Възможно ли е да прескочи верига от липса на масло???
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Icooo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Котлон
- Мечтае да кара: e30 М3 на планински проход с нов асфалт :)
- Детайли за колата: E38 740i
Възможно ли е да прескочи верига от липса на масло???
Здравейте колеги.
Днес се сдобихме със едно изтропало ТДС-че (малкото)
- прескочила е веригата
Имам няколко въпроса свързани с него:
1. Възможно ли е да прескочи ангренажната верига от ниското ниво на маслото ( Източих 5-600 милилитра )
2. Има пукнатини между всмукателните и изпускателните клапани (като на Голф
) - дали е голям проблем?
3. Колко е пробега на една верига?
Благодаря ви предварително
Поздрави
Днес се сдобихме със едно изтропало ТДС-че (малкото)

Имам няколко въпроса свързани с него:
1. Възможно ли е да прескочи ангренажната верига от ниското ниво на маслото ( Източих 5-600 милилитра )
2. Има пукнатини между всмукателните и изпускателните клапани (като на Голф

3. Колко е пробега на една верига?
Благодаря ви предварително

Поздрави

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: Възможно ли е да прескочи верига от липса на масло???
От целия мотор източи едва половин литър?
Едва ли от маслото е прескочила веригата, но при такова стопанисване със сигурност има поне още 20 причини да е станало.

Едва ли от маслото е прескочила веригата, но при такова стопанисване със сигурност има поне още 20 причини да е станало.
- maxpower
- ентусиаст
-
- Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
- Мечтае да кара: настрани
Предвид това ,че обтегача на веригата е маслен(освен, че има пружина вътре) има вероятност липсата на масло да е довело до това. Отделно, както bum bum каза, това май му е най малкия проблем, щом си го карат с толкова масло 

A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.
- shengi
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320d 136
- Мечтае да кара: e30 m3
Виж дали няма омасляване около турбината по генерацията и около двигателя.Сам ще се досетиш, дали капака е отварян или просто някой е наливал нафтата и всичката газ.Ако е така ... купи си друго двг и него ревизирай.Че тоя може солено да ти стъпи.

- delas_328
- ентусиаст
-
- Кара: 24 Клапанова гад!!!
- Мечтае да кара: М3 Е36 3.2
Вероятноста не е голяма,ама пак зависи дали си я напъвал много,обаче мойто мнение е че този мотор е пътник 

По-добре известен пияч, отколкото анонимен алкохолик!
- Icooo
- кандидат ентусиаст
-
Здравейте.
Оказа се, че и турбото е заминало.. клопа истински и в кулера имаше масло за 1 час в печката
Въпроса ми е еднакви ли са турбините на м41 и м51 ? Предполагам, че не са(парт номера им е различен).. но въпреки това намерих една от м51. Какво бих постигнал с нея?
Благодаря ви предварително.
Оказа се, че и турбото е заминало.. клопа истински и в кулера имаше масло за 1 час в печката

Въпроса ми е еднакви ли са турбините на м41 и м51 ? Предполагам, че не са(парт номера им е различен).. но въпреки това намерих една от м51. Какво бих постигнал с нея?
Благодаря ви предварително.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Освен да върви по-зле не знам какво друго можеш да постигнеш.
- arr0gance
- младши ентусиаст
-
- Кара: й, и утре е ден.
- Мечтае да кара: Active Autowerke.
Веригите са ти за смяна,цял комплект с ролки , обтегач и тн,животеца при добро стопанисване и нормално каране ще ударят едни 300-400хиляди да не кажа повече,при често разтриване доста падат тия цифри.А пък и при такова гледане,се режат и делят на много.Незнам в тоя случай дали си заслужава да се отваря мотора даже.Ако маслото е било толкова,предполагам обтегача,че е прибрал и си е останал така.Отваряш капака гледаш какво става,ако е това доливаш масло и караш,макар нз колко ще е тва каране,цял мотор е системата при + малко по-добро стопанисване.
Някой остаряхме, някой си станахте направо дърти.
- Icooo
- кандидат ентусиаст
-
Не ми се прежалва моторчето - личи си хонинга на цилиндрите. Разпределителния вал е наред. Няма криви клапани. Турбото обаче има огромен луфт, но вече намерих друго в доста добро състояние. Мисля да рискувам и да ревизирам това моторче. Обаче картера ме измъчи... Как се сваля картер на м41 ?? На м20 и м21 дето е по дълъг се сваля без проблем.... а този ме измъчи. Ще се радвам ако някой ме светне по този въпрос.
Поздрави
Поздрави

