СМЯНА НА ЛАГЕР НА ЗАДНА ЛЯВА ГЛАВИНА НА Е36 КУПЕ

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: Е36 316i купе
Детайли за колата: Е36 316i КУПЕ - 1996 г м. януари

СМЯНА НА ЛАГЕР НА ЗАДНА ЛЯВА ГЛАВИНА НА Е36 КУПЕ

Мнение от novak54 » 11 Дек 2011, 9:41

Здравейте Момчета, аз съм от Пловдив - НЕ ИСКАМ ТОВА ДА СЕ ПРИЕМА, КАТО НОВА ТЕМА, но вчера 10.12.2011 се наложи да сменям лагера на задно ляво колело на моето Е36 316 i купе- произведено 1996 г. м. януари. При разглобяването на лявата част на задния мост първо се скъса единия от трите болта на планката към която се закрепя дългото рамо с тампона на задната главина, а след това и болта-ексцентрик на долната част на главината. След хиляди перипетии-трудности и купуване на нова главина-65лв., задния мост беше сглобен - но само с двата болта на планката които останаха здрави.Още веднъж искам да се извиня за въпроса и проблема който имам, но не познавам никой който да е вещ по въпросите и проблемите с BMW в Пловдив и затова си позволих да попитам всички които четат форума -? Може ли да карам само с двата болка закрепващи планката към купето на колата или да търся начин да разпробивам останалата част от болта в купето и да правя нова резба в купето за третия болт на планката , освен това трябва ли да ходя на стенд за центровка на заден мост при положение че според мен болта-ексцентрик на долната част на главината - закупен от една от моргите в Пловдив беше поставен и затегнат в приблизително същото положение както беше скъсания болт. И след 11 часа престой в сервиза си тръгнах да се прибера в къщи. Всичко това се случи в един сервиз името на който не искам да споменавам.
P.S. Майстора, който извърши всички тези операции беше едно момче на не повече от 21-22 години и явно няма голям опит защото се налагаше аз да му казвам какво трябва да се направи - аз съм на 57 години и преди BMW-то съм имал 4 други коли, но никоя от тях не е ходила в сервиз-сам съм си ремонтирал всичко,основни ремонти на двигател-заварки,кръпки по купе и така натакък, но вече нямам достатъчно сили, пък и BMW e друга класа автомобили не е като LADA,FIAT 125P,ЗАС 965 костенурка,ЗАС 968, ШКОДА 120. ОЩЕ ВЕДНЪЖ СЕ ИЗВИНЯВАМ ЗА ТОВА ЧЕ СЕ ОБРЪЩАМ КЪМ ВСИЧКИ ВЪВ ФОРУМА, НО АКО НЯКОЙ ИСКА МОЖЕ ДА МИ ПИШЕ НА Л.С. ЖЕЛАЯ НА ВСИЧКИ БЕЗАВАРИЙНА И ВЕСЕЛА НЕДЕЛЯ.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: СМЯНА НА ЛАГЕР НА ЗАДНА ЛЯВА ГЛАВИНА НА Е36 КУПЕ

Мнение от bum_bum » 11 Дек 2011, 12:35

Колега, пиши си заглавията с малки букви.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: По-долу изброеното...
Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.

Мнение от Борис_Малинов » 11 Дек 2011, 16:15

Само с два болта, които държат носача може да се кара, освен ако не са силно корозирали. Относно реглажа на задния мост е препоръчително да се отиде.
ИзображениеИзображение
Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: тук там

Мнение от азззз » 02 Май 2012, 23:14

Ползвам темата на колега,за да не пускам нова тема.
Проблема ми е идентичен със заглавието. Разбил ми се е лагер на задно колело. Предполагам,че е десен. Това което ме интересува е може ли някой колега, да ми даде отзиви за Meyle като лагери. Четох,че FAG и SKF са надеждни фирми,що се отнася за лагери,но за Meyle никъде не намерих отзиви. А не е и като да няма разлика в цената им.
Благодаря предварително!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E 60 - 218 ка
Мечтае да кара: V 10 5.0

Мнение от madrus » 03 Май 2012, 22:33

Няма да имаш ядове с Meyle-то . :bchug:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G05 xdrive 40i
Мечтае да кара: трезвен

Мнение от S7 » 03 Май 2012, 22:39

Meyle е добро не го мисли :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: тук там

Мнение от азззз » 04 Май 2012, 10:23

Благодаря Ви колеги за отговорите. Тъй като един приятел ме наплаши,че бил патил с част на Meyle, която не съвпаднала точно, си взех FAG от колегата Laviatan. Разликата в цената им беше 20лв, която се надявам да се оправдае с времето. :driving:
:wave:

ентусиаст
Аватар
Кара: му се с шпер

Мнение от Nikito_nn » 04 Май 2012, 11:29

азззз написа:Благодаря Ви колеги за отговорите. Тъй като един приятел ме наплаши,че бил патил с част на Meyle, която не съвпаднала точно, си взех FAG от колегата Laviatan. Разликата в цената им беше 20лв, която се надявам да се оправдае с времето. :driving:
:wave:

Само гледай като го сменят да ти проверят как е главината, че ако има ръб за 3 месеца ще разбие и новия лагер.
BMW - the POWER
Изображение - малолитражка
Изображение - М3
Изображение

Назад към E36