Колата ми гасне в движение
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
28 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Xao
- Потребител
-
- Кара: е30 325ix
Колата ми гасне в движение
Здравейте колеги
Имам проблем с колата.До вчера колата си работеше нормално и изведнъж вечерта не искаше да запали, въртях към 10-15мин и нищо.На сутринта влизам и си запали от 1вия път карах я цял ден без проблеми и вечерта я оставих на паркинга на работа.Днес сутринта тръгнах да се прибирам, колата си запали от първият път и изведнъж, докато си карам загуби мощност и угасна.Въртя 4-5 минути - запали, карам 2-3 минути и пак гасне и така 2-3 пъти, докато се прибера.Иначе при самото гаснене си губи мощността за около 4-5 секунди и тогава угасва. Колата е 318 IS - помагайте
Имам проблем с колата.До вчера колата си работеше нормално и изведнъж вечерта не искаше да запали, въртях към 10-15мин и нищо.На сутринта влизам и си запали от 1вия път карах я цял ден без проблеми и вечерта я оставих на паркинга на работа.Днес сутринта тръгнах да се прибирам, колата си запали от първият път и изведнъж, докато си карам загуби мощност и угасна.Въртя 4-5 минути - запали, карам 2-3 минути и пак гасне и така 2-3 пъти, докато се прибера.Иначе при самото гаснене си губи мощността за около 4-5 секунди и тогава угасва. Колата е 318 IS - помагайте

- 00700
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 318i, sedan, 11.97
Re: Колата ми гасне в движение
Проблемите може да са няколко. По метода на изключването ... .
1. Направи диагностика.
2. Виж дали ти е наред динамото. Дали зарежда.
3. Акумулатор.
4. Свещи и т.н.
1. Направи диагностика.
2. Виж дали ти е наред динамото. Дали зарежда.
3. Акумулатор.
4. Свещи и т.н.
- 00700
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 318i, sedan, 11.97
Колата караш ли я на газ?
Ето подобен проблем, но колегата е на газ! - http://store.bmwpower-bg.net/forums/vie ... 8&t=277888
Ето подобен проблем, но колегата е на газ! - http://store.bmwpower-bg.net/forums/vie ... 8&t=277888
- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
аз имах подобен проблем и се оказа някакво реле което управлява помпата и дюзите според момчетата на диагностиката за 20лв. забравих за тия ядове 

zazomazo написа:бензинова помпа
+1

Ако е М42, от датчик на разпределителния не прави такива неща, най-много да стане моноинжекция, виж, от датчика на коляновия - определено по- би могло.
Ама и бобецът е вкусен

Последна промяна jdl на 19 Дек 2011, 12:01, променена общо 1 път
- PREDATOR_318is
- младши ентусиаст
-
err0r написа:Датчик на разпределителните валове.
+1 Един приятел с м44 имаше същия проблем.
- Xao
- Потребител
-
Значи колата преди е имала газова, но е била махната.Съответно само на бензин съм я карал колата.
Преди месец съм сменял акумулатор и бензинова помпа, като сложих PIERBURG, защото ми казаха че ако си сложа от по евтините варианти нямала да изкара много.Днес ще сменя свещите и утре е на диагностика.
Преди месец съм сменял акумулатор и бензинова помпа, като сложих PIERBURG, защото ми казаха че ако си сложа от по евтините варианти нямала да изкара много.Днес ще сменя свещите и утре е на диагностика.
- vanka7a
- ентусиаст
-
- Кара: E36 318iS; Е46 320Cd; E92 335i
- Мечтае да кара: На хубави и гладки пътища...
Датчик колянов вал, бензинова помпа, регулатор на горивото... Избирай си, защото без диагностика трудно 

- pawe75
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е36 318i м43б18
- Мечтае да кара: e90
- Детайли за колата: м43б18 1996г. седан.
- baitun
- ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е36
- Мечтае да кара: Е46 М3
Ходи на диагностика най-добре
- Xao
- Потребител
-
Прочетох всички коментари и бензинова помпа съм сменял преди 1000км може и по малко, като сложих pierburg.Сега смених свещите, защото старите си бяха заминали.В момента ще сменям 2 маркуча единият е този http://store.picbg.net/pubpic/CA/67/951 ... 2eca67.JPG, при мен целият е обвит със скоч
, дори колата вчера изплю малкия маркуч за стъпкото моторче, който излиза от него .След като сменя този на снимката и маркуча на стъпковото моторче ще я закарам на диагностика да видим дали и има и нещо друго. p.s
Откакто съм сменил свещите не гасне в движение, а на моменти придърпва.

- vanka7a
- ентусиаст
-
- Кара: E36 318iS; Е46 320Cd; E92 335i
- Мечтае да кара: На хубави и гладки пътища...
Xao написа:Прочетох всички коментари и бензинова помпа съм сменял преди 1000км може и по малко, като сложих pierburg.Сега смених свещите, защото старите си бяха заминали.В момента ще сменям 2 маркуча единият е този http://store.picbg.net/pubpic/CA/67/951 ... 2eca67.JPG, при мен целият е обвит със скоч, дори колата вчера изплю малкия маркуч за стъпкото моторче, който излиза от него .След като сменя този на снимката и маркуча на стъпковото моторче ще я закарам на диагностика да видим дали и има и нещо друго. p.s
От това което прочетох ми става ясно, че предишния собственик изобщо не се е грижил за нея... Направи си и обслужването и това което трябва да се сменя - масло, филтри + горивен задължително и виж как ще е... Но все пак отиди на диагностика, може да излезе някаква грешка

Едит: Виж дали имобилайзера е наред

- Xao
- Потребител
-
оо още като я взех и смених маслото и всичките филтри
28 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2