Максимална скорост на 318тдс?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
44 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- surfboard
- младши ентусиаст
-
- Кара: 4.0 TFSI
Максимална скорост на 318тдс?
Здравейте, колеги. Каква е максималната скорост, която може да развие този мотор, монтиран в компакт, на равен терен, в абколютно стоково състояние и без багаж и допълнителни пасажери?
Според данните от производителя максималната скорост е 180 км/ч
Онзи ден обаче реших да за пръв път да пробвам колко ще вдигне на равен терен и както си карах със 110-120, натиснах до долу, обаче, както обикновено, след 140 започна адски бавно да качва километрите и след като вдигна 170, просто спря да ускорява. Педалът до долу, но нищо. Т.е максималната скорост ми 170, а заводски описаната е 180.
Това нормално ли е? Според мен донякъде е, защото все пак колата си е на годинки.
От друга страна, двигателят ми е в много добро техническо състояние ,обслужван винаги с качествени консумативи и каран винаги с премиум нафта.
Колко км/ч развиват вашите ТДС-и?
Онзи ден обаче реших да за пръв път да пробвам колко ще вдигне на равен терен и както си карах със 110-120, натиснах до долу, обаче, както обикновено, след 140 започна адски бавно да качва километрите и след като вдигна 170, просто спря да ускорява. Педалът до долу, но нищо. Т.е максималната скорост ми 170, а заводски описаната е 180.
Това нормално ли е? Според мен донякъде е, защото все пак колата си е на годинки.
От друга страна, двигателят ми е в много добро техническо състояние ,обслужван винаги с качествени консумативи и каран винаги с премиум нафта.
- Evgeni
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E91 325d LCI
Re: Максимална скорост на 318тдс?
Вдигал съм 190 с 3-ма човека обаче по леко нанадолнище.
- baitun
- ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е36
- Мечтае да кара: Е46 М3
Нормално е според мен, колата не излиза сега от завода-двигател, скорости, съединител и т.н. сигурно не са под 200к км
- vanci88
- ентусиаст
-
- Кара: 98 325 tds M пакет touring
- Мечтае да кара: M6
- Детайли за колата: Фабричен М пакет, индивидуал,телефон и много други екстри...
Ако заводските данни са 180км,то по киломитраж 190-195 трябва да може да ги направи.Сигурен ли си,че беше на равно?
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
170 по километраж е 160 реално, което е много под заводските данни. Малко над 190 вко не се лъжа по километраж съм правил на комбито преди години без чипа, а след чипосването трябва да минава 200.
- ТУРБО
- луд с палатка
-
- Кара: Хората да залягат
- Детайли за колата: кихащо кабрио
Много пъти съм я тествал,но само по наклон,че не ми се чака толкова време
и винаги прави 195(неще да чукне 200 мамка и!)Това е с чип,немога да се сетя преди да сложа чипа дали пак не правеше толкова.

- Бай Семо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: колело в парка
- Мечтае да кара: E34 Alpina
- Детайли за колата: E46 325ti М-pack Imola rot 2
ти луд ли си ? кво значение колко трябва да вдига. Къде има условия за такива скорости. Според мен е безразсъдно и с 190 км с 3ма чиляка .... 

- hakerizanov
- младши ентусиаст
-
- Кара: compact m51d25
преди да сменя мотора съм правил 175 максимална скорост на равен терен. сам в колата и без багаж
I think things -- and they happen...
- vanci88
- ентусиаст
-
- Кара: 98 325 tds M пакет touring
- Мечтае да кара: M6
- Детайли за колата: Фабричен М пакет, индивидуал,телефон и много други екстри...
surfboard написа:Здравейте, колеги. Каква е максималната скорост, която може да развие този мотор, монтиран в компакт, на равен терен, в абколютно стоково състояние и без багаж и допълнителни пасажери?
Забравих да те питам горивен и въздушен филтър на колко км са ти?
- surfboard
- младши ентусиаст
-
- Кара: 4.0 TFSI
Бай Семо написа:ти луд ли си ? кво значение колко трябва да вдига. Къде има условия за такива скорости. Според мен е безразсъдно и с 190 км с 3ма чиляка ....
Колега, доколкото знам форумът се посещава само от вменяеми лица

Никъде не е упоменато, че постоянно се кара така, нито пък е посочено и конкретното място на което е развита скоростта (за да се прави извод до колко е опасно).
Всички, карали 318тдс, знаем, че този мотор не е създаден за високи скорости, нито пък носи някакво удоволствие при поддържането на такива. На първо място е адски тромав в стоково състояние, а скорости от рода над 140-150км/ч не му се нравят особено. Силно се съмнявам някой колега да е купил стоков ТДС с намерението да го кара спортно и това да му носи удоволствие.
Относно въпроса на другия колега - преди 3000км. смених маслото, заедно с всички останали филтри. Онзи ден напълних догоре резервоара с нафта от ОМВ - "премиум дизел" или нещо подобно беше. Не мога да кажа дали е от нея, защото откакто имам колата, за пръв път пробвам да и напълня километража и няма с кой друг път да съпоставя.
Забравих да спомена, че не откривам никакви отклонения в поведението на колата - разходът и работата на двигателя са нормални, ускорението - също.
Питаш - отговаряме , с чип и с багаж не много на равно 180 и мъничко отгоре ама може и така да ми се е искало. Иначе и аз си мислех че ще дигна повече с чипа ама уви не беше обаче това преди да сменя ангренаж и ревизия глава след което и разхода ми падна с 2 литра та не съм пробвал сега ама не мисля ще има изненади. А тва с наколона не важи
, айде сега Опел кадет на газ 190км/ч по километраж как ви се струва тъй че нанадолнището не е мярка никва . Абе то и производителя дава доста по-големи стойности за градски разход ама има примери ( и то май сте доста ) за роне 30% надолу тъй че свиркай си . А до колегата с опсаното наистина така е доста е опасно и на мацката в подписа му пак е опасно да се фърля така щот кат и изпаднат циците кво праим
. Живи и здрави.

- bavreca_94
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 320i compact
- Мечтае да кара: BMW F-03
- Детайли за колата: всичко възможно
с на един френд комбито с чип ги удрям 210 км/ч
- tekabg
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530xd F11 individual
Аз с моето комби на равно съм правил 185км/ч.Това е без чип.
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
195 таван, на равно на баир все тая, по нанадолно не съм пробвал никога
С чип и К&Н филтър с 15ки.

С чип и К&Н филтър с 15ки.

- Coulthard
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше 325tds
- Мечтае да кара: e46 330xd
200+ с малкият тдс само при положение че го пуснете от товарен самолет свободно падане.
44 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3