Стрелка резервоар, Датчик

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Стрелка резервоар, Датчик

Мнение от perko » 16 Яну 2006, 18:23

Здравеите,
по един банален проблем, стрелката на резервоара ми се движи както си иска, и при пълен резервоар по4ти винаги ми сочи празен, разбрах че графита на датчика се износвал, и трябва нов, след като ми донесоха нов датчик се оказа че имало и различни модели, за уж една и същя кола. Та сега имам един нов (VDO) който не ми служи, и се 4удя от каде да си намеря подходящ.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Bimmer » 18 Яну 2006, 18:26

Ма ти видя ли дали е прецакан датчика :?:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от fastestbmw » 19 Яну 2006, 11:16

Виж дали не се е откачил поплавъка... ако ти се занимава де, 'щото си е играчка
You meet many faces in town but you remember only a few
ANI4KA

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от perko » 19 Яну 2006, 23:17

В крайна сметка не съм видял дали е прецакан датчика ,или пък откачен, но ако е откачен, би следвало изобщо да показва нали?! А моя като останат 20тина литра започва да отчита или "вярно" по моя преценка, или да стои на нулата.

Потребител
Аватар

Мнение от m_tcekov » 19 Яну 2006, 23:49

Моята гасне преди да е стгнала нулата,на следващата черта над нулата и не знам от какво е.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Bimmer » 20 Яну 2006, 14:25

perko написа:В крайна сметка не съм видял дали е прецакан датчика ,или пък откачен, но ако е откачен, би следвало изобщо да показва нали?! А моя като останат 20тина литра започва да отчита или "вярно" по моя преценка, или да стои на нулата.

Вадиш бензиновата помпа. Тя е на тампончета в едно пластмасово тяло заедно с поплавъка. В горната част са изведени 4-ри кабелчета за буксата. Тия кабелчета не са запоявани, а са стиснати в извода на кабелната обувка и там се прекъсват доста често. Поне при мен беше така с тая разлика, че първо спря да мери окончателно бензиномера. После и колата спря да върви :arrow: бяха се прекъснали и кабелчетата за захранване на безиновата помпа.
Та така. Успех ;)

Потребител
Аватар

Мнение от m_tcekov » 23 Яну 2006, 2:23

А с дизела как е?

младши ентусиаст
Аватар

?

Мнение от perko » 23 Яну 2006, 16:51

А от коя страна е бензиновата помпа, тъй като след като махна седалката и ония 2 капака от 2те страни, картинката е почти еднаква. Освен това се опитах да захача тези букси, т.е. всички букси които паснаха(поради незнание ) на новия поплавък, който имам и да го раздвижа ,за да видя дали ще отчете ,но стрелката не пожела да мръдне от "0"та .

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Bimmer » 23 Яну 2006, 18:06

Отзад в дясно. Гледай резервоара да не е догоре.Сваляш бушона на бензиновата помпа, палиш и като изгасне почваш да разглобяваш. Сваляш маркучите, развиваш голямата кръгла пластамса, дърпаш леко нагоре и бенз помпата излиза заедно с поплавъка. Ако са скъсани кабелчетата запояваш ги и си ти. Сглобяваш, слагаш бушона, даваш контакт, чакаш.... , палиш и ти си знаеш натам :D

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e28 e30 e38

Мнение от prostia » 23 Яну 2006, 19:33

и от двата края на резервоара има поплаваци единя ако ти е скапан и стрелката ти спира да работи.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Bimmer » 24 Яну 2006, 1:09

Другия беше за лампата (резервата) май... :uups: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e28 e30 e38

Мнение от prostia » 24 Яну 2006, 4:52

не нее на мен ми беше развален тоя от ляво (зад шофиора) и стрелката не ми работеше свалих поплавака и видях че се е скапало тва дето е като потенциометар (беше му се шчупила тая пластинка) сварзах буксата с едно кабелче на кусо (мост единия кабел с другия ) и стрелката заработи но като напълних резервоара се вдигна до средата не показваше реално но като свършва бензина стреката се пада после святка лампата и след това тичаш на бензиностанцията с тубата за бензин :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Назад към E36