м43б16 на газ
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Mr2faces
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 compact '97
м43б16 на газ
Здравейте колеги.
Засилил съм се да слагам обикновенна газава на колата, мотора и е м43б16.Искам да попим този мотор сработва ли се добре на подобно газово, какъв може да му е разхода
Засилил съм се да слагам обикновенна газава на колата, мотора и е м43б16.Искам да попим този мотор сработва ли се добре на подобно газово, какъв може да му е разхода

- anton mutafchiev
- ентусиаст
-
- Кара: всичко що е с гуми
Re: м43б16 на газ
има доста обширни теми за газта и за проблемите който възникват от обикновените газови оредби за разхода няма да е под 10 ако питаш мен по добре газов инжекцион няма да ти създава ядове и разхода е по добър обикновената газова иска по често реглаж и неизбежния проблем който ще те сполети е играенето на оборотите
Mr2faces написа:Здравейте колеги.
С обикновена газова, градско(голям град) 14-15, извън града 8-9. Сработва се що-годе добре, ако майстора е добър, иначе само грижи ще имаш, докато не ти писне и не я изкубеш(както направи мой приятел

- georgi9909
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 316i
- Мечтае да кара: Camaro RS/SS 1968
Колега и аз си мислех да слагам обикновено газово, но като тръгнах да питам колко пари ще е, в сервиза на ланди-ренцо в Варна, ми отказаха да ми сложат такава, защото правила много проблеми. Замислих се и инвестирах в газов инжекцион. Искам да ти кажа, че направо се родих няма никаква разлика от бензин и газ и разхода е същия като на бензин. Не знам с какви пари разполагаш, но моя съвет е да сложиш инжекцион. Не си заслужава да се ядосваш и да висиш по сервизи за да ти го настройват при всяка нова партида на газа по бензиностанциите.
- sas_88
- ентусиаст
-
- Кара: чайник
georgi9909 написа:Колега и аз си мислех да слагам обикновено газово, но като тръгнах да питам колко пари ще е, в сервиза на ланди-ренцо в Варна, ми отказаха да ми сложат такава, защото правила много проблеми. Замислих се и инвестирах в газов инжекцион. Искам да ти кажа, че направо се родих няма никаква разлика от бензин и газ и разхода е същия като на бензин. Не знам с какви пари разполагаш, но моя съвет е да сложиш инжекцион. Не си заслужава да се ядосваш и да висиш по сервизи за да ти го настройват при всяка нова партида на газа по бензиностанциите.
Глупости говориш, моето м43б16 е с обикновенна газ.Като е кадърно направена няма никакви проблеми.Разхода градско е около 12,5-13 извън града зависи много ако е с над 120 отива пак към градския.Иначе със 100-110: 8-9 там някъде.Вървеж тия кошници попринцип нямат, та незнам кво ги сравнявате толкова газ-бензин и на двете си немогат това е!!!
- georgi9909
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 316i
- Мечтае да кара: Camaro RS/SS 1968
Колега не говоря глупости. Казах, че това ми казаха в сервиза на ланди-ренцо не съм си го измислил аз, но и не съжалявам, че избрах инжекциона.
- dicho0o
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 LCI/е36 дрифтачка
viewtopic.php?f=8&t=261284
Колега прочети тази тема сигурно ще ти отговори на някой въпроси.Аз съм я пускал преди като слагах моята.
На кратко:разход извънградско е около 9-10 но все пак зависи и от карането,попринцип си карам около 100-120.Градско незнам,карам я из града,но не съм я засичал,не е нещо фрапиращо че да ме накара да я засичам.Сега зимата като паднаха температурите определено ми качи малко и затова карам на газ само когато колата е загряла на 90 градуса или малко преди това.Имах проблем че много ми гърмеше,оказаха е свещите,смених и и пак си гърми,но по-рядко.Сложил съм си една кихалка преди дебитомера(от тези с гумите,но гумата съм я вързал в единия край със свинска опашка,че да може сама да се затваря после и да не гасне,ако не гръмне много силно) препоръчително е да си сложиш и една цилиндрична(наподобява мъничък blow off) може да се сложи на гуфрирания маркуч на мястото на онази малка черна кутийка,тя се маха чрез дърпане.Почти няма разлика във вървежа на газ/бензин,по скоро разликата е само във високите,защото съм я намалил малко и там набира по-бавно.Предполагам че вървенето зависи и от това какъв изпарител си сложил
Ако имаш други въпроси питай,но мисля че няма да сбъркаш с обикновената газова.
П.С И междудругото не всички м43-ки гърмят на газ,имам една позната нейната пък гърми много рядко и то само като реши да я гаси.Посъветваха ме да сменя кабели,ако не се оправи бобини и всичко щяло да си дойде на мястото
Колега прочети тази тема сигурно ще ти отговори на някой въпроси.Аз съм я пускал преди като слагах моята.
На кратко:разход извънградско е около 9-10 но все пак зависи и от карането,попринцип си карам около 100-120.Градско незнам,карам я из града,но не съм я засичал,не е нещо фрапиращо че да ме накара да я засичам.Сега зимата като паднаха температурите определено ми качи малко и затова карам на газ само когато колата е загряла на 90 градуса или малко преди това.Имах проблем че много ми гърмеше,оказаха е свещите,смених и и пак си гърми,но по-рядко.Сложил съм си една кихалка преди дебитомера(от тези с гумите,но гумата съм я вързал в единия край със свинска опашка,че да може сама да се затваря после и да не гасне,ако не гръмне много силно) препоръчително е да си сложиш и една цилиндрична(наподобява мъничък blow off) може да се сложи на гуфрирания маркуч на мястото на онази малка черна кутийка,тя се маха чрез дърпане.Почти няма разлика във вървежа на газ/бензин,по скоро разликата е само във високите,защото съм я намалил малко и там набира по-бавно.Предполагам че вървенето зависи и от това какъв изпарител си сложил

