М арматурно табло въпрос ?!
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- Predator7744
- Потребител
-
- Кара: BMW e36
- Мечтае да кара: bMW e38 740
М арматурно табло въпрос ?!
здравей на всички колеги. Въпроса ми сигурно е задаван и преди но не открих нищо което да ми помогне. Проблема е следния на е36 2.0 без ванус поставих арматурно табло от М обаче там където трябва да показва моментната консумация на гориво както на старото ми табло,на Мковото има индикатор за показване темп на масло. Въпреки че размених индикаторите от старото ми на Мковото не ми показва моментната консумация и в крайна сметка уреда стои за украса . Та може ли да се оправи това или да си върна стария индикатор за масло и да сложа дачик за да го накарам да работи.Благодаря! Съжалявам за лошото обяснение..
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: М арматурно табло въпрос ?!
Можеш да си го направиш да ти показва темп на маслото, а мисля може да се сменя и индикатора само за да си сложиш тоя от старото табло и да ти показва и разхода, както преди.
Error може да се изкаже по-компетентно по въпроса.
Error може да се изкаже по-компетентно по въпроса.
- Predator7744
- Потребител
-
смених индикатора от оригиналното с този на мковото и не работи явно трябва да се направи нещо друго ако въобще е възможно
- baitun
- ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е36
- Мечтае да кара: Е46 М3
Де не е нещо софтуерно, и аз се бях запътил да купувам м табло, но сега като се замисля, не знам дали ще пасне м-ково на двигател м43, дали софтуерно може да се препрограмира, някой ако е правил тази процедура нека драсне 2 реда
- dicho0o
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 LCI/е36 дрифтачка
baitun написа:Де не е нещо софтуерно, и аз се бях запътил да купувам м табло, но сега като се замисля, не знам дали ще пасне м-ково на двигател м43, дали софтуерно може да се препрограмира, някой ако е правил тази процедура нека драсне 2 реда
На м43 едва ли ще стане,М-ковото е 6 цилиндъра,а твоето - 4
- Smoocki
- старши ентусиаст
-
- Кара: 600 коня с умивна на лицето
- Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
- Детайли за колата: Garrett 3582
Попринцип би трябвало софтуерно да може да се препрограмира ,ако не се лъжа колегата Лъчо го прави .
Да не би таблото да е от СМГ със поставен индикатор за масло ? Понеже при мен така направих за да не гледам неработещият дисплей от СМГ-то като временно решение докато вградя дисплей.
Да не би таблото да е от СМГ със поставен индикатор за масло ? Понеже при мен така направих за да не гледам неработещият дисплей от СМГ-то като временно решение докато вградя дисплей.

- baitun
- ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е36
- Мечтае да кара: Е46 М3
dicho0o написа:baitun написа:Де не е нещо софтуерно, и аз се бях запътил да купувам м табло, но сега като се замисля, не знам дали ще пасне м-ково на двигател м43, дали софтуерно може да се препрограмира, някой ако е правил тази процедура нека драсне 2 реда
На м43 едва ли ще стане,М-ковото е 6 цилиндъра,а твоето - 4
Не виждам какъв е проблема м таблото да не стане на м43, че ще има разлика в показанията ще има, но дали може да се оправи софтуерно
- Predator7744
- Потребител
-
при мен колеги всичко си работи както трябва само дето не мога да накарам разходомера да ми показва моментния разход разходомера е сложен от мен оригинално м таблото беше с индикатор за маслото ............. все още не зн как да го накарам да тръгне ако е невъзможно бих си оставил този индикатор за маслото и да си сложа датчик та поне да показва нещо тъй като мн ме дразни така .....
Predator7744 написа:здравей на всички колеги. Въпроса ми сигурно е задаван и преди но не открих нищо което да ми помогне. Проблема е следния на е36 2.0 без ванус поставих арматурно табло от М обаче там където трябва да показва моментната консумация на гориво както на старото ми табло,на Мковото има индикатор за показване темп на масло. Въпреки че размених индикаторите от старото ми на Мковото не ми показва моментната консумация и в крайна сметка уреда стои за украса . Та може ли да се оправи това или да си върна стария индикатор за масло и да сложа дачик за да го накарам да работи.Благодаря! Съжалявам за лошото обяснение..
При таблата изрично в програмата на БМВ пише "С индикатор за темп. на маслото" или с "Индикатор за моментния разход". Предполагам, че все има начин да се направи и без препрограмиране, но може пък по-лесния вариант да е програмиране. Ако някой има нужда от подобно нещо в Пловдив - да пише ЛС.
dicho0o написа:На м43 едва ли ще стане,М-ковото е 6 цилиндъра,а твоето - 4
Да, и това се оправя софтуерно. Препрограмира се от 6 цилиндъра за 4 цилиндъра и работата заспива.
- Harry^racinG
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e70 40d
в краина сметка ако се монтира датчик за температурата ,каде на таблото трябва да се върже ? и има ли значение какъв ще е датчика ?
- Predator7744
- Потребител
-
явно този филм в които съм се вкарал е мн сложен и изглежда че така ще си остане .......
11 мнения
• Страница 1 от 1