Заварен диференциал

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е30,е46,е60
Мечтае да кара: е30-ката си с турбо
Детайли за колата: лимузинкa

Заварен диференциал

Мнение от angelBMW » 05 Дек 2011, 13:42

Здравейте колеги,знам че има писано много по темата но явно вече не...снощи търсих дълго време по въпроса и не открих нищо освен безсмислени отговори,които се надявам да не виждам и в тази тема..значи въпроса ми е има ли проблем ако карам с заварен диф 100-150км отиване и после 100-150 връщане,значи организира се събиране и ще се ходи на писта която се намира на около 150км и се притеснявам дали ще е проблем за заварения диф?

ентусиаст
Аватар
Кара: 98 325 tds M пакет touring
Мечтае да кара: M6
Детайли за колата: Фабричен М пакет, индивидуал,телефон и много други екстри...

Re: Заварен диференциал

Мнение от vanci88 » 05 Дек 2011, 13:51

След толкова дискутиране и толкова много теми явно искаш някой да те успокои и да ти каже,че няма проблем.
НЯМА ПРОБЛЕМ!!!

ПС Само кажи къде ще минаваш,че да не си рискуваме живота покрай теб.
36436
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw325tds » 05 Дек 2011, 15:04

То най-много да ти се изтъркат гумите.
Не карай с повече от 90 на правите и внимавай изключително много на завоите.

Само тия 150км дано не включват преминаване на проход.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от angelBMW » 05 Дек 2011, 16:41

vanci88 написа:След толкова дискутиране и толкова много теми явно искаш някой да те успокои и да ти каже,че няма проблем.
НЯМА ПРОБЛЕМ!!!

ПС Само кажи къде ще минаваш,че да не си рискуваме живота покрай теб.

Начел съм се достатъчно и видях достатъчно,возил съм се с такова нещо просто не съм го ИМАЛ и не съм го КАРАЛ затова се допитвам до хора които са го притежавали какво и как е нужно да се кара за наи добри предпазни мерки

А и не се притесняваи не се намирам в бг няма да се засечем :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: гумите да пушът

Мнение от DRIFT MASHINA » 05 Дек 2011, 18:57

И аз така само чета за заверен диф каде плюсове каде миноси и се реших напролед го заварвам и ще се движем по лекичко и ще се внимава а качим ли се на писта гаста до краи

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: BMW850 5,7 ALPINA

Мнение от pgv64 » 05 Дек 2011, 19:09

DRIFT MASHINA написа:И аз така само чета за заверен диф каде плюсове каде миноси и се реших напролед го заварвам и ще се движем по лекичко и ще се внимава а качим ли се на писта гаста до краи

Каква писта бе колега, то освен да въртиш гуми и да ги късаш за друго не става! Най- много да се пребиеш , като излетиш на завой от пистата!Турете си шпер и ръчкайте , ем кеф -ем безопасно! :yes:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 98 325 tds M пакет touring
Мечтае да кара: M6
Детайли за колата: Фабричен М пакет, индивидуал,телефон и много други екстри...

Мнение от vanci88 » 05 Дек 2011, 19:25

pgv64 написа:
DRIFT MASHINA написа:И аз така само чета за заверен диф каде плюсове каде миноси и се реших напролед го заварвам и ще се движем по лекичко и ще се внимава а качим ли се на писта гаста до краи

Каква писта бе колега, то освен да въртиш гуми и да ги късаш за друго не става! Най- много да се пребиеш , като излетиш на завой от пистата!Турете си шпер и ръчкайте , ем кеф -ем безопасно! :yes:

+1

500-600лв като го рециклираш...
36436
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: гумите да пушът

Мнение от DRIFT MASHINA » 05 Дек 2011, 20:56

И аз знам че с шпер е по добре но секи с каквито възможности разполага за сега ще се заварва

ентусиаст
Аватар
Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
Мечтае да кара: настрани

Мнение от maxpower » 05 Дек 2011, 21:28

А няма ли да ти е по лесно да сложиш "прасчо" в багажника и да си го смениш на място. Трябват ти стойки и някой авер и за 1ч си го сменил. Или ти се рискува да се пребиеш някъде.
:OT: събирай парички за шпер
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 05 Дек 2011, 21:56

:kuku: И после що казват че всички с БМВ били идиоти...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Квото намери

Мнение от kalobrana » 05 Дек 2011, 23:49

По принцип няма проблем да караш на заварка,но при условие че си контролираш начина на каране.
На къв матор е заварката
Аз карах доста дълго 2,5 и кефа е изключително голям.Дразнещо беше маневри при паркирането.(То паркирането е лесно,но мястото винаги е малко да се завъртиш между паркиралите преди теб)
Около 10 000 издържат каретата на полуосите на заварка(зависи от стила на каране)
Сега си го слагам зимата и съм на половина 4x4
Заварката освен за Дрифт и Шоу за др. не става,ЛИЧНО МНЕНИЕ
И си приготви повече лв. за бенз че дига разхода
Бирата е доказателство че Бог съществува!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от angelBMW » 06 Дек 2011, 0:25

Започвате да ми харесвате как мислите :mhihi: значи става въпрос за м52б25 та дифа не видях какво число е но видях че е голямо прасе все още не е заварен но му се чудя много защото колата е с АСЦ има и бутон за изключване но поради причината че все още не съм карал достатъчно дълго колата с АСЦ вкл или изкл,незнам дали ще има проблем но според мен не би трябвало да има щом има бутон за вкл и изкл,изключвам го и пилажи :mhihi: ролята на АСЦ не е тракшан както му викат повечето а просто отнема дадената газ при превъртане на гумата
а относно заварения диф щом някои го слага значи знае какво рискува ! Има опасност и то голяма,но при такива обстоятелства ще се кара по внимателно а и колата не е евродейка...или както каза колегата по горе носиш заварения в багажника и на място го сменяш нищо работа е :yes:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 06 Дек 2011, 1:22

Повечето дет му викат така е щото имат и такова плюс АСЦ-то и какви удари се чуват отзад от спирачките ша онемееш :mhihi: . Ама ка сменяте дифове за час бе братя на мен с още един мастор ( аз не съм ) ми отне малко под 4 часада префърля между две коли едната беше даже на подемник. И тва си е кушия за едното търкане на гуми близо 3 часа търкаляне по земята за смяна на дифове не си заслужава май още повече че и на други чаркалъци влияе по окачването то файда :mhihi: та никва . Виж ако си имаш една колица за джуркане само и си я теглиш отзад на платформа си е р :mhihi: бота , мое мнение. И да кат изключиш АСЦ можеш да се заиграваш на воля.

Назад към E36