Питане за антифриз и температура

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60 525D
Мечтае да кара: BMW M5 Competition

Питане за антифриз и температура

Мнение от Amateur » 16 Яну 2012, 19:10

Здравейте колата ми е 316-ска 95 година.Много бавно загрява в такъв смисъл стрелката на водата стига до средата и не мърда от там но големия кръг се отваря мнооого бавно доста трябва да покарам за да се отвори.Също така долях антифриз и пак е спаднал.На студено долях на макс и постепенно ми спадна за около месец може би сега е до половината проверих всички съединения и радиатора да не пускат от някъде,но няма проблеми.Къде може да отива този антифриз?Маслото е чисто...Има ли друг някои при които също големия кръг да отваря толкова бавно.

Потребител
Аватар
Кара: e36 M43B18
Мечтае да кара: e36 m43b18 T

Re: Питане за антифриз и температура

Мнение от rumencvetanov5713 » 16 Яну 2012, 19:23

проблема ти е че прекалено рано отваря големия краг а не касно за това ти загрява по бавно за губенето на антифриз и при мен е така с малки количества от порядака на 50 до 100мл на месец и сам се чудил каде отива ама нямам отговор нека някои по компетентен да каже дали е имал подобен проблем

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Мнение от vladi_a_i » 16 Яну 2012, 19:40

Какво искаш да кажеш,че си сипал на макс до капачката на разширитела или до белега,демек до средата..На тия 16ки прокапва тройника отзад на главата,има един и под всмукателните колектори-погледна ли и там...
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 16 Яну 2012, 19:42

Кооолко много трябва да покараш ,за да се отвори големия кръг ? Сега в тия студове при градско каране от по 5-6 км ,изобщо не е задължително да отвори големия кръг ,нищо че стрелката е на 12ч. Тя застава там при 82-3 градуса ,а термостата отваря при 90+ (там какъвто си сложил). Така ,че няма нищо ненормално в това ,осезаемо по-бавно да отваря термостата ...
За загубата на натифриз ,опипай с ръка пластмасовия тройник ,който се намира на главата отзад,за да видиш дали там не е влажно и да губиш течност,щом навсякъде другаде си прегледал и видимо е ок системата.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от lubchitu » 16 Яну 2012, 21:19

а на загрял двигател до къде ти стига нивото,гледал ли си го :)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 16 Яну 2012, 21:42

Ако си сигурен че няма течове направи тест за издухана гарнитура.Вкарването на вода в маслото е в много редки случаи .Повечето пъти си отива в цилиндрите и заминава през аспуха.Типичен белег за такъв проблем е късното или непълно отваряне на термостата защото прави въздушна тапа в него и не му позволява да се загрее достатъчно въпреки че стрелката стои на 12 часа. :yes:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Amateur » 16 Яну 2012, 22:14

lubchitu написа:а на загрял двигател до къде ти стига нивото,гледал ли си го :)

Еми принципно не мърда от средата тоест 12 часа карал съм го 30-тина км и обратно мисля че не мърда от 12 часа

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от krisu » 17 Яну 2012, 1:01

Сменяй термостата ако те притеснява факта, че стопля бавно. Оригинален Wahler е 23 лв. Той поне не е тежка сума и ще усетиш разликата :yes:
Coulthard написа:Ти кон дето бяга да не яде виждал ли си ?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Amateur » 17 Яну 2012, 1:28

Имаш право.Не ми се вярва да е издухала гарнитурата че принципно 4 цилиндровите трудно я издухват мое мнение.Утре ще проверя този тройник да видя да не е там проблема ако и там не е сменям термостата.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 17 Яну 2012, 7:56

Общо взето обърни внимание на всички малки места, откъдето може да сълзи и да се изпарява, защото някои течове са изключително трудни за хващане. Аз съм чувал примерно за заминал О-пръстен на темп. датчик, откъдето директно се изпарява, без да оставя следи.
За бавното загряване - най-вероятно термостата е заминал. Не е скъп, така че дето се вика и профилактично да го смениш изобщо няма да е зле.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Amateur » 17 Яну 2012, 17:51

Днес не намерих време утре ще разглобя да видя термостата и направо да го сменя а този температурен датчик къде се намира?Утре ще погледна и този тройник за които говорят колегите.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 17 Яну 2012, 20:44

То тройника няма да го видиш. Най-много да го опипаш добре :mhihi: и да прецениш дали е влажно/мокро. По него най-добре се работи със свалена скоростна кутия, иначе нещата стават на усет и с пипане.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М40, 1.6

Мнение от Chapai » 17 Яну 2012, 20:59

Когато е студена, при първо стартиране на двигателя не тръгвай, а отвори капака и огледай без да бързаш. На мен ми прокапва долу от разширителното казанче на радиатора. Също така провери вътре в купето дали няма проблем с радиаторчето на парното и тръбопроводите му - миналата зима щеше да ме удави.
Едно е да се държи като отегчена съпруга, друго си е като ококорена комшийка.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Amateur » 17 Яну 2012, 23:34

Утре ще разглабям и ще проверя всичко и ще пиша.Поръчал съм си термсотат вече от познат дето работи в аутохелп каза че те не внасяли но намерил от къде да вземе орегинален с 10% отстъпка и ще го сменя 100%,ще проверя троиници и тн и дано да се окаже от там че радиатора на парното тряя цялото табло долу...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Amateur » 18 Яну 2012, 17:16

Оправих се колеги оказа се едно съединение което не бях видял...Термостата го свалих но погледнах в сервизната книжка скоро е сменян проверих всичко отваря си както трябва.Но излезна друг проблем гарнитура на капака на главата чакам я да ми я донесат довечера и утре ще я сменя.Благодаря на всички които ми помогнаха.

Следваща

Назад към E36