- arr0gance
- младши ентусиаст
-
- Кара: й, и утре е ден.
- Мечтае да кара: Active Autowerke.
Icooo написа:Не ми се прежалва моторчето - личи си хонинга на цилиндрите. Разпределителния вал е наред. Няма криви клапани. Турбото обаче има огромен луфт, но вече намерих друго в доста добро състояние. Мисля да рискувам и да ревизирам това моторче. Обаче картера ме измъчи... Как се сваля картер на м41 ?? На м20 и м21 дето е по дълъг се сваля без проблем.... а този ме измъчи. Ще се радвам ако някой ме светне по този въпрос.
Поздрави
Ревизия е доста тежка дума,но все пак ако дадеш 2500-3500лв за ревизия за тоз мотор евалата. Картера,ако е напълно развит(поне при големия тдс) се вади откъм кутията,или като махнеш радиатора,предната броня,кулера може да падне и от предната страна.
Някой остаряхме, някой си станахте направо дърти.
- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
Главата трябва да се провери, обикновено пукнатините са от клапаните към бренера, и тогава почва да надува, при теб не би трябвало да са опасни (там е плътно) но им обърни внимание.
- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Пич отде ти изпадат тия части тва за без пари ли говориш ама и така да е тая турбина да оди при друг матор демек на М51 при неговата си майка в тоз малкия парасьок няма работа тва само на първо четене като лично мнение. Второто е че освен намереното турбо ( или подарено не знам ) ти трябват другуги лапи за маторя , генераия цяла от големие браток после дори и да стане ( че май нокий не е стигал до там ) сигурация чип и бутане на плочка демек за разход после няма да пишеш щот си го знай от сега зверски и кат погледнеш на тея 4 цилиндъра такъв разход с таквоз някакво вървене ама не баш що ли се впрягах толкоз
по-добре да ми бяха подарили цял двг и голям . Турбини секънд хенд сега има бол и цените надолу като никога тъй че взимай стокова и надуваш до 1.4бара след чипа примерно и тва е другото по-важно е маторя да мърморка .Успех.

- mgate
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318тдс комби
arr0gance написа:Icooo написа:Не ми се прежалва моторчето - личи си хонинга на цилиндрите. Разпределителния вал е наред. Няма криви клапани. Турбото обаче има огромен луфт, но вече намерих друго в доста добро състояние. Мисля да рискувам и да ревизирам това моторче. Обаче картера ме измъчи... Как се сваля картер на м41 ?? На м20 и м21 дето е по дълъг се сваля без проблем.... а този ме измъчи. Ще се радвам ако някой ме светне по този въпрос.
Поздрави
Ревизия е доста тежка дума,но все пак ако дадеш 2500-3500лв за ревизия за тоз мотор евалата. Картера,ако е напълно развит(поне при големия тдс) се вади откъм кутията,или като махнеш радиатора,предната броня,кулера може да падне и от предната страна.
еее колега прекали вече какви са тези 2500/3500 лева той да няма да си купува два донора за тези пари ,така веригите +бананите и обтегача без отстъпка са около 400 лева гарнитура 110 лева ревизия на главата от 100 до 160 лева + частите което включва и заварка и шлайф и труд 300 лева грубо 1000лева и му се радваш още много километри ако можеш сам още по добре

Последна промяна mgate на 07 Яну 2012, 14:18, променена общо 1 път
- ShibinG
- младши ентусиаст
-
- Кара: e39tdsA "97
- Мечтае да кара: c63amg
колега каде го тоз ангренаж комплект за 400лв без отстъпка със зъбни колела ?
аз търсих скоро и комплект на swag без зъбчатките беше 640лв
аз търсих скоро и комплект на swag без зъбчатките беше 640лв
6>4
- mgate
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318тдс комби
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2