Проблем с мотора на БМВ 318i е36 м43

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW M43B18
Мечтае да кара: BMW 650i 2012
Детайли за колата: BMW e36 m43 318i 1994g. Black

Проблем с мотора на БМВ 318i е36 м43

Мнение от yovko90 » 07 Яну 2012, 18:57

Здравейте колеги.Преди 4 дни купих първата си кола от марката,която винаги съм мечтал да имам(БМВ).Проблемите започнаха още при прехвърлянето и в КАТ.Оказа се,че номера на двигателя не съответства с това,което е записано в талона.Грешката е била в КАТ,тъй като е сбъркано число,което няма как да бъде там и сега трябва да намеря стария собственик ,който е на 200 км. и да ходим в КАТ в неговия град,за да ми издадат бележка,с която да се върна в моя град .Вчера,когато си карах из града валеше изключително много и навлязох в някои големи локви и след няколко минути усетих,че колата губи обороти и в крайна сметка угасна.Гледах двигателя,но не можах нищо да разбера.След 5 минути отново я запалих,повървя си около 1 минута и отново започна да губи обороти и угасна.И така с мъки и много освирквания се прибрах вкъщи.Някой има ли си на идея от какво може да се е причинил този проблем.Не мога да закарам колата и на сервиз,защото няма как да стигна до там.Моля,ако знаете нещо споделете,ще съм Ви много благодарен.Благодаря предварително за отговорите!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Re: Проблем с мотора на БМВ 318i е36 м43

Мнение от ~Мишо~ » 08 Яну 2012, 1:28

Потребител
Аватар

Мнение от yovko90 » 08 Яну 2012, 9:22

Благодаря!

Потребител
Аватар

Мнение от yovko90 » 12 Яну 2012, 0:14

Колеги,за тези,които веднага ще тръгнат с компютърни диагностики,смяна на ламбда сонди,горивни филтри,свещи и така нататък ще кажа,че проблема не е толкова лесен за решаване,както си мислите.Този проблем е често срещан и съм чел на много места за него.Дължи се на липса на компресия на някой или няколко от цилиндрите.Специално при мен четвъртият цилиндър има 5 атмосфери налягане,което е много малко.При доливане на масло в цилиндъра налягането се нормализира,което подсказва за прецакани сегменти.Това означава,че нещата не са никак добре.Гори много бензин,няма мощност,ламбда сондата е "заблудена" от неизгорелият бензин на цилиндъра и колата угасва.Единственото решение е да се сменят сегментите,което възлиза на почти 1000лв с труда.Един съвет,когато си купувате кола,проверявайте компресията на цилиндрите.Това е,което мога да споделя.

Потребител
Аватар

Мнение от yovko90 » 24 Яну 2012, 12:30

Здравейте колеги искам да споделя какво съм направил до сега.Отидох при друг майстор,за да се убедя,че наистина на четвъртият ми цилиндър няма добра компресия.Измерихме компресията и тя се оказа 12.7,даже повече от другите ,които бяха около 12.5.Колата беше много добре допреди 2 дни.Отново започна да губи обороти и да се мъчи да угасва.След като колата загрее малко този проблем изчезва,но е наистина отчайващо,трябва да чакам колата да работи на ниски обороти поне 5 минути,за да мога да тръгна,защото като подам газ колата губи обороти и угасва.Ходих по много сервизи излях много пари на вятъра и пак същия проблем,ще откача вече.Няма ли някой колега от тук,на който му се е случвало или да е разбрал от какво може да е проблем,ще съм много благодарен.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 compact,96'индивидуъл
Мечтае да кара: 6 serries
Детайли за колата: монреалблауууу

Мнение от vaykisss » 26 Яну 2012, 5:05

колега добре дошъл в отбора ,първо не е лошо да споделиш какъв модел е колата ,по-точно с кой двигател е :dunno:
второ това само на студен двигател ли го праи или и на топъл :dunno: :dunno:
трето кви са тия сигменти и лагери за 1000 лв :dunno:
пък и нестабилните обороти едва ли се дължат на сигменти и лагери по скоро някой клапан за нал. на двигателя,лампда,дебитомер ,клапан регулатор,стъпково моторче или нещо от сорта
моя съвет за да не хвърляме боб и да гадаем закарай я на читав сервиз и не се занимавай с кварталните гаражи на ''бай петко'' щото аз така си напатих от :bang: пишман майстори да ми се учат на колата :dummy: ама ся не ми се обяснява при мен за кво иде реч че ме хваща яд айде и успех,не се притеснявай тия обороти са често срещана болест при е36 даже и е46

Потребител
Аватар

Мнение от monbatbmw » 26 Яну 2012, 17:41

Колега и аз имам същия проблем като теб от преди нова година , само че при мен се влоши доста започна да изхвърля антифриза без видими причини. смених водна помпа , термостат , не надува маркучите , не вдига температура повече от 90градуса но пак го изхвърля. полудявам и аз , защото това се случи като вторичен проблем след като първо ми направи белята с работата на двигателя. Ходих къде ли не да се съветвам и всички твърдят глава , но то така е най-лесно да я сваля , но тя не показва никакви признаци за глава според мен. не меша масло с антифриз и каквото и да е било. Ако имаш някакъв напредък с твоята болка моля да ме информираш и мен.

Потребител
Аватар

Мнение от Joro.7 » 29 Яну 2012, 23:51

monbatbmw написа:Колега и аз имам същия проблем като теб от преди нова година , само че при мен се влоши доста започна да изхвърля антифриза без видими причини. смених водна помпа , термостат , не надува маркучите , не вдига температура повече от 90градуса но пак го изхвърля. полудявам и аз , защото това се случи като вторичен проблем след като първо ми направи белята с работата на двигателя. Ходих къде ли не да се съветвам и всички твърдят глава , но то така е най-лесно да я сваля , но тя не показва никакви признаци за глава според мен. не меша масло с антифриз и каквото и да е било. Ако имаш някакъв напредък с твоята болка моля да ме информираш и мен.

Смени капачката на разшерителния съд на радиатора и си готов

Назад към E36