега не са тампоните,проверени са.

Тампони няма как да се проверят или ги има или ги няма , на външен вид си приличат и така и така. След три ТДС-а това за пръв път ли ти се случва , че на мен от три и на двата си го имам макар и не в толкова голяма степен винаги. Та идеята е че при спиране го прави , пробвай като освободиш от скорост и натиснеш спирачката оборотите падат под минималните нормални и почва да тресе в тоя момент пусни С и няма засега обяснение възможно е и при теб да е така, но да го прави по-осезаемо което вече си е плочка , но го проявява в такъв момент.

ентусиаст
Аватар
Кара: внимателно
Мечтае да кара: самолет

Мнение от u`F`o » 19 Яну 2012, 4:08

mgate написа:пак ги провери :!:

+1 тампони са
Виж си предният мост, може да е спукан.

Аватар
Кара: 325 TDS На Въглища с турбо + hp
Мечтае да кара: e39 530d
Детайли за колата: на части за е36 и е34

Мнение от stanio_89 » 19 Яну 2012, 9:13

колега на моя тдс бяха скасани двата тампона имаше пукане при спиране и тръгване или като се върти волана на дясно или лявоно докато не повдигнах мотора да видиш дали са здрави няма разбиране иначе и даги гледаш отгоре изглеждат новички.и провери и ако са скъсани сменяй не караи със скъсани че при мен счупи лапа при една гонка
кола без турбо, е като жена с малки цици, върши ти работа ама не ти прави кеф
ИзображениеИзображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BEN » 19 Яну 2012, 9:41

Tампоните на скоростната кутия или са скъсани или не са,виж на двигателя вече е по трудно да се хванат те са маслени,но няма никъде омаслено около тях,а и съм имал скъсан(изпуснал) тампон на мотора и знам как тресе от него.Затова моите съмнения клонят към горивото.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 330i седан .03
Мечтае да кара: Това което има
Детайли за колата: Черна.

Мнение от Dream_BMW » 21 Яну 2012, 22:38

Нека и аз си изкажа предположението и то е ДВУМАСОВ МАХОВИК. Има повече луфт от допустимото. Функцията му е при ниски обороти да спомага за намаляване на колебанията във въртенето на коляновия вал.Когато луфта се увеличи и двигателя започва да се тресе при определени обороти над тези на празен ход,но под 1000.Явно при спиране инерциоанните сили му влияят и се разтриса повече.При мен се случва направо да придрънква ако съм я въртял известно време на място или съм се правил на дрифтър.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E61/530XD
Мечтае да кара: на по-евтино гориво.

Мнение от MPOWERfan » 21 Яну 2012, 23:21

Колега,на брат ми Е34-ката има подеобен проблем (пак е ТDS),когато колата работи на място се усещат вибраций като дам малко газ се усилват леко и след това изчезват.По време на вдижение не се усещат и се притеснявам дали не е ГНП :dunno: Тампоните на двигателя са сменявани скоро(година мобежеби),но не бих се очудил ако се ментаци и пак са за смяна,а тези на скорсотите са си ОК.
E36/E39/E39/E46/E39/E61/E87/61

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 21 Яну 2012, 23:32

Dream_BMW написа:Нека и аз си изкажа предположението и то е ДВУМАСОВ МАХОВИК. Има повече луфт от допустимото. Функцията му е при ниски обороти да спомага за намаляване на колебанията във въртенето на коляновия вал.Когато луфта се увеличи и двигателя започва да се тресе при определени обороти над тези на празен ход,но под 1000.Явно при спиране инерциоанните сили му влияят и се разтриса повече.При мен се случва направо да придрънква ако съм я въртял известно време на място или съм се правил на дрифтър.

Добро е това предположение ама все пак колоегата не доуточни спира ли тресенето като направи това което му бях писал по-горе още преди да спре колата на място или няма значение демек при действието на тези инерционни сили ли се проявява или е и самостоятелно щот на мен кат спирам ми се е случвало нещо подобно , но след като пусна педала на спирачката и след малко пак го натисна ( в рамкита на същото спиране ) този ефект изчезва ( независимо че продължавам да спирам пак ) . А за тампоните на скоростната кутия няма такъв филм отишли са си ( евентуално ) и кат ги гледаш ей така все едно са нови , гумата кат дъвка има става ама само свалени се усещат или на колата като подпреш скоростната и дигнеш нагоре да ги освободиш пипни с ръка на мачкане как са и ако са пухкавки като захарен памук не ги бива , ама хич. Успех. ПС:За да си диагностираш проблем пробвай някои от нещата дет са изписани и тогава заклщчения че така от дистанция само ала бала , ако се не пробва .

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e39 520

Мнение от kobrata55 » 22 Яну 2012, 10:21

колеги аз имах същия проблем оказа се центровка на гнп,и всичко се оправи,сега гнп-то протече като лейка и трябва да го права

Потребител
Аватар
Кара: BMW E36 Coupe

Мнение от i.vasilev » 22 Яну 2012, 10:55

Dream_BMW написа:Нека и аз си изкажа предположението и то е ДВУМАСОВ МАХОВИК. Има повече луфт от допустимото. Функцията му е при ниски обороти да спомага за намаляване на колебанията във въртенето на коляновия вал.Когато луфта се увеличи и двигателя започва да се тресе при определени обороти над тези на празен ход,но под 1000.Явно при спиране инерциоанните сили му влияят и се разтриса повече.При мен се случва направо да придрънква ако съм я въртял известно време на място или съм се правил на дрифтър.

:yes: +1

Следваща

Назад към E36