Подмяна на рефлектор към лупа .... възможно ли е !?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: вече мечтата си !
Мечтае да кара: Dodge Charger R/T 1969
Детайли за колата: R/T HEMI + ///M3+ ///Alpina

Подмяна на рефлектор към лупа .... възможно ли е !?

Мнение от ///M Rider » 09 Яну 2012, 17:21

Много ми е любопитно и ме интересува де .... Във момента съм със ZKW фарове само със релектор ,мисля да си поръчам лупи без да преправям стария рефлектор !? Ще стане ли номера само да махна сегашните и да сложа лупата и ще пречи ли стъклената лупа след това ,трябва ли и нея да я махна примерно . Не ми си сваля щото съм и със Angel Eyes ,но според мен няма да пречи това стъкло .

Ако някой е извършвал тая процедура да ми обясни ,ако може .
Ако съзреш на огледалото за задно виждане четири фара и два бъбрека одбий в дясно и се наслади на хулигана!
Изображение Изображение "Drat! And Double Drat!"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: compact m51d25

Re: Подмяна на рефлектор към лупа .... възможно ли е !?

Мнение от hakerizanov » 09 Яну 2012, 17:42

би трябвало да стане. като смениш цялата карантия на фара мисля че няма да е проблем. ще ти остане кутията на фара с челното стъкло. блендите също трябва да смениш. или поне тази на късите
I think things -- and they happen...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ///M Rider » 09 Яну 2012, 17:47

hakerizanov написа: блендите също трябва да смениш. или поне тази на късите

Всичко ще се купи ново ,но какво имаш предвид под бленди . За лещата на късите ли става на въпрос :dunno: Ето какво си мисля ,че само трябва да се подмени ....
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Ако съзреш на огледалото за задно виждане четири фара и два бъбрека одбий в дясно и се наслади на хулигана!

ентусиаст
Аватар
Кара: 97' E36 m43b18 sedan
Мечтае да кара: E34

Мнение от svilgg » 09 Яну 2012, 17:56

става
точно това дето си го оградил с червено трябва да махнеш и да вземеш цялото такова от фар с лупа , но става само от ЗКВ
на боша е различен захвата на рефлектора , няма да стане
малко преправяне ще имаш по инсталацията че едната е за крушки Н1 другата е за Н7
отпред блендите е желателно да ги смениш инъче блендата на късите ще разпръсква вече насочената от лупата светлина
за дългите не бърка с същите да останеш
Изображение
Изображение
АЗ ЖИВЕЯ ТУК :kuku:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от hakerizanov » 09 Яну 2012, 18:49

///M Rider написа:какво имаш предвид под бленди....

бленда е кръглото стъкло пред късите и дългите. за фар с лупа трябва да е гладко стъкълцето в централната си част. не трябва да има шарки дето разсейват светлината. и както спомена колегата отгоре, трябва да смениш инсталацията на фара. с лупа е Н1 а без - Н7. има разлика

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ///M Rider » 09 Яну 2012, 19:55

То стана една .... по добре да си купя нов фар да му сложа Ейнджъл и така , иначе разправията да преправям е мноо голяма и пак трябва да развалям заради блендите. :(
Благодаря все пак за инфото за сега ще си карам на рефлектор. 8)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 316i
Мечтае да кара: Camaro RS/SS 1968

Мнение от georgi9909 » 09 Яну 2012, 20:13

Колега играта не е много. Бързо става аз така направих на моята кола. На мен ми се наложи защото кутиите на фаровете с лупи бяха просто ужасни а моите бяха здрави. Работата е да се развият 2-те крачета които държат рефлектора и да се откачи чопа който регулира фаровете а инсталацията е много лесна за смяна просто се развива снопа с кабелите. На 2-те снимки се вижда какво представлява снопа с кабели.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Колчетата нанасят поражения на вашите коли само в случай на самоотбрана.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
Мечтае да кара: настрани

Мнение от maxpower » 09 Яну 2012, 21:10

///M Rider написа:То стана една .... по добре да си купя нов фар да му сложа Ейнджъл и така , иначе разправията да преправям е мноо голяма и пак трябва да развалям заради блендите. :(
Благодаря все пак за инфото за сега ще си карам на рефлектор. 8)

