съвпадък на части и консумативи от други марки

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520i

съвпадък на части и консумативи от други марки

Мнение от doktormik » 16 Дек 2011, 10:48

здравейте колеги.преди малко прочетох нещо,което ми стана интересно в една тема-горивен филтър от Опел Астра 1,7 Д /91 год.бил същия,като на Е36 тдс,само че,струвал около 9 лв примерно,а аз около 35 лв взимам за 325 тдс филтъра...та мисълта ми е,удачно ли е една темичка за подобни консумативи,та който иска сам да си направи сметката,щото ми писна вече само заради марката да ми дерат кожата в разни магазини и сервизи...мисля всеки е патил от това.знам,че ще кажат някои-само оригинални БМВ части и консумативи и подобни,обаче въпроса е,всеки сам да си решава....та който знае подобни интересни нещица,може да ги каже ако иска...

п.с. извинявам се,ако вече съществува подобна тема,обаче порових доста и не успях да открия...

ентусиаст
Аватар
Кара: 98 325 tds M пакет touring
Мечтае да кара: M6
Детайли за колата: Фабричен М пакет, индивидуал,телефон и много други екстри...

Re: съвпадък на части и консумативи от други марки

Мнение от vanci88 » 16 Дек 2011, 10:51

Както казах в една от темите точно за горивния филтър цената е от 15-60лв. Къде е смисъла да се вземе по евтин от 15лв ??
36436
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от doktormik » 16 Дек 2011, 11:06

ако е така,наистина няма смисъл,но въпроса е,всеки да има някаква идея и да си преценява.а и оттук-оттам,сумата може да стане доста внушителна от разликите в цените.

ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е36
Мечтае да кара: Е46 М3

Мнение от baitun » 16 Дек 2011, 11:42

Лошо няма ако всичко е едно към едно, но имайте впредвид, че евтиното винаги излиза по-скъпо, но ако една и съща стока се продава на различни цени и аз съм за по-ниските цени
естествено. Както си писал, че филтъра за Астра става и за бмв би трябвало да е описано в каталозите.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини

Мнение от DirtySouth » 16 Дек 2011, 11:45

Как ще е описано , като всичко в един производител е патент , ти би ли си сложил печата ,на нещо което нямаш представа как е направено и проектирано , за консумативите е ясно ,че може да се взимат един от друг и там не съм съгласен ,че евтиното излиза скъпо - понеже знаем Българската спекулация и като цяло пазара ... За какво да си взема примерно масло от 30 лева литър ,а не от 15 при положение че съм виждал как ги наливат от една цистерна и двете примерно .... И не е само за маслото ,а и за много други неща :)
I'm slowly drifting
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от doktormik » 16 Дек 2011, 11:53

знаем,че тук у нас почти всичко е на парадоксални цени(сравнени с качество),та затова е тая тема...а и какъв е смисъла,да купува човек умна дюза за 325 тдс скъпо,като доколкото знам,от Опел Омега-същия двигател,по магазините е много по-евтина,стига да кажеш,че ти трябва за Опел,а не за БМВ....е това е

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини

Мнение от DirtySouth » 16 Дек 2011, 11:56

За това съм съгласен , да :)
I'm slowly drifting
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw325tds » 16 Дек 2011, 13:02

:arrow: Уплътнения на касата за вратите на Е36 3хх модел.по ефтино
:arrow: Подкачващата помпа в резервоара е стандартна. Има и tunning изпълнения.

Има много други стандартни елементни:
- бушони :mhihi:
- джанти :mhihi:
- гуми :mhihi:
- семеринги;
- лагери - отиваш в SKF и купуваш.
- маркучите за гориво са на размери;
- горивните филтри - режеш маркуча и слагаш.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e36 318 IS седан

Мнение от Iskren » 16 Дек 2011, 13:09

Наскоро се рових в темите за генераторите и четките или някаква друга част бяха същите като на VW само, че на едните цените бяха Volk(народни) на другите баварски. :)
Не е лоша идеята за такава тема.
ISкрен
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw325tds » 16 Дек 2011, 14:00

Iskren написа:Наскоро се рових в темите за генераторите и четките или някаква друга част бяха същите като на VW само, че на едните цените бяха Volk(народни) на другите баварски. :)
Не е лоша идеята за такава тема.
То идеята не е лоша, на трябва да се съобщава точно кои могат да се заменът.

И за де не съм :OT:
Регулатора на напрежението може да се смени с от всяка кола. Просто му се извеждат жици и се връзват на правилното място.

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d 136
Мечтае да кара: e30 m3

Мнение от shengi » 16 Дек 2011, 21:06

Четки за алтернатор на бошо динамата на 1.6, 1.8 за другите незнам са същите като на Vag.
Повдигачите на м50 са същите като на Vw голф 1.8 мисля, че беше ще проверя за достоверноста на това, само трябва пак да ги премеря повдигачите.Дюзата горе я споменаха.
Джанти опел->бмв само трябва да се внимава с ет и ако са от Омега трябва да се припилне централния за да влезнат.Бензинов филтър браво брава е същия като на 1.6 1.8 тоя големия по скъпия който го водят за е36.Бензинов регулатор, става от Golf 3 2.0i 115к.с но пак си проверете на колко бара отваря също така става и от разни аудита.Това клапана в случай когато клапана се държи с 2 болчета, а не с зегерка.
Дюзи за дизел, гледайте баровете и от пред муцунката /разпръсквача кадето влиза в главата/ става от доста модели на тдс-ите.Немога да се сетя точно колко бара беше на тдс-а ако някой знае да сподели ще му кажа от какво става.
ГНП от Опел Омега Б 2.5 Тдс става на е36,е34 стига номерата да съвпадат /като звъннете в някоя автоморга кажете за Омега Б не за бмв - не питайте от каде знам.Както и за дюзите умната и останалите 3.
Виско от Форд транзит 2.5Д е същия като на бмв-тата само дето е много грубо изпълнение /виждал съм го сложен на 318 само се разпробива перката за да може да влязат болченцата/
Тампони за задните амортисьори стават от опел астра вектра те като цяло са идентични амортисьорите де.
Предни пружини Rover 214 и е36 стават /колегата си сложи спортни от моето е36 на неговия ровър и стана/
Датчик за външна температура Опел Астра Вектра Калибра същия е като на е36.
Само не ме линчувайте за това което написах.Това са неща които са ми търсили на работа и са го слагали на бмв-тата си :mhihi: аз на моето голяма част от нещата даже не съм и мислил да слагам някога.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW отново серия 3 бенз
Мечтае да кара: волска каручка
Детайли за колата: събира много и малко, според повода

Мнение от daka1972 » 16 Дек 2011, 21:28

абе то за ставане стават много части ама са си заместители по принуда и не са като и както тези които са точно за определения модел
примерно за горивния филтър дето е писал колегата за ТДС , да , но с една разлика --- сравни двата филтъра ама ги погледни през отвора където влиза подгревната свещ и ще излезе така , че за зимата може и да си поплачеш

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bobbyblabby » 17 Дек 2011, 3:59

майтапа настрана с тази тема, ама днес сравнявах предните амортисьори на капака на двигателното на е36 с такива на задната врата на Опел Астра Комби (от тези най-масовите Астри) и съвпадат :owned:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на дядо си е30ската
Мечтае да кара: подводница с шпер

Мнение от Войводата » 18 Дек 2011, 0:09

Малко може да изглежда смешно но на е30ската с м42 отдолу и присадих ваничка на картера от Опел Астра 1.6 с малко преправяне и заварки но си стана перфектно и си спестих 50 лв. :mhihi:
Изображение

Назад към E36