BMW e36
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
BMW e36
Имам желанието да стане член на вашият приятен клуб. Спрял съм се на модела e36 в дизелово изпълнение. Моля за съвет, какво точно да взема, за какво да гледам и т.н. По-важните въпроси са колко горят съответните дизелови агрегати на тези машини и за какви цени да гледам? иска ми се да е някъде 96-97 година или по-нова. Знам, че е изписано доста по тези въпроси и ви уверявам, че и аз съм прочел много от темите тук. Но предполагам, че мненията се актуализират, да не говорим за цените...
Какво бихте ме посъветвали?
P.S.: Карам Голф 3 1.9 TDI, а и доста се радвам на Мерцедесите, но определено следващата ми кола ще е Баварец. Мерджана ще е като се оженя
P.S.: Поздрави на целия клуб, все пак съм нов тук!
Какво бихте ме посъветвали?
P.S.: Карам Голф 3 1.9 TDI, а и доста се радвам на Мерцедесите, но определено следващата ми кола ще е Баварец. Мерджана ще е като се оженя

P.S.: Поздрави на целия клуб, все пак съм нов тук!
ми купи си просто BMW. аз лично направих така и съм много доволен както и очаквах. също така смятам че на един такъв автомобил не му трябва никакъв друг двигател освен "класическия". бензиновите двигатели не са чак толкова лакоми колкото ги представят мизерници и кисели гъзари. тук става въпрос за качество, удоволствие, надеждност, повратливост, еластичност и мн. др. качества присъщи накуп за съответния модел. така че давай смело, вземи си типичния баварец и се кефи просто.. !!
ТРИТЕ БУКВИ
всичко друго е компромис
всичко друго е компромис
Да де, ама какво точно?
И какво точно ме съветваш да си взема? Какъв бензинов мотор, който може да се изхрани? ДАй конкретни примери...
- Гост
-
добре дошъл във форума и приятни мигове с клуба
като за начало може да почнеш от цената .. колко си заделил .. сам ли си изкарваш кинтите колко са .. мама и тате ли ги дават и тем подобни и като си определиш цената ще си харесаш колата
ако имаш излишни 500 кинта на месец скачаи на 320 или 325 няма да съжаляваш ... ако не земи си дизелче .. нема смисла да си купиш по бърза кола и да седи пред блока само и само да имаш БМВ .. и след некои и друг месец да пишеш в Продава ... ляляляля .... и без тфа там е пълно с такива
като за начало може да почнеш от цената .. колко си заделил .. сам ли си изкарваш кинтите колко са .. мама и тате ли ги дават и тем подобни и като си определиш цената ще си харесаш колата
ако имаш излишни 500 кинта на месец скачаи на 320 или 325 няма да съжаляваш ... ако не земи си дизелче .. нема смисла да си купиш по бърза кола и да седи пред блока само и само да имаш БМВ .. и след некои и друг месец да пишеш в Продава ... ляляляля .... и без тфа там е пълно с такива

Вярно е че съм "млад"(или "малък") - на 20 години съм и съм студент, но си изкарвам сам парите и принципно разполагам с.. да кажем добри финансови възможности. Понякога те са доста повече от добри, но редовните ми и сигурни доходи са 400-500 лв. А пък аз като суеверен човек, не икам да рискувам на "случайни събития". Иначе казано, първоначалните пари за Бавареца могат да бъдат и по-големи, но ежемесечните разходи за нафта+стандартни консумативи ми се ще да не бъдат повече от 100-150 лв. Ако изникне нещо извънредно, ще намеря, но да не мога да отида където искам, защото нямам пари за гориво... все пак съм свикнал на Голфа, а там е 6-7 л. градско!
Та колко харчат гореспоменатите машинки, какво ще ми препоръчате и каква цена на автомобила да гоня?
Та колко харчат гореспоменатите машинки, какво ще ми препоръчате и каква цена на автомобила да гоня?
- The Mravoiada
- младши ентусиаст
-
Така като те слушам, 318TDS е твоята кола
Върви си нормално и харчи благо
За годината, която си написал обаче, ако искаш да е хубава и безпроблемна колата си приготви към 11+ к кеш.

Върви си нормално и харчи благо

За годината, която си написал обаче, ако искаш да е хубава и безпроблемна колата си приготви към 11+ к кеш.
There are moments
when the only thing that stands still
is time itself

when the only thing that stands still
is time itself

- prostia
- младши ентусиаст
-
- Кара: e28 e30 e38
тия дизели е малко гадно в тоя студ сега се пребирам (бях излезнал с на бщами буса)карам си и нафтата замръзва, направо спира чакаш няколко минути пушиш цигара палиш минаваш 1-2км. и случката се повтаря
че тва му е гадното на нафтата но щом си решил грбваи ТДСа то колко студ има в България

че тва му е гадното на нафтата но щом си решил грбваи ТДСа то колко студ има в България

Мда, има го тоя момент със замръзването, но първо,както сам каза в България студ няма кой знае колко, и второ, знам(предполагам и повечето шофъори също) много начини как да нямаш този проблем и които са изпитвани през годините. Все пак, дядо ми е карал дизелов камион при -20,-25, сигурно и по-студено по Русия, та нашите машинки ли няма да вървят 

- KickingKing
- ентусиаст
-
Lok-Tar!
За дизел БМВ съм чувал, че харчи малко повече от другите. Понеже мислех да си вземам 318тдс и ми казаха, че харчи 6-7-8 при нормално каране. Това разбира се е повече от едно пежо 306, но пък е класи над него.
В същото време обаче човека каза: е да харчи малко повече но пък се държи и се движи много по-добре от другите дизели...
..
За дизел БМВ съм чувал, че харчи малко повече от другите. Понеже мислех да си вземам 318тдс и ми казаха, че харчи 6-7-8 при нормално каране. Това разбира се е повече от едно пежо 306, но пък е класи над него.
В същото време обаче човека каза: е да харчи малко повече но пък се държи и се движи много по-добре от другите дизели...
..

Изяж бобър - спаси дърво!

По-добре да търсиш в google earth къде си пил, отколкото да видиш в youtube как!
- KickingKing
- ентусиаст
-
Lok-Tar!
Бе Windows-a се скапа и малко си поизтрих записките за това не мога да ти кажа дали беше 7 или 8. Аз правих сметка, че е с около 2литра повече от други марки.
Но въпреки това е 90 коня, а не 90 катъра... That's what they say...
Аз лично съм на мнение, че BMW, не е само двигателя, а е просто над другите коли. Много по-приятно е да видиш как всичко е направено като хората и е помислено за почти(!) всяко нещо.
Лично аз не притежавам BMW, но някой ден...
sieg написа:8 л. при градско каране се търпи, нали за това говориш?
На мен достатъчно ми харесва марката, че да преглътна малко отгоре...
Бе Windows-a се скапа и малко си поизтрих записките за това не мога да ти кажа дали беше 7 или 8. Аз правих сметка, че е с около 2литра повече от други марки.
Но въпреки това е 90 коня, а не 90 катъра... That's what they say...
Аз лично съм на мнение, че BMW, не е само двигателя, а е просто над другите коли. Много по-приятно е да видиш как всичко е направено като хората и е помислено за почти(!) всяко нещо.
Лично аз не притежавам BMW, но някой ден...

Изяж бобър - спаси дърво!

По-добре да търсиш в google earth къде си пил, отколкото да видиш в youtube как!
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2