318tds ???... проблем с паленето
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
49 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
- aei
- Потребител
-
- Кара: 318tds'97 Compact
318tds ???... проблем с паленето
Здравеите
Имам много странен проблем като паля сутрен, пали за секуинда и загасва и после няма палене все едно здавена бензинова кола ? Само варти на стартер и това е а иначе на дарпане пали веднага. Това започна да го прави от 2-3 дена а плаеше и на по судено предполагам че не е от студа, като свещи помпите са ОК не дарпа въздух от никаде ... дадох аванс на помпата и това не помогна ..аако знаете неще друго ....

- kasa_bira
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: `97 528i; '01 W220
Re: 318tds ???... проблем с паленето
Колега, пробвай с друг акумулатор. Аз имах трудности с паленето на студен мотор в ниски температури, стартера уж си въртеше както трябва, ма смених акумулатора и паля от четвърт сега.
- aei
- Потребител
-
ще провам ..
Каазаха ми че е възможно и от ЕГР клапана да варща и да я дави ?
незнам не ми е много ясно за какво става дума ..
Каазаха ми че е възможно и от ЕГР клапана да варща и да я дави ?
незнам не ми е много ясно за какво става дума ..
- matros
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 325 ТД
Имаш ли проблем със стрелката за горивото?В смисъл в началото да ти показва повече и след известно време да ти показва колкото трябва
- acidburn-525tds
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 320d facelift
matros написа:Имаш ли проблем със стрелката за горивото?В смисъл в началото да ти показва повече и след известно време да ти показва колкото трябва

- aei
- Потребител
-
имам да .. не може да загасне с малко нафта. като светне отивам слагам и неще трябва над 20лв. да и сложа и тогава гасне и барзо ми святка, а има нафта ватре .. някви еи такива неща .. а понякога ми святка после сама си гасне а нищо не сам и слагал ..
- mgate
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318тдс комби
свали си всмукателните колектори, откачи си всички кабели на подгревните свещи вземи една пробна лампа и ги провери ; смени си маркучите за излишното гориво сложи си клапан след горивният филтър цялата процедура струва 15 бг лева и малко труд и после пиши какво е станало за да не пълним форума с глупости 

Колега първо не карай с толкоз малко нафта и после не препоръчвам такъв клапан , че е нож с две остриета . Подкачващата помпа бачка ли и това на студена кола ли го шрави само. За въздуха какво стана , тоя двигател е много претенциозен на тема въздух в системата съвсем мъничко е достатъчно да прави мизерии все едно е умряла.ПС: ЕГР-а няма общо .
- gesh
- Потребител
-
- Кара: хората по пътищата да бягат...
- Мечтае да кара: V8 R730 ;)
помпата в резервоара, колега. 

- mgate
- младши ентусиаст
-
vladobate написа:Колега първо не карай с толкоз малко нафта и после не препоръчвам такъв клапан , че е нож с две остриета . Подкачващата помпа бачка ли и това на студена кола ли го шрави само. За въздуха какво стана , тоя двигател е много претенциозен на тема въздух в системата съвсем мъничко е достатъчно да прави мизерии все едно е умряла.ПС: ЕГР-а няма общо .
защо не за клапана

mgate написа:vladobate написа:Колега първо не карай с толкоз малко нафта и после не препоръчвам такъв клапан , че е нож с две остриета . Подкачващата помпа бачка ли и това на студена кола ли го шрави само. За въздуха какво стана , тоя двигател е много претенциозен на тема въздух в системата съвсем мъничко е достатъчно да прави мизерии все едно е умряла.ПС: ЕГР-а няма общо .
защо не за клапана![]()
![]()
![]()
А защо ти е да го слагаш , аз нямам и колата си пали и върви . Клапана успива проблем дет един ден няма да можеш и с клапан да решиш те затова нищо лошо , временно върши работа понякога , но и затруднява горивопропускливостта от личен опит го пиша , че наистина на по-предната кола слагах и малко омудня ама след време и махнах , още се движи

- mgate
- младши ентусиаст
-
наздраве
, а пък след нова година ще го коментирам весели празници 

- aei
- Потребител
-
mgate написа:свали си всмукателните колектори, откачи си всички кабели на подгревните свещи вземи една пробна лампа и ги провери ; смени си маркучите за излишното гориво сложи си клапан след горивният филтър цялата процедура струва 15 бг лева и малко труд и после пиши какво е станало за да не пълним форума с глупости
всико това сам го направил преди да пиша.
- aei
- Потребител
-
и такв клапан сложих по зле стана сега даже не пали.
без него поне запали и угасне и после няма палене ..
салзи малко от умната дюза не мисля че дарпа въздух защото си има нафта маркуча,а и отвивам дюзите си праскат нафта ? помпата отзад работи
тия дни като беше -3 4 5 сутрин палеше от втория пат а днес като беше -10 ли нз.
пак сащите номера.. варти 5м. на стартер и тогова пали ?
без него поне запали и угасне и после няма палене ..
салзи малко от умната дюза не мисля че дарпа въздух защото си има нафта маркуча,а и отвивам дюзите си праскат нафта ? помпата отзад работи
тия дни като беше -3 4 5 сутрин палеше от втория пат а днес като беше -10 ли нз.
пак сащите номера.. варти 5м. на стартер и тогова пали ?
49 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4