Заварен диференциал
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- angelBMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: е30,е46,е60
- Мечтае да кара: е30-ката си с турбо
- Детайли за колата: лимузинкa
Заварен диференциал
Здравейте колеги,знам че има писано много по темата но явно вече не...снощи търсих дълго време по въпроса и не открих нищо освен безсмислени отговори,които се надявам да не виждам и в тази тема..значи въпроса ми е има ли проблем ако карам с заварен диф 100-150км отиване и после 100-150 връщане,значи организира се събиране и ще се ходи на писта която се намира на около 150км и се притеснявам дали ще е проблем за заварения диф?
- vanci88
- ентусиаст
-
- Кара: 98 325 tds M пакет touring
- Мечтае да кара: M6
- Детайли за колата: Фабричен М пакет, индивидуал,телефон и много други екстри...
Re: Заварен диференциал
След толкова дискутиране и толкова много теми явно искаш някой да те успокои и да ти каже,че няма проблем.
НЯМА ПРОБЛЕМ!!!
ПС Само кажи къде ще минаваш,че да не си рискуваме живота покрай теб.
НЯМА ПРОБЛЕМ!!!
То най-много да ти се изтъркат гумите.
Не карай с повече от 90 на правите и внимавай изключително много на завоите.
Само тия 150км дано не включват преминаване на проход.
Не карай с повече от 90 на правите и внимавай изключително много на завоите.
Само тия 150км дано не включват преминаване на проход.
- angelBMW
- младши ентусиаст
-
vanci88 написа:След толкова дискутиране и толкова много теми явно искаш някой да те успокои и да ти каже,че няма проблем.
НЯМА ПРОБЛЕМ!!!
Начел съм се достатъчно и видях достатъчно,возил съм се с такова нещо просто не съм го ИМАЛ и не съм го КАРАЛ затова се допитвам до хора които са го притежавали какво и как е нужно да се кара за наи добри предпазни мерки
А и не се притесняваи не се намирам в бг няма да се засечем

- DRIFT MASHINA
- младши ентусиаст
-
- Кара: гумите да пушът
И аз така само чета за заверен диф каде плюсове каде миноси и се реших напролед го заварвам и ще се движем по лекичко и ще се внимава а качим ли се на писта гаста до краи
- pgv64
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: BMW850 5,7 ALPINA
DRIFT MASHINA написа:И аз така само чета за заверен диф каде плюсове каде миноси и се реших напролед го заварвам и ще се движем по лекичко и ще се внимава а качим ли се на писта гаста до краи
Каква писта бе колега, то освен да въртиш гуми и да ги късаш за друго не става! Най- много да се пребиеш , като излетиш на завой от пистата!Турете си шпер и ръчкайте , ем кеф -ем безопасно!

- vanci88
- ентусиаст
-
- Кара: 98 325 tds M пакет touring
- Мечтае да кара: M6
- Детайли за колата: Фабричен М пакет, индивидуал,телефон и много други екстри...
pgv64 написа:DRIFT MASHINA написа:И аз така само чета за заверен диф каде плюсове каде миноси и се реших напролед го заварвам и ще се движем по лекичко и ще се внимава а качим ли се на писта гаста до краи
Каква писта бе колега, то освен да въртиш гуми и да ги късаш за друго не става! Най- много да се пребиеш , като излетиш на завой от пистата!Турете си шпер и ръчкайте , ем кеф -ем безопасно!
+1
500-600лв като го рециклираш...
- DRIFT MASHINA
- младши ентусиаст
-
- Кара: гумите да пушът
И аз знам че с шпер е по добре но секи с каквито възможности разполага за сега ще се заварва
- maxpower
- ентусиаст
-
- Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
- Мечтае да кара: настрани
А няма ли да ти е по лесно да сложиш "прасчо" в багажника и да си го смениш на място. Трябват ти стойки и някой авер и за 1ч си го сменил. Или ти се рискува да се пребиеш някъде.
събирай парички за шпер

A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.
- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
- kalobrana
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Квото намери
По принцип няма проблем да караш на заварка,но при условие че си контролираш начина на каране.
На къв матор е заварката
Аз карах доста дълго 2,5 и кефа е изключително голям.Дразнещо беше маневри при паркирането.(То паркирането е лесно,но мястото винаги е малко да се завъртиш между паркиралите преди теб)
Около 10 000 издържат каретата на полуосите на заварка(зависи от стила на каране)
Сега си го слагам зимата и съм на половина 4x4
Заварката освен за Дрифт и Шоу за др. не става,ЛИЧНО МНЕНИЕ
И си приготви повече лв. за бенз че дига разхода
На къв матор е заварката
Аз карах доста дълго 2,5 и кефа е изключително голям.Дразнещо беше маневри при паркирането.(То паркирането е лесно,но мястото винаги е малко да се завъртиш между паркиралите преди теб)
Около 10 000 издържат каретата на полуосите на заварка(зависи от стила на каране)
Сега си го слагам зимата и съм на половина 4x4
Заварката освен за Дрифт и Шоу за др. не става,ЛИЧНО МНЕНИЕ
И си приготви повече лв. за бенз че дига разхода
Бирата е доказателство че Бог съществува!
- angelBMW
- младши ентусиаст
-
Започвате да ми харесвате как мислите
значи става въпрос за м52б25 та дифа не видях какво число е но видях че е голямо прасе все още не е заварен но му се чудя много защото колата е с АСЦ има и бутон за изключване но поради причината че все още не съм карал достатъчно дълго колата с АСЦ вкл или изкл,незнам дали ще има проблем но според мен не би трябвало да има щом има бутон за вкл и изкл,изключвам го и пилажи
ролята на АСЦ не е тракшан както му викат повечето а просто отнема дадената газ при превъртане на гумата
а относно заварения диф щом някои го слага значи знае какво рискува ! Има опасност и то голяма,но при такива обстоятелства ще се кара по внимателно а и колата не е евродейка...или както каза колегата по горе носиш заварения в багажника и на място го сменяш нищо работа е

а относно заварения диф щом някои го слага значи знае какво рискува ! Има опасност и то голяма,но при такива обстоятелства ще се кара по внимателно а и колата не е евродейка...или както каза колегата по горе носиш заварения в багажника и на място го сменяш нищо работа е

Повечето дет му викат така е щото имат и такова плюс АСЦ-то и какви удари се чуват отзад от спирачките ша онемееш
. Ама ка сменяте дифове за час бе братя на мен с още един мастор ( аз не съм ) ми отне малко под 4 часада префърля между две коли едната беше даже на подемник. И тва си е кушия за едното търкане на гуми близо 3 часа търкаляне по земята за смяна на дифове не си заслужава май още повече че и на други чаркалъци влияе по окачването то файда
та никва . Виж ако си имаш една колица за джуркане само и си я теглиш отзад на платформа си е р
бота , мое мнение. И да кат изключиш АСЦ можеш да се заиграваш на воля.

13 мнения
• Страница 1 от 1