П.С И междудругото не всички м43-ки гърмят на газ,имам една позната нейната пък гърми много рядко и то само като реши да я гаси.Посъветваха ме да сменя кабели,ако не се оправи бобини и всичко щяло да си дойде на мястото

- coupe112
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 520iA
Аз карам трето М43В16 с обикновена газова и нямам никакви ядове.Ако всичко по запалителната система(кабели,свещи,бубини) е наред и я сложи някой кадърен човек няма да имаш никакви ядове гаранция.Не ги слушаи тия дето ти разправят че не ставало с обикновена,много харчела,гърмяла и т.н. Моя компакт харчи 9.5 газ смесено каране без да го тормозя.Карал съм и М40 с обикновена газова за 8 месеца абсолютно никви ядове..Смело си купувай една газова чисто нова за 280-300лв. + 50лв. монтаж и си готов.Ако нямаш свестен газаджия пиши ми едно ЛС да те пратя при моя човек,ще останеш доволен 

THE WORLD IS YOURS
- patkana1
- младши ентусиаст
-
- Кара: Bmw e39
- Мечтае да кара: Bmw е38
Оф,изглежда само аз имам проблем със Газовия инжекцион....според мен се дължи на "Майсторите" които ми го слагаха,сега четвъртък бях при тях,не можаха да направят комуникация със компа,(кабела не ставал),и ми казаха че ще ми се обадят петък,днеска сме вторник и те никакви не са се обадили....утре им звъня на пожар и....нз./.......
- Mr2faces
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря за съветите колеги
Как ви се струва офертата за ГИ за 670 лв, с турски ламбда контрол.Човека ми каза, че не отстъпвал по нищо на италиянския, но билапо евтин.За обикновенна газова, той ми даде най-ниска цена 440.А до колегите с обикновенно газова, на вашите слагано ли е симулатор на дюзите, за да не трупа борда грешки, или само с реле, като при моното.
Поздрави

Как ви се струва офертата за ГИ за 670 лв, с турски ламбда контрол.Човека ми каза, че не отстъпвал по нищо на италиянския, но билапо евтин.За обикновенна газова, той ми даде най-ниска цена 440.А до колегите с обикновенно газова, на вашите слагано ли е симулатор на дюзите, за да не трупа борда грешки, или само с реле, като при моното.
Поздрави

- dicho0o
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 LCI/е36 дрифтачка
При мен само с реле съм си спрял помпата и дюзите.Нямам симулатор нито на дюзи,нито на ламбда,нямам и авансатор
П.С Според мен са доста 440лв за обикновена газова...но нека и други колеги споделят цените по сервизите как са

П.С Според мен са доста 440лв за обикновена газова...но нека и други колеги споделят цените по сервизите как са

- bavreca_94
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 320i compact
- Мечтае да кара: BMW F-03
- Детайли за колата: всичко възможно
колкото и да е добър майстора колкото и добре да я е направил , и центровал гаста ебава майката на всичко през което минава дебитомер, стъпков мотор диса за отрицателно време, най добре е инжекцион то си го вкарва дирекно в цилиндрите и нема проблем ... иначе си е евтиния но аз лично не съм за обикновенна газова щото си прецаках двигателя с нея а преди да я сложа беше уникат вървеше много работише тихичко и кротко часовник
- NikShtain
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 M57TU2D30 235hp
- Мечтае да кара: Chevrolet Chevy Impala Coupe
bavreca_94 написа:колкото и да е добър майстора колкото и добре да я е направил , и центровал гаста ебава майката на всичко през което минава дебитомер, стъпков мотор диса за отрицателно време, най добре е инжекцион то си го вкарва дирекно в цилиндрите и нема проблем ... иначе си е евтиния но аз лично не съм за обикновенна газова щото си прецаках двигателя с нея а преди да я сложа беше уникат вървеше много работише тихичко и кротко часовник
Газов инжекцион на 1,6.Ти ме разбиваш.Най-евтиния газов инжекцион е 850лв. (нисък клас)
Ето колегата @coupe112 ти направи доста добър савет.Даже ако мислиш да пестиш пари мога да ти кажа още по тънко да си вземеш една газова 2-ра рака.
Заради кризата сега хората масово продават много:
Има газови 60л бутилки с трабите с изпарители с клапан, реле и автоматичен превключвател цял комплект имат и паспорти доста от тях.И са на смешни цени от 60 до 130лв. можеш да намериш страхотни комплекти.
Ето даже ти давам пример:
http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=74332
Даже може и с 60л бутилка.
Няма смисъл да слагаш инжекцион който струва в момента колкото половината цена на 316-ка
http://www.cars.bg/u531026

Аве г-н разбирач, сигурно и аз съм се прецакал с инжекциона, дето съм си го избил преди 30к км нали
Не разбрахте ли, че не всеки кара по 5к на година

Не разбрахте ли, че не всеки кара по 5к на година

- Mr2faces
- кандидат ентусиаст
-
Така, колеги реших да си направя подарък за коледа, ГИ
Като ще е гарга, да е рошава поне.Тия дни ще го монтирам, и ще споделя първи впечатления.И за да нее пускам нова тема, искам да попитам, дали мога да си препрограмирам дистанционно н а алармата ми, която е заводска.Изчетах доста теми по въпроса, разбрах методиката на занаята, но не разбрах, мога ли да си закупя заготовка с всичката му карантия вътре, да си го нарежа и програмирам.
Поздрави

Поздрави

19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2