Помощ за свещи!!!... или кабели
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- vankata_dupnica
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 530D
- Мечтае да кара: BMW E60 530D
- Детайли за колата: Лукс...
Комфорт...
Класа!
Помощ за свещи!!!... или кабели
1-во: Извинявам се ако има такава тема, но не можах да намеря. Проблема е следния. То повече е въпрос.
Имам 325 тдс. Понеже вече почти не иска да пали, взех една пробна лампа и ми хрумна да видя, дали изобщо до свещите стига ток. Сложих + на самата свещ(на резбата, без да я вадя) и сложих - на двигателя. Направи ми впечетление, че на нито една от 6-те свещи не светна лампата. Реших да видя и на релето за свещите дали ще светне. Там си светеше на 7 кабела. На 3 не светеше. Някой може ли да ми каже, дали трябва да сеети и на свещите или си е нормално дане свети.
Благодаря предварително!!!
Имам 325 тдс. Понеже вече почти не иска да пали, взех една пробна лампа и ми хрумна да видя, дали изобщо до свещите стига ток. Сложих + на самата свещ(на резбата, без да я вадя) и сложих - на двигателя. Направи ми впечетление, че на нито една от 6-те свещи не светна лампата. Реших да видя и на релето за свещите дали ще светне. Там си светеше на 7 кабела. На 3 не светеше. Някой може ли да ми каже, дали трябва да сеети и на свещите или си е нормално дане свети.
Благодаря предварително!!!
Последна промяна vankata_dupnica на 16 Яну 2012, 15:53, променена общо 2 пъти
Искаш да продаваш в цял свят ->Уеб дизайн и Онлайн маркетинг
- 00700
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 318i, sedan, 11.97
- vankata_dupnica
- кандидат ентусиаст
-
Комфорт...
Класа!
Re: Помощ за свещи!!!
Да. Нов е! Вече смених свещите, но без ефект. Искам да знам дали като сложа + на свещта, а - на двигателя трябва да светне пробната лампа или не?
- dicho0o
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 LCI/е36 дрифтачка
Щом си ги сменил и не се е оправило едва ли проблема е в свещите,виж си и релето,може и нещо друго да има,кабелите наред ли са?Ако те интересува как да си ги провериш дали работят мога да ти обясня 

- vankata_dupnica
- кандидат ентусиаст
-
Комфорт...
Класа!
Да. Ако ми обясниш, няма да ти се разсърдя

- Boyadjiev
- старши ентусиаст
-
- Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
- Мечтае да кара: е36 с осмак
- Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.
Отиди на майстор, а не се занимавай с това от което грам идея си нямаш преди да опиташ пак някъде да видиш дали има ток че после да не играеш полка, без да искаш 

Уважавай другия, независимо каква кола кара.
- vankata_dupnica
- кандидат ентусиаст
-
Комфорт...
Класа!
Ти разбираш ли,че тука като отида на майстор ще ми каже да сменя свещите, което е вече направено! Ходих и нищо. Всеки ти вика, абе свещите е даже без да я погледне.
Аз искам само да знам, дали трябва като се даде на контакт колата и като сложа + на кабела, който отива до свеща и - на маса на двигателя, дали трябва да светне пробната лампа. Това е което искам да знам. За да знам дали са заминали кабелите или не е от тях
Аз искам само да знам, дали трябва като се даде на контакт колата и като сложа + на кабела, който отива до свеща и - на маса на двигателя, дали трябва да светне пробната лампа. Това е което искам да знам. За да знам дали са заминали кабелите или не е от тях
- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
- Кара: 730д
- Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5
vankata_dupnica написа:Ти разбираш ли,че тука като отида на майстор ще ми каже да сменя свещите, което е вече направено! Ходих и нищо. Всеки ти вика, абе свещите е даже без да я погледне.
Като е студена разбира се трябва да ходи ток до всяка една свещ.Куму оная работа да тьрсят тия свещи ако няма ток до тях .
Чест дефект е релето но има и проблеми по окабеляването в кутията на мотора
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.
Бензина служи за измиване на дизелови части.
Re: Помощ за свещи!!!... или кабели
Да, трябва да ходи. Накрай някой да влезне вътре и да погрява а ти проверявай. Иначе нищо няма да направиш.
vankata_dupnica написа:Ти разбираш ли,че тука като отида на майстор ще ми каже да сменя свещите, което е вече направено! Ходих и нищо. Всеки ти вика, абе свещите е даже без да я погледне.
Ти къде хващаш маса? На ДВГ-то или на купето?Ако хващаш на ДВГ-то и лампата не свети се хвани на купето или за най-сигурно си пусни едно кабелче от минуса на акумулатора за да си сигурен че имаш "-" и ако тогава ти светне лампата провери си масата на ДВГ-то и на купето.
10 мнения
• Страница 1 от 1