Диагностика на Е36 М41

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Диагностика на Е36 М41

Мнение от bobor » 30 Дек 2011, 8:19

Възможно ли е да се направи диагностика на BMW 318 TDS Е36 М41,знам че тази тема сигурно е много дъвкана,но във раздела на Е46 бяха 80 стр(нямах толкова време да ги прочета всичките,пък и повечето инфо май беше за бензинки).Имам Carsoft 6.5 SP1 кракнат , обаче нямам кабел , има ли някаква схема за конвертиране на сигналите от BMW конектора към хардуерен COM порт (без усб и всякакви емулации).И ще има ли Live Stream Data или само някои модули ще бъдат прихванати.Конектора би трябвало да е 20 пинов кръгъл, с 2 К и с една L линия (ако не съм се объркал).Забелязах схеми в нета , при които 20 pin конектор се свързва директно към RS232 , обаче не разбрах директно ли се подават тези сигнали и се четат с някоя друга програма или трябва да има някакво конвертиране на сигналите. В този сайт http://minsk555.narod.ru/software.htm има програми за всякакви модели коли.Схеми също се намират всякакви , като повечето са за OBD,OBD II към RS232.Възможно ли е да се използва само едната К линия (някъде четох че май се обединяват заедно , но може и да съм превел грешно ),vag-com-а не използва ли и той 2 К и една L линия,стандартът ISO 9141-2 само при обд 2 ли се използва?Ще бъда благодарен на всякаква информация :)
P.S.Пожелавам на всички весело и приятно посрещане на новата година :)

Назад към E36