Купи си ЗКВ с лупа със забележки- счупени уши и водачи- ще намериш на ниска цена понеже почти никой не търси повредени фарове. Както казаха и колегите трябва да смениш кръглите стъкла на късите задължително. Хубавото е, че си оставаш с твоите основи и стъкла на фаровете, понеже е много трудно да намериш фарове, дето наистина всичко им е здраво. Ще останеш очарован от фаровете с лупи. Аз скоро минах от рефлектор към лупи и ме е яд, че не го направих по рано.
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 10 Яну 2012, 1:28

Да-а-а и аз минах по тоя път и колегите правилно са те насочили имаш по час на фар и си готов айде общо три часа с лаф моабета ако има някой покрай теб да ти се наслаждава . Честно казано за нови спомена това добре щото само лупите никва работа не вършат откъм светене рефлекторчето за лупата е важен. В тоя ред на мисли забиваш едни рефлекторни лупи за вграждане с ксеноните барабар и работата ти три пъти по-малко и парите пак по-малко и ефекта мисля пак по-добре направо на старите рефлекторни си ги накичаш , така ме е яд че не го направих навреме ама късно разбрах за врътката , това е мое мнение ама все пак можеш да събереш малко инфо и за тоя вариант. Успех.

ентусиаст
Аватар
Кара: 97' E36 m43b18 sedan
Мечтае да кара: E34

Мнение от svilgg » 10 Яну 2012, 1:36

Да-а-а , и после ела ти ги регулирай :ok:
Изображение
Изображение
АЗ ЖИВЕЯ ТУК :kuku:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 10 Яну 2012, 2:06

svilgg написа:Да-а-а , и после ела ти ги регулирай :ok:

Кое то ? Лупите за вграждане ( нямам опит , не знам за евентуални затруднения ) или прехвърлените лупус рефлектори от стоков фар с лупи на такъв без ( иска реглаж ама то туй дето требе в главата се намира не на пътя ). :mhihi: Тъй де майтап , ама не ми стана ясно за кое иде реч.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520i

Мнение от doktormik » 10 Яну 2012, 7:09

преди няколко месеца смених целите фарове-от рефлектори минах на такива с лупа,обаче така и не разбрах какво трябва да се промени по ел.инсталацията...ако може малко подробности ?? имам усечането,че старите бяха доста по-добри

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от hakerizanov » 10 Яну 2012, 11:31

doktormik написа:преди няколко месеца смених целите фарове-от рефлектори минах на такива с лупа,обаче така и не разбрах какво трябва да се промени по ел.инсталацията...ако може малко подробности ?? имам усечането,че старите бяха доста по-добри

ако старите са ти били Бош или ЗКВ не сменяш нищо. без значение с лупа или без. ако са били Хела старите ще трябва да смениш буксите към самите фарове (това ако лупите са Бош или ЗКВ. не знам Хела с лупи как е). по-горе споменавахме за инсталацията в самия фар, не по колата.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520i

Мнение от doktormik » 10 Яну 2012, 11:33

hakerizanov написа:
doktormik написа:преди няколко месеца смених целите фарове-от рефлектори минах на такива с лупа,обаче така и не разбрах какво трябва да се промени по ел.инсталацията...ако може малко подробности ?? имам усечането,че старите бяха доста по-добри

ако старите са ти били Бош или ЗКВ не сменяш нищо. без значение с лупа или без. ако са били Хела старите ще трябва да смениш буксите към самите фарове (това ако лупите са Бош или ЗКВ. не знам Хела с лупи как е). по-горе споменавахме за инсталацията в самия фар, не по колата.

ок колега,разбрах.старите бяха ЗКВ,и тези са такива.мерси.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 10 Яну 2012, 13:05

Щом си сменил целите фарове,нищо не бараш по инсталацията ;) Като изключиме някои компакти с хела на всички други е36-ци буксите на фаровете са кръгли и са плъг енд плей ,от единия на другия вид. Просто си измий лупите и рефлекторите и ще светнат,ако са в добро състояние де ..
Изображение

Следваща

Назад